Експерти: Схемата "ЧЕЗ" да се разкрие с конкретни имена!

Кой кого не информира и как ще се разплете драмата?
28 фев 2018 11:45, Анисия Иванова
96

Когато политик, още повече президент или премиер, говори публично за някаква схема, то тя трябва да бъде разкрита и да бъдат посочени конкретни имена. Това каза в студиото на "България сутрин" журналистът Валерия Велева по повод скандалната сделка за ЧЕЗ и съмненията за подставени лица зад кандидат-купувача "Инерком".

Високото напрежение на политическия небосклон ескалира. Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма реализирана сделка за продажбата. Според получените от Чехия данни има само изпратени писма за намерения, които нямат юридическа стойност.

Още по темата

Зад цялата драма със сделката между пазарджишката фирма "Инерком" със собственик Гинка Върбакова и дружеството ЧЕЗ Борисов видя заговор за сваляне на правителството и дестабилизация. Премиерът каза още, че има атака срещу него и правителството.

Според него определени среди се опитват да повторят случилото се през 2013 г., когато правителството падна. Бойко Борисов бе категоричен, че оставка няма да има, а всички контролни органи на страната ще направят всичко възможно да проверят какво се случва със тази сделка.

"Този скандал не може да смъкне правителството, тъй като през 2013 г. Борисов сам си тръгна от поста. Първо, два дни слушаме премиера, че няма никаква информация за тази сделка, която засяга 40% от българите. След това Борисов се оказа дълбоко запознат със сценарий за неговото сваляне от някакви "гадове". Странно е един министър-председател да не е информиран за съдбата на хората, но рязко да се информира от някакъв заговор срещу него", подчерта PR експертът Арман Бабикян.

По думите на Вечела говоренето с недомлъвки на премиера или президента е недопустимо.

"Те трябва да дават пълни и адекватни отговори, тъй като никой освен тях няма пълната информация. Излиза, че премиерът е поставен в неловка ситуация – чешките служби работят за неговата информираност. Ако е така, то той трябва да уволни всички в ДАНС и разузнаването", допълни.

"ЧЕЗ се опитва да се изтегли от България още от 2013 г. Как може да бъде предотвратена тези сделка? Има 2 начина – единият е госпожа Върбакова да се откаже, а другият е тя да си продължи процедурата, но някоя банка да се дръпне от сделката, тъй като "Инерком" има едва 10% от сумата по сделката", поясни журналистът Кристина Кръстева пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ стои зад сделката ли?Преди около 2 часа Татяна Дончева го каза,а тя знае много-Делян Пеевски и Бойко Борисов.Честито българи.КОЙ ви изкупи държавата.
82
14
 
3
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
Хи-хи, някакъв жалък червен анонимник се е изпразнил всуе няколко пъти. Ама няма да ви стане играта, бе въшливи русофили. Скоро ще стане ясно, че нито ГЕРБ, нито Борисов имат нещо общо с тази сделка и май ще изплува дългата ръка на Масква. Няма да е за първи път.
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А има ли някаква идея кои са били другите кандидат-купувачи? Да не би да са извивали ръце да продават на Суджука и бизнес ортака му Шиши за без пари, докато и Гинка не е започнала да изглежда примамлива?
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние си го знам, че лъже, но сега и чехите знаят!Срам и позор и ОСТАВКА!
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов тъкмо си мислеше, че е успял да прокара Сделката и ... в един момент не просто замириса, а направо се разсмърдя.Можеше все пак за ролята да избере, някоя по-приличаща на бизнесдама от Гинка със селската жилетчица секънд хенд.Освен това тя не може и да говори и проста почти колкото Борисов, което все пак е трудно постижимо.
78
13
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
До Anonimen, ПП и разни други червени олигоффрени. Ама преди да пишете глуппости или се информирайте по-добре, или изчакайте. Да, Бабиш не е пращал ЛИЧНО информация на Борисов, но тя е пратена веднага след телефонния им разговор от зам. финансовия министър на Чехия. Аннадъмно?
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутро Рапоня за пореден път го изобличиха, че лъже като дърт ... дядо си.
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕЗ ще се преименува в "ГИБОН" (Гинка и Бойко ОN)
75
2
 
9
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Деляне! Боко! Догане! Маанете я тая Гинка от Стамболийски! Тя работа не може да ви върши. Я съм Стамат от Бусманци! Имам фирма за фураж с брутен капитал от 400 лв и задължения от 20 000 лв. Дайте ми ЧЕЗ - че тегля кредит! Че ми дадете после 100 000 руски рубли, 2 млади туркин.чета, 1 Лада (от Калина нагоре - по ваш избор), и я че ви оставя дружеството да го правите каквото ви душа иска...
74
2
 
15
 
! Отговори
ганю преди 6 години
маминко,пък пан Борисов се е посрал.
73
2
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен74 и 75 А да повярваш на човек, който си мени мнението сутрин, обед и вечер, и после се налага половината му лакеи да обясняват какво е имал предвид, когато е казал нещо, какво е? Аз не вярвам на никой гербер-даже ако се наложи да го попитат колко е часа-ще излъже най нагло.
72
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаНа русофили като Милош Земан и Румен Радев изобщо не вярвам.
71
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаДа повярваш на чешкия президент е все едно да повярваш на Лъжко Путин че не краде.
70
1
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен72 Прочети малко в другите сайтове какъв е официалния отговор на Чешкия президент, какво пишат медиите там, и ще разберещ, че прекалено вярваш на Банкянското слънце.Нищо официално не са ни пращали чехите, президентът им го казва, а нашите даже казват, че са го завели в секретно деловодство.Чехите-офшорки стоят зад фирмата, заем от ЕБВР, гарантиран от нашата държава-нашите-нищо не знаят.Кой лъже???Сам прецени.
69
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата комунистическа прослойка е активирана по медиите да обяснява че няма руски бизнесмени и руски банки, няма руски интереси в цялата далавера с ЧЕЗ. Единствените виновни според тяхната лъжлива теза са Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Теменужка Пенкова и съвсем малко Делян Пеевски. ВЕрваме ви г-да комунисти, както ви вЕрвахме че ще построите комунизма заедно със съветските си ментори и началници.
68
1
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До 2+2 Не позна, приятелю. Според чешките медии, зад върбалака, стоят няколко офшорки, и заем от ЕБВР, гарантиран от нашата държава. Така че-много далече гледаш.Гледай по на близо-поне до Банкя .
67
15
 
1
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
Зад върбалака най-вероятно дебне някоя руска банка , която ще прилапа ЧЕЗ и енергийната зависимост на страната ще бъде пълна .
66
4
 
12
 
! Отговори
асен преди 6 години
Другарко Велева , имената са ясни - зад Инерком стои Интерком груп с фиктивен собственик П.Николов и действителен Христо Ковачки , банката е Първа инвестиционна на Цеко Минев и Мутафчиев , а купувача на чез е в сараите , негова е и схемата за безредици в страната , но НЯМА да стане , това вече сме го гледали 2013 г.
65
2
 
18
 
! Отговори
???? преди 6 години
А знае ли, защо дойде премиера на Кабо Верде! Защо "черепа" не плаща данък за хазарта! На кого е авиокомпанията ALK! Защо, като се спомене КТБ и документите, които има Василев, реве и се оплаква! Кой даде на "вълка", с когото са "скарани" летище Горна Оряховица! Защо умишлено се съсипва летище Пловдив! Защо се срещна с принца на Лихтенщайн! Защо сме "работещите бедни"! Защо има 58 университета бълващи "кадри" за статистиката! Защо "феноменалната" Фандъкова е кмет! Кой държи язовир Овчарица! Защо
64
3
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Ако, в следващите дни гражданите на България се оставят да бъдат управлявани от лъжци като Борисов и Цветанов и изявените им бизнесмени да са Пеевски и кака Гинка, ще бъде вярно твърдението на Проф. Иво Христов, че 80 от тук живеещите сме ***! Ограбват ни пред очите ни,както ни ограбиха през 2014 с фалита на КТБ. Участниците са същите с изключение на Гинка. Да излизаме на протести защото тези се подиграват с нас!