Български банди на най-яките европейски фестивали

"Булгар, булгар" – викаме в редакцията и се тупаме в гърдите
19 юни 2008 10:16,
10
Български банди на най-яките европейски фестивали
Снимки: Вирджиния рекърдс

"Булгар, булгар" – викаме в редакцията и се тупаме в гърдите тези дни. И то не в пристъп на неочакван патриотизъм, а съвсем обосновано.

Защото се оказа, че две от най-яките български банди - D2 и Остава - ще свирят на два от най-големите европейски музикaлни фестивали.

D2 ще забият на EXIT, който тази година е от 10-13 юли, Нови Сад, Сърбия. Дидо, Митко Кърнев и компания ще се качат на сцената на 13 юли за едночасов сет.

D2 ще изпълнят хитови парчета от последния им албум 6, както и съвсем нови песни, които ще прозвучат премиерно и вероятно ще станат основата на предстоящ албум за бандата.

Така че ако си там, в никакъв случай не пропускай да ги подкрепиш, а защо не и да пийнеш след концерта по едно с тях в някой от баровете в крепостта на музиката.

Колегите им от Остава също ще направят своя сет на 13 юли на същата сцена - Future Shock.

Момчетата ще взривят публиката с някои от вечните си хитове, както и с парчетата от новия си, четвърти студиен албум – Rock&Roll Song Designers? (може да го свалиш още сега в mp3.bg).

Остава ще имат участие и на легендарния фест в Унгария SZIGET, който тази година е от 12-18 август на познатото място – остров Обудай, Будапеща. Свилен Ноев и компания ще се качат на сцената вечерта на 16 август за 90 минутен сет!!!

И за двата фестивала сме си говорили много, но, в случай, че не се сещате, ето малко инфо:

След като спечели наградата за най-добър фестивал в Европа, EXIT в Нови Сад тази година вдига летвата още по-високо – списъкът с бандите и диджеите, които ще свирят на петте сцени в Петровардинската крепост е така впечатляващ, че никой друг летен фестивал не може да се похвали с толкова голямо разнообразие от артисти.

Тази година хедлайнери са Sex Pistols, Джулиет Луйс Juliette and the Licks, Primal Scream, Afrika Bambaataa, Manu Chao, Ministry, Pharrell Williams N*E*R*D, Nightwish, The Hives и още много други.

Сзигет пък е е един от най-големите музикални и културни фестивали в Европа. Провежда се всяка година в Будапеща, Унгария на остров Обудай, който се намира на Дунава.

Едноседмичният фест се превръща от ниско бюджетно студентско събитие в един от най-значимите рок фестивали в Европа.

Тази година фестивалът ще се проведе от 12-ти до 18-ти август. Хедлайнери ще са Iron Maiden, R.E.M, Alanis Morissette, Jamiroquai, Kaiser Chiefs, Roisin Murphy, Serj Tankian, The Killers , The Kooks и много други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на пичовете заслужават го трябва и българската музика да пробие някъде, то се е видяло че няма да е в БГ .Те наистина са едно от най- добрите ни банди има и още няколко напр. Gravity Co. и др.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Металика рулз ако става въпрос до 1991. След това си прецакаха готиния стил!
7
0
 
0
 
! Отговори
angelov преди 15 години
ako tva sa naj-dobrite grupi...v BG...da kajem amin za Bg muzikata ...:(:(:(:(:(:(po vsi4ko li4i 4e statiqta e pisana ot reporter ***-4algadjiq....metallica RULES!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Остава ако имат собствен почерк аз да се казвам Робърт Смит :D
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe kvi bandi sa tiq be - ligo4i nekvi
4
0
 
0
 
! Отговори
fenka преди 15 години
това са бандите, които МОГАТ да свирят на живо ! а Остава си имат свой музикален почерк и го налагт вече 15 години.Браво на момчетата!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти си хейтър бе 1
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз много харесвам d2 и ги поздравявам. за злобните хора като от предишния коментар направо ми е мъчно
1
0
 
0
 
! Отговори
бай Х преди 15 години
"Защото се оказа, че две от най-яките български банди - D2 и Остава - ще свирят на два от най-големите европейски музикaлни фестивали."УА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА УО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО УЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕЧакай малко, че ще ме заболи от смях корема. Всъщност то не е смешно, просто щото е тъжно. Ако това са ни "най - яките банди" и ако това е от "най - големите европейски фестивали",ЗНАЧИ ЯКО СМЕ ПРЕЦАКАНИ. Бих казал, направо сме преейейейейейБани. Тотално ханално обезчестени.А който иска да си кряка "***" и да се тупа по гърдите, цомбеците или ако ще. То с такава класна музика като на Д2 и онова другото каквото беше - направо сме си го натупали отзад.чакай, че пак се почва....УА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА УО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО ХО УЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ ХЕ егати в мизерното блато живеем.