Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

На среща с експулсираните дипломати: Знаете, отвръщаме подобаващо
Обновена: 9 апр 2018 21:09 | 9 апр 2018 20:51, Анисия Иванова
251
Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

Москва "никога няма да се огъне пред ултиматуми", заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща с експулсираните заради случая Скрипал руски дипломати, предаде Франс прес.

"Знаете, че отвръщаме подобаващо. Никога няма да отстъпим пред ултиматуми, това не е езикът, който трябва да се държи с Русия", заяви Лавров на предаваната по телевизията среща.

Още по темата

"Експулсирането по напълно измислени причини на 150 руски дипломати от почти 30 страни е безпрецедентна провокация, която няма нищо общо с насърчаването на международното сътрудничество", добави той.

Отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Южна Англия, което Лондон приписва на Москва, предизвика тежка дипломатическа криза между Русия и западните страни, довела до най-масовото взаимно експулсиране на дипломати в съвременната история, отбелязва АФП.

От експулсираните близо 150 руски дипломати 60 работеха в САЩ и трябваше да напуснат страната до 31 март.
 "Американците реагираха като ученици", заяви работилият повече от три години в руското посолство във Вашингтон Константин Рогозин. "Обикновените хора (в САЩ) се отнасяха много добре с нас. Управляващите са много откъснати от народа", добави той.

Състоянието на Скрипал и дъщеря му, което дълго време бе обявявано за критично, сега бързо се подобрява, съобщиха британските здравни служби.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 26 март на Шанхайската международна енергийна борса официално стартираха търговете на петролни фючърси в китайската валута. ....А кога ще почне в руска валута.
28
15
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
Никоя държава в света не е гаврена така както Русия.Дори към Северна Корея и Венецуела света се отнася с по голямо уважение.Путин не спря да излага Русия,ако бях руснак щях да умра от срам,да слагат държавата ми до мюсулманските катуни Иран и Сирия.
27
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време дедите им разгромиха фашизма.Сега те самите са фашисти, и прибягват до простотии като "хибридна война" за да налагат гадната си империя на тези, които не ги искат. Тоест, на всички.Само отчаяно фашистко дерьмо като путин би паднало толкова низко, че да плаща на *** да създават фалшиви фейсбук акаунти, да тролят, да лъжат и заблуждават, да използват fake news...и да наричат всички, които виждат истината за него - "сросоиди", "еврогейове"...Да си придава облик на "защитник на славяните и православието"... и там подобни стари опорни точки на руската, имперска политика.***
26
9
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ЛЪВ преди 6 години
Нищожеството путин трябва да обясни на народа си,като как най-богатата на природни ресурси държава,живее по-зле от разни "еврогейове" като: всички западноевропейски държави,дори и "Задунайская губерния", демек ние,"сросоидна" Америка,източни тигри като Китай, Ю. Кореа, Япония, Тайван...
25
6
 
4
 
! Отговори
Рубляр преди 6 години
Рубляр, говори от свое име.
24
8
 
21
 
! Отговори
дедо поп преди 6 години
И умрялите разбрха че ингилизите са негодници една постановка като хората немогат да спретнат.А целта на занятието е да се отвлече общественото внимание от педофилския скандал който назрава в англия с десителетия ас изнасилвани деца със знанието и бездейтвието на властите.
23
13
 
23
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Успех, братушки, България е с вас!
22
4
 
8
 
! Отговори
решение? преди 6 години
независимо колко отровни змии и гущери има на един остров-за да бъдат избити, понякога се дискутира потапяне на острова барабар с отровите
21
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров като каже нещо е обикновено обратното...
20
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв герой е това фашистко нщожество?Влиянието му е само в Русия и няколко "губернии" като Беларус, Чечня и Крим.Слага разни платени лакеи като Рамзан Кадиров,дето му се отчитат за правото да грабят.Изтъркана и неефективна схема, водеща до крах неизбежно.Русия е клоака, младите бягат, старите ***, олигархия и мафиотщина - тотално.
19
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашисткото жуже Пу успя да си придаде особено мъжествен имидж.Но всъщност е един женски, репродуктивен орган.В Чечня клекна и сложи Кадиров-протежето, за да не режат чеченците руски глави. Демек-капитулация.В Украйна - протежето Янукович. Демек-капитулация.В Болгария - Пятая колонна - *** от продажници и копейкаджии-еничари."Освободените, и те ли не ни обичат?"Да, представете си, и те не ви обичат.Реално "фашисткий карлик" никъде не постигнал нищо без рушвети, проституция и надупване. И платена пропаганда.Какая мужчина, божеееееее...
18
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля,че единствено и само Русия може да помогне на Сърбия да си възвърне Сръбско Косово. Русия може да помогне и на България. Трябва да се поддържат добри и мирни отношения между България и Русия.
17
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел и Путин потвърдиха в телефонен разгоеор за Северен поток 2. Германия като транзитна страна ще купува най-евтино газ от Русия. Пийте една студена вода докато чакате танкерите с евтината шистова газ от САЩ.
16
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сибир е празен, но е богат на ресурси, Русия е държава-пътница. Хора няма. Китай пращи по шевовете.За какво им е на шепа пиянки-въшлянки Сибир?
15
2
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
До Юнал ДжемиловКат знам къв бой ядохте в същия Африн, нямам търпение!
14
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Междувременно втората по големина натовска армия усилено се въоръжава с руско оръжие.
13
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пускането на петролен фючърс в юани е преломен момент в голямата геополитическа и геоикономическа битка. В дългосрочен план това означава рязко намаляване на търсенето на долари, тяхното обезценяване и инфлация в Съединените щати.
12
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин ви наби шамарите в Крим, наби ви шамарите в Сирия, продава С-400 на Туриця, измя ви се и ви заплю със Скрипал в Лондон - ми нещо санкции такова нема ли да има срещу Русия, или само циркаджилъци с гонене на дипломати?
11
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ларвов, това не е ултиматум, гавра е.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вносителят на нефт 1 има намерение да изхвърли долара от оборота. След неотдавнашното стартиране на борсова търговия с нефт, номинирана в юани, Китай се готви да преведе заплащането на своя внос на нефт на юани вместо долари