Глоба по германски: Дюселдорф глоби 85-годишен, стоял на спирка

Възрастният мъж трябва да плати ?35 за нарушението
27 ное 2017 21:45,
67

Властите в германския град Дюселдроф глобиха 85-годишен пенсионер с деменция, защото седнал да си почине на автобусна спирка, става ясно от снимка, която циркулира в Twitter.

Приятел на глобеният с €35 възрастен мъж разказва пред "Bild", че дядото редовно разхождал 15-годишното си куче в околността и често ползвал спирката, за да си почине. В този случай той бил глобен, защото стоял на спирката... 8 минути.

"Не използвате обществената транспортна система на конкретното място в съответствие с нейната цел и я използвате като зона за почивка", се казва в писмото. Тоест - ако няма да хващаш автобуса - не стой на спирката!

Обществените разпоредби в Дюселдорф са категорични кога хората могат да стоят на спирка, пише "Deutsche welle".

Въпреки че писмото е посрещнато със сериозна критика в социалните мрежи – под въпрос е дали то е истинско.

Въпреки това в официалния акаунт на кметство Дюселдорф се твърди, че властите ще проверят случилото се и ще оттеглят глобата, ако е издадена погрешно.

Говорител на града заяви, че е възможно мъжът да е бил глобен за стоене на пейката пред дюселдорфския "Rheinische Post".

"Ако служителят на града е объркал мъжа с бездомник или пиян човек, тогава писмото би било обяснимо", заяви говорителката.

"Ако мъжът просто е имал нужда от почивка, тогава разбира се това е приемливо", допълни тя.

Но добави, че при всички положения, пейките трябва да са на разположение за хората, използващи обществен транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
очаквайте скоро и в България.
63
0
 
10
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Дааааа, започвам да си мисля, че нашата държава е много добре уредена, особено София. Снощи се прдвижвах с колата ми от Лозенец до последната спирка на автобус 305 - 1ч. и 20м. - от 18:00 до 19:20 и чаках автобуса на същата спирна за да се върна в центъра от 19:40 до 21:20. През това време минаха 3 за гараж. Добре е, че общината не е въвела такса престой за пътъващите с гр. транспорт. Щяха да ми вземат заплатката! И ако някой от гр. мобилност чете това , да знае, че не си купих билетче.
62
1
 
7
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Е това е вече чиста проба фашизъм.
61
2
 
1
 
! Отговори
сс преди 6 години
Хитлер се срамува от вас Еврогейци. Между другото последно време много почнаха да излъчват всякакви предавания по различни телевизии за Хитлер за нацистите за германия, не е случайно според мен.Нещо се задава....
60
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 6 години
Пича е стар нацяга - хитлерюгент. Те са най - коравите типове, всички живеят до 95-100 години.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
, защото стоял на спирката... 8 минути...............а на мен като ми се налага да чакам тролей 6 понякога и по 18 мин. ? ама не се тревожа,защото ние по спирките в люлин пейки нямаме,та няма да сядам.
58
7
 
10
 
! Отговори
швабски фен преди 6 години
Обаче, отношението към "мигрантите" е доста по-толерантно. Могат да еват на мегданя, примерно, кого си искат. Включително, тези служители, които са глобили човека.
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ко?...Не!Типично за задръстените "шваби", ограничени, "коне с капаци" и буквояди !!!ДА! Ние щото сме по-хитри виж в каква прекрасна подредена държава живеем.
56
0
 
21
 
! Отговори
о преди 6 години
Ама тия и пейки ли имат по спирките?Да дойде да почива на "ремонтираната" спирка на Лъвов мост да го видиме.
55
8
 
13
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Типично за задръстените "шваби", ограничени, "коне с капаци" и буквояди !!!
54
0
 
22
 
! Отговори
dido преди 6 години
лелее а тук в България спирката я използват като обществена тоалетна ххиихих
53
1
 
19
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Юнакът е на 85 години! Той няма нужда от почивка. Почивката е за кучето му. И глобата му за това е само 35 евра !" Бълха го ухапала" Тука са си 1/3 от пенсията. Интересно - на спирката имало ли е други хора-пътници или не ? Че ако няма никой наоколо, аз мога и да си полегна на спирката.... Ще ли ме арестуват?
52
2
 
22
 
! Отговори
se преди 6 години
До ДСУ нас си е добре само за властимащите държавни и общински служители и за арогантния бизнес.Народа ряпа да яде ...Затова от много хубаво тук дето постоянно ни зомбира Борисов и компания 2 милиона са навън...ГЕРБ задминаха БКП по хвалебствия и всякакви циркаджийски номера да се покажат колко са незаменими.
51
8
 
21
 
! Отговори
ДС преди 6 години
А бе цял свят съм обиколил. В България си е най-добре. Просто трябва да има кой да следи за спазване на законите.
50
3
 
37
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Дядото трябваше да си сложи бурка и всичко щеше да мине метър :)))
49
7
 
24
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Айде стига сте се дръгнали, важното е че с тези 85 евро сега ще нахранят някоя муджа.
48
3
 
14
 
! Отговори
Бг преди 6 години
До от Дюселдорф (номер 47)С двете висши образования би трябвало поне да си научил, че специалис се пише с 'т' накрая. Ето така: специалист.
47
4
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До от ДюселдорфДипломите ти малко ме интересуват едва ли имаш повече постижения от Фердинанд Порше който няма диплома.Не съм факт че преди Френско-Пруската война тия ги няма на картата.Ми да си живял в село аз кво да направя кат ти е мъчно бегай към немските села там прасета също имат така че се възползвай че с тия мюслимани скоро ще забранят свинското!
46
14
 
2
 
! Отговори
от Дюселдорф преди 6 години
До Факт!За какви селяни и за какво образование говориш, че нещо не ти се разбиа? Пиян ли си или дрогиран? В село не съм живял, имам висше от България едно и висше завършено в Германия. Това достатъчно ли ти е или трябва да съм на по-високо ниво, за да имам мнение за германците? А ти какъв си и от къде изпадна? Някакъв специалис по германистикя ли си или професор по немска история? Ама то каква история, като преди 150 г. такава нация и народ не е имало. Аре чиба!
45
1
 
11
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До ГУРУНормално Германия е префалена държава създадена 1871 преди тва не е и съществувала.С яко обиране и терор над другите са се издигнали.Терора обаче сега е от арабите към тях и няма да спре скоро!