Първият рапър става телевизионен проповедник

Легендарният Къртис Блоу (Kurtis Blow), известен като първия рапър, влязъл в музикалния мейнстрийм, ще става водещ на телевизионни религиозни проповеди
13 юли 2006 14:27,
Първият рапър става телевизионен проповедник
Къртис Бло.у Снимка: AP

Легендарният Къртис Блоу (Kurtis Blow), известен като първия рапър, влязъл в музикалния мейнстрийм, ще става водещ на телевизионни религиозни проповеди по американската телевизия с цел да поучава и напътства младите.

В момента звездата преговаря за подписване на договор за новите телевизионни серии Hip Hop America. В шоуто си освен проповеди, той ще кани гости от света на хип хопа, които ще се пазят в изненада до последния момент. Ще има и брейкднес танци на живо, хор от млади госпъл изпълнители и много други интересни неща.

В момента Блоу отслужва църковни литургии в църква в Харлем, Ню Йорк и твърди, че новите проповеди ще бъдат предназначени за хора на всякакви възрасти.

Къртис Уoлкър, който по-късно се преименува на Блоу, започва кариерата си като брейкденс танцьор, а в последствие става диджей (Kool DJ Kurt) и MC.

В момента той води и собствено предаване за олд скуул хип хоп по сателитното радио Sirius. През кариерата е работил с едни от най-големите имена и е първият рапър, оглавил върховете на класациите със свои песни.

Той е и първият рапър, пробил на големия рекламен пазар с участието си в рекламна кампания на напитката Sprite.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание