Крадлата, ступана от китайски туристи, в занаята от 12-годишна

Събка от Самоводене е в ареста с обвинение за опит за кражба
Обновена: 2 май 2019 10:39 | 2 май 2019 10:30, Камелия Цветанова
76
Крадлата, ступана от китайски туристи, в занаята от 12-годишна
Снимка: Facebook

Джебчийката, която направи опит да ограби китайски туристи в центъра на Велико Търново, е задържана за 24 часа.

Повдигнато й е обвинение за опит за извършване на кражба. Това съобщи зам.-директорът на ОД на МВР, Велико Търново комисар Христо Христов. Жената се казва Събка и е от Самоводене. Тя е на 25 години.

Още по темата

"Сигналът е получен в 16, 30 ч. на спешния телефон 112. Лицето е направило опит да извърши кражба на вещи от дамска чанта. Вероятно се касае за парични средства и портмоне. Тя е била забелязана от други туристи от групата. Те са уведомили евентуалната потърпевша и така са предприети действия", посочи Христов пред Нова тв.

По думите му тя не е успяла да вземе вещите.

Туристите успели да задържат джебчийката за 20 минути, докато чакат полицията.

"От извършената проверка се установи, че колегите са извършвали друга проверка в кв. "Бузлуджа", който е доста отдалечен от мястото на деянието. Затова се е получило закъснение", обясни още комисар Христов.

Според него лицето е известно на полицията.

"Извършвала е такива престъпления, когато е била на 12 години", посочи още Христов.

Когато бъдат приключени процесуално-следствените действия, прокуратурата ще прецени дали жената ще бъде задържана с допълнителна мярка за до 72 часа или ще бъде освободена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 4 години
Ех какви джебчии и касоразбивачи имаше навремето прес 70-80 год.Един с прякор професора (вечна му памет)10 год работи тоя занаят без да го заподоздрят дори.На ден (по онова време)заработваше 50-80лева и черпеше цялата компания.Ама умря горкия и така и си отнесе таланта на оня свят.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яка новина. Типичен пример за "с техните камъни - по тяхната глава".
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лош късмет за Събка.Попаднала е на Джет Ли и Джеки Чан!
51
0
 
19
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 4 години
кИТАЙЦИТЕ НИ ПРАВЯТ ВСИЧКО,ДАЖЕ ИДЖЕПЧИЙКИТЕ НИ ХВАЩАТ ВЕЧЕ
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ Търново само двама полицаи ли има, та 20 минути е нямало кой да се отзове на сигнала!---Там трафикът е много натоварен, затова органите са закъсняли. :)P.S. Ами, нали те са в комбина със Събка и "колежките" :). От 12-годишна в занаята, не са я хващали, трябваше да дойдат китайски туристи, та да я "задържат за 72 часа"...Така, де! Докато си тръгнат китайците ... Пуста толерастия! :)
49
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само в Севрна Корея ги оправят тези ...там да ги пратим заедно с чаветата . Някой чул ли е да има джебчии и ТЕЛК-аджии в Северна Коерея...?. Повечето роми не са лоши хора но едни 20-30 % са за заточение да чукат камъни 2-3 години и после пак ще ги приемем в обществото смирени смирени ...който оцелее -добре дошъл
48
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, на мама китайчетата, стават ми още по-симпатични!
47
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Търново само двама полицаи ли има, та 20 минути е нямало кой да се отзове на сигнала!
46
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Българския Хелзинкски комитет "Ко речи" по този случай?Да я пратят при братските влашки колежки за обмяна на челен опит и доошлайфане на уменията - няма да излага занаята ,Я...
45
1
 
32
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Добре де, има такъв глад за шивачки, метачки, перачки и готвачки. Слагат и една гривна и я карат да избира - или 2 години в къщи да си гледа чаветата и да не излиза никъде+бонус спиране на социалните помощи и даване на купони за храна колкото да им стигне, или една година в някоя фабрика - хем да на занаят да се научи събето, хем и някой лев да изкара. Е да ама те много-много не обичат да работят!
44
0
 
38
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Граждански арест има право да направи всеки който стана свидетел на някакво престъпление. В някои Щати с САЩ дори Гражданския Арест е задължителен. Във всички нормални страни Гражданите заловили престъпник получават почести ,известност и уважение само в България ги наричаме Мутри или побойници!!!
43
0
 
42
 
! Отговори
хаха, "колегите преди 4 години
Сега да ви обясня, защо полицаите са отишли след 20 мин. Туристите, като са се обадили, са говорили на английски. Оная птица на спешния е разбрала само "полийс" и е препратила записа на разговора към РПУ-то. Оттам са се чудили и маели какво ли значи това загадъчно послание, трябвало им е време да издирят единствения полицай, който чат-пат разбира английски, да преведе какво и къде трябва да се отиде. От къде знам ли ? Ами от личен опит с БГ полийс :-)
42
0
 
17
 
! Отговори
Трудовакъ преди 4 години
До ТъртейСпоко. Не е. В китайското посолство са уведомени за случая. Там има много сериозни хора, които се отнасят много сериозно към работата си, вЕвайте ми!
41
0
 
14
 
! Отговори
Трудовакъ -Конвенция преди 4 години
Не е вярно. Наказателен кодекс, чл. 12а (1) "Не е общественоопасно причиняването на вреди на лице, извършило престъпление при неговото задържане за предаване на органите на властта и предотвратяване на възможността за извършване на друго престъпление, ако няма друг начин за неговото задържане и ако при това задържане не е допуснато превишаване на необходимите и законосъобразни мерки." Следователно, може и е допустимо от закона. Опитът за кражба също е наказуем. Нужна е гражданска активност...
40
31
 
8
 
! Отговори
Конвенция преди 4 години
Право да задържат имат само селските кметове и полицаите с полицейски правомощия! Следователно, китайците яко са нарушили закона и казано условно - ,,човешките права" на уважаемата гражданка! Ще изкара пари в Стресбург, а може и до Хага да опрат нещата!
39
3
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Вярваме на всяка дума! Май някой жестоко те е блъснал още като малък, но някак си си оцелял
38
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай, ако блъснеш с кола пешеходец и той оцелее, трябва да го издържаш до края на живота му. Ако го убиеш, присъдата е по- малко, там има много хора. Когато шофьор блъсне пешеходец, гледал дали е оцелял. Ако е оцелял, се връщал с колата да го довърши, за да не го издържа. Това сигурно ще ви се понрави на вас- форумните филантропи.Възхвалявайте Китай!
37
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като лицето е известно и е извършвало кражби като е била на 12 тогава това е рецидивист...Да попитам тогава това известно лице колко време е било в затвора...отговора най-вероятно е НЕ Е БИЛА
36
3
 
18
 
! Отговори
Трудовакъ, до № 32 преди 4 години
С разбиране биха се отнесли господине, с разбиране. Китайците знаят в последните 30 години какви умници ни управляват, че крадецът-политик, вместо да се осъди, съответно да изтърпява наказанието си ефективно и да върне заграбеното, се урежда с връзки или по партийна линия на още -по отговорен пост, включително и изпращане в чужбина, за да може да краде още и още. Така се захранва политическата мафия. При това т.н. "калинки" са вече безчет, те ни дават акъл, ръсят мозък по тв студията, "творят"!
35
1
 
22
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
Това е на 5 мин. пеша от полицията бе лентяи ! Били на проверка на другия край на града. Нали щеше да има засилено полицейско присъствие - а то само един екип засилено проверява?!? Русе - Търново - Русе имаше точно 0 (нула) полицейски коли покрай пътя. Страааоооотно полицейско присъствие....