Джебчийката Събка вече е на свобода

26-годишната крадла пробва да обере китайски туристи
121
Джебчийката Събка вече е на свобода
Снимка: Facebook/ Галина Александрова

Джебчийката, която пробва да обере китайски туристи във Велико Търново, които в крайна сметка я задържаха - вече е на свобода.

26-годишната Събка от Самоводене напусна районното днес по обед.

Още по темата

Преди да стане известна като джебчийката, арестувана от китайци, Събка е била известна и на полицията – още като дете, когато прохождала в занаята.

"След проверката установихме, че лицето не е осъждано за умишлено престъпление, но тя е известна на полицията още като малолетна, т.е. ненавършила 14 години. Тогава е проверявана за извършени подобни такива престъпления", съобщи Христо Христов, зам.-директор на ОД на МВР – Велико Търново, цитиран от bTV.

Крадла посегна към чужда чанта, туристи я тръшнаха с бойни хватки

"Те просто бяха като смазана машина. Споделих, защото искам българите да видят как се действа в такива ситуации. Те действаха като един. Вероятно всички от тях имаха, познаваха, китайските бойни изкуства", разказа очевидецът Галина Александрова, която засне цялата история.

Джебчийката Събка в ареста, чака я съд

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли най-после нашето ***..мно стадо да разбере,че управляващата плява и нейните задкулисни господари използват мантрата "демоктация",за да наложат повсеместен и всестранен терор,над малоумието????Няма ли най-после да разберем,че така наречените "закони",поставни в ръцете на така наречените "институции",са създадени за налагане на терор над многобройното Стадо?!Нека продължаваме да си стоим,като стадо овце,да блеем жалостиво по форумите и да изчезваме устойчиво от "държавата"!
26
1
 
36
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Да разбирам ли че джепчийството е законна професия ? Да заминавам към морето да бачкам тогава ! Така се насърчават римляните на кражби и всякакви престъпни дейности и то умишлено се насърчават ....политиката на Герб ! Един българин ако пробва да обере някой турист дали ще го пуснат за няма и 24 ? Та това се нарича расизъм !
25
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, ТРИ публикации за ЕДНА джебчийка, само за един ден! :) :) :)А, за ПЛЕЯДАТА крадци на едро, начело с Цецо Крадецо, там за апартаментите нищо!
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Джебчийката Събка вече е на свобода"---Сигурен знак, че китайските туристи са си тръгнали от Велико Търново. :)
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Д, така наречената демокрация от самото начало на съществуването си е основана на привилегии, само част от обществото са имали право на участие в управлението. И сега т. нар. демокрации са много далеч от утопичната представа за справедливост. А най ама най, най най демократичната демокрация от ден-два е наложила тотално ембарго на две от страните световно значими износители на петрол с цел да унижи, да смачка народите им и те да се тръшнат в краката и за милостиня - тяхното владичество.
22
2
 
23
 
! Отговори
м дааа преди 5 години
пуснали са я , за да си вземе , я награда за човек на годината, я орден от президента.- според какво решат от БХК
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя случай е много показателен защо сме на този хал. Народ със смъкнати ***, и хора които си гледат в пъпа до тотален мозъчен отказ.
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗА 21Ако някой ти ги е говорил тия, лъгал те е! Защо, той си знае.Имаше си и престъпност, и кражби, и посегателства..., но поради ред причини беше в пъти по-малко и някак си не се набиваше толкова на очи, нито обсебваше ежедневието на хората. А и обичайните срещи с народната милиция, особено след гонки и други екшъни, оставяше незабравими спомени и градеше превъзпитателна превантивност задълго сред нарушителите...
19
0
 
38
 
! Отговори
нотариално заверено преди 5 години
Известна била "още като прохождала в занаята.."" За тия почти 12 години оттогава тая особа едва ли е имала и ден без да изтараши нечия чанта или джобове - но за МВР е чиста и непорочна??? Е как да бъде оттук насетне......Само да не скочат от БХК срещу източните туристи - примерно за ""опит за неправомерно задържане"" ! ! ! ""
18
2
 
14
 
! Отговори
Д преди 5 години
Не бързайте да обвинявате демокрацията.Тя е като манджата. Когато я правиш с продукти с изтекъл срок на годност вони.Мисля, че ме разбрахте!
17
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт: комунистически Китай е научил хората си 1. че кражбата е лошо нещо; 2. да бъдат граждански активни; 3. да умеят да се справят сами и в колектив.В демократична България 1. някаква си там кражбичка не впечатлява никого, даже големи кражби са в реда на нещата; 2. населението е пасивно; 3. единици са тези, които умеят и смеят да се опълчат на крадците.
16
1
 
29
 
! Отговори
всеки знае преди 5 години
МВР играе партия с крадците , и това е от 30 год. !!
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ще споделя, че по в края на 80-те и по времето на Соц-а на входа на единствения супермаркет в центъра на Севлиево бяха разлепени снимките на местните джебчии и джебчийки от всички възрасти. Превантивно, за да знаят хората. Ако не бяха китайците, нямаше и да разберем...
14
0
 
38
 
! Отговори
Д преди 5 години
В Китай лагер, В Арабските държави отрязана ръка, В Европа чист затвор и психолог а в България малко в килията с милиционерите и после айде в къщи до следващия път.
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А наградиха ли я?
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде със здраве и дай Боже повече китайци в старата ни столица.
11
1
 
24
 
! Отговори
Д преди 5 години
България не се знае още колко години ще се казва България. Ромите са казали че даже президента ще е ром.Редактора, има ли за ***??
10
2
 
26
 
! Отговори
Пилот преди 5 години
България е опасна дестинация за чужденци
9
1
 
46
 
! Отговори
Отчаян преди 5 години
Ако това действително е вярно, че т.н. Събка е на свобода, то бих казал>Българио, ти сама си си виновна. А пък да не говорим за т.н. полиция по..ярска!
8
0
 
45
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ами ето това е действителността в България-трябваше китайците да я заловят, а от полицията са я пуснали след 24 часа за да може да продължи занаята си. А още по-обезпокоителното е, че е позната на полицията още от преди 14 години , а не е била осъждана. Ами затова сега Събка ще продължи да карде от хората, защото знае, че ще и се размине, както винаги. Явно от полиция и прокуратута полза няма.