Лудост? Приложение за медитация е оценено на над $1 млрд.

Приложението има над 40 милиона изтегляния в световен мащаб и „доста над“ 1 млн. плащащи абонати
8 фев 2019 12:00, Бойчо Попов
15
Лудост? Приложение за медитация е оценено на над $1 млрд.
снимка: Ройтерс

Американското приложение за медитация Calm набра 88 млн. долара във втория си кръг на финансиране, оценявайки приложението за медитация и спокоен сън на 1 млрд. долара, съобщи компанията.

TPG Growth е водила кръга от серия Б, който е включвал инвестиции от Creative Artists, както и от съществуващи инвеститори Insight Venture Partners и Sound Ventures на Аштън Къчър. Така Calm вече събра 116 млн. долара. Компанията ще използва парите, за да се разшири в международен план и да инвестира в по-висококачествено съдържание.

Calm умножи приходите си през 2018 г., като компанията успя да генерира приходи за 150 милиона долара. Приложението има над 40 милиона изтегляния в световен мащаб и „доста над“ 1 млн. плащащи абонати, твърдят от компанията. Част от съдържанието на Calm е безплатно, а част от него е достъпно само за абонати.

„Психическото здраве е нещо, за което хората не говореха доскоро. Но нещо наистина драматично се променя“, пояснява съоснователят и главен изпълнителен директор Майкъл Актън Смит в интервю пред CNBC.

Calm стартира дейност през 2012 г. като приложение за медитация и се превърна в ръководство за сън и отдих. То и приложението за медитация Headspace се възползват от нарастващия интерес и желание на потребителите да инвестират в своето психично здраве и уелнес. Двете апликации се фокусират върху медитацията и т.нар. mindfulness (осъзнаване).

Американците медитират повече от всякога. Около 14% от възрастните казват, че са медитирали през 2017 г. - трикратно увеличение спрямо дела им от 4,1% през 2012 г., се казва в доклад на Националния център за здравна статистика на Центъра за контрол на заболяванията и превенцията. Проучването не дава информация за това какво е предизвикало ръста, но изследователи поясняват пред CNBC, че приложенията за мобилни телефони може да са допринесли за увеличението.

В допълнение към медитацията Calm намери ниша и в съня. И това не е чудно - един на всеки четирима американци имат трудности със заспиването. Неговите истории за сън, които по същество са приказки за възрастни преди лягане, вече имат над 100 милиона слушатели, съобщиха от компанията. Тя е наела известни личности, като Матю Макконъхи, Стивън Фрай и Леона Люис, за да разказват те приказките ѝ.

Целия материал четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: медитацияприложение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е лудост. Това е чудото на капитализма.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иван Невменяем може да е човек, който се води по мнението на масата Българи, особено тези, в зората на чалгата имутренията.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА:Да, на мен ми помага медитацията, а правилната диета ми помага, да съм постоянно надървен и да правя секс с непознати момичета. По-хубаво от това, здраве му кажи ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Цената се определя от това, какво притежава дадена компания, какво може да направи и колко пари се очаква, да изкара. То и макдонадс не ми се струва, да е нещо за стотици милиарди, ама е па на ...
10
1
 
4
 
! Отговори
Меринджей преди 5 години
Търся съмишленици.За съсдаване на приложение за "Мас Турбация".Очаквам голяма далавера защото съм с много голям опит.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ползвам Headspace, яко е и върши работа. Но минах всичките медитации и си спрях платения абонамент. Calm го нямам, ще си го сложа да го пробвам. Ама чак пък да струва милиард...американци, и от най-естественото нещо на света ще направят пари. Всичко е пари за тях.
8
8
 
6
 
! Отговори
ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА: преди 5 години
Безкрайността на човешката простотия: Медитации, лечебни кристали, хомеопатия... милиони свърх оглупели потребители консуматори, които нямат грам критична мозъчна дейност са си дали парите на тия мазници. И сега какво? Спят ли спокойно? Нямат повече болки в гърба? Станали са свръх потентни? Косите им пак растат? Боже, боже, колко мъка има по този свят, боже!
7
2
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Някой чете приказки за лека нощ на 40-50г хора:))Аааа не е лудост.Всичко е ОК
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ам в България сме. Преди 15 години точно един мой приятел искаха родителите му да го пращат на преглед защото му бях дал книги за медитация и разни будистки да им хвърли око. Те вдигнаха родата че е станал сектант и т.н Българина разбира най-вече материалния свят по изключително ограничен и ултра консервативен начин и е циничен и отблъсква всичко извън това и то с коравосърдечно бързо съдничество.Закоравял БГ провинциализъм
5
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Помня, че преди 20 години ако някой споменеше нещо за медитация го мислеха за невменяем. Сега ако не медитираш си невменяем. :)
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 5 години
И защо е лудост? Това е обещаващ продукт, който може да изкара много пари, защто много хора ще се възползват от него ...Сега, че НА ТЕБ не ти е кеф, не означава, че всички са като теб. Ти си уникален, убав и умен ... За какво се занимаваш с нас? Бегай и не ни трови живот а с присъствието си :)
3
1
 
8
 
! Отговори
Да бе преди 5 години
По същия начин лицевата книга стана популярна, и въпреки че някои не я ползваме ЦРУ успешно я наложи и използва за свои цели.
2
5
 
11
 
! Отговори
Т преди 5 години
Ето това е глобализацията. Всички овце , а пастирите на едно място. Колко лесно правят някого милионер. Такава простотия, ако я направим тука ще трябва да се спонсорира и няма да е печеливша, но когато пастирите я рекламират става известна и зомбираните американци с охота плащат за абонамент. След тяхна всякакви златки и николети.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо да е лудост?