Концерт за свободата на българските медици тази вечер

Концертът, с участието на Лили Иванова и Коцето-Калки, ще се проведе в националната опера в София
7 ное 2005 09:16,
Концерт за свободата на българските медици тази вечер
Лили Иванова; снимка: Булфото
Лили Иванова, Коцето-Калки, хорът при ротондата "Св. Георги", детски фолклорен ансамбъл от Златица са сред участниците в концерта "Свобода за българските медици, милосърдие за либийските деца", който организират тази вечер в Националната опера Сдружението за насърчаване на двустранните отношения с Либия и Сдружението за защита на гражданските права, чест и достойнство на българските медици в Либия.

Всички участват безвъзмездно, а желаещите да се включат са толкова много - постоянно някой се обажда, каза Велислава Дърева от организаторите. По думите й концертът е изцяло морален жест на съпричастност и солидарност както с нашите медици, така и със заразените със СПИН либийски деца.

Посланието е, че и едните, и другите са в еднаква степен изкупителни жертви и трябва да се направи всичко възможно, за да им се помогне.

Сред участниците в концерта са още Маргарита Хранова, Нина Николина, Любо от група "Те", Б.Т.Р., акапелният хор "Аква", Дони и Нети. В програмата са и откъси от мюзикъла "Коса" и от спектакъла на Нешка Робева "Орисия".

Входът е с покани, отпечатани безплатно от печатница "Демакс" със съдействието на народния представител Петър Кънев.

Организаторите благодарят и на ръководството на Националната опера, предоставило залата без наем. Покани са изпратени на политици, държавници, депутати, чуждестранни дипломати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание