Северна Корея изстреля снаряди с малък обсег

Те са преминали разстояние между 70 и 200 км
4 май 2019 07:54, Елка Василева
17
Северна Корея изстреля снаряди с малък обсег
Снимка: Reuters

Северна Корея изстреля днес от източното си крайбрежие няколко снаряда с малък обсег, заяви южнокорейската армия, цитирана от Ройтерс.

Южнокорейската армия първоначално съобщи, че КНДР е изстреляла ракети, но впоследствие заяви, че става дума за неидентифицирани снаряди.

Ако тези неидентифицирани снаряди са ракети, то това ще е първото изстрелване на ракети, откакто Северна Корея тества междуконтинентална балистична ракета през ноември 2017 г. Скоро след тогавашния опит Северна Корея заяви, че ядрената й програма е изпълнена, след което Пхенян започна преговори с Южна Корея и Съединените щати.

В днешното изявление на южнокорейския генерален щаб се посочва, че Северна Корея е изстреляла няколко неидентифицирани снаряда с малък обсег от град Вонсан, които са преминали разстояние между 70 и 200 км.

В по-ранно изявление военното командване на Южна Корея се казваше, че КНДР е изстреляла неидентифицирана ракета с малък обсег, пише БТА.

Южнокорейската армия заяви, че провежда съвместни анализи със Съединените щати на произведеното изстрелване.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Съединените щати знаят за действията на Северна Корея и ще продължат да наблюдават развитието на ситуацията.

Говорител на Пентагона каза пред Ройтерс, че към настоящия момент Пентагонът не може да потвърди нищо във връзка с изстреляните снаряди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Ако изстреляме ние? преди 4 години
Ако България изстреля "снаряди с малък обсег" дали ще ни спомене SNN? Ким знае как да си качи цената.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук пак пишат главно душевно болни ...
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да пратим дупетатите, начело с Боко на екскурзия до СК. Ким така ще им се зарадва - както са охранени и мазни ще падне голямо хранене - ще дигнат порциона от 300 гр на ден до 600 гр за поне година. ако прасевски е с тях, може и 2 години да откарат.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прасешкиятт цирк започва пак. Събра жито и малко месо за активистите 1 одина. Жалка картина ...50 мил народ се съобразяват 70 год с банда измислени лретении.
6
0
 
12
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 години
Ще ми метнете снаряд на 200 км ама в някоя паралелна вселена. Най далекобойното оръдие в света е било "Тежък Густав" и мятало снарядите си на 48 км. Абе интернет имате, проверявайте, сверявайте ....
5
4
 
8
 
! Отговори
!?! преди 4 години
"Южнокорейската армия заяви, че провежда съвместни анализи със Съединените щати на произведеното изстрелване."Щом САЩ анализират е ясно. Уръжие за масово унищожение ще е!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kolko alkohol izpivat bulgarite za 365 dena? A bg zurnalistite?
3
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много го глезят и дондуркат тоя лигльо. да му натресат ракети в задния двор, като на садамя и кадафито и ще почне да хленчи като тях. колко още ще го търпи целия свят с простотиите му?!? но никой не смее, понеже Китай е с него. *** работа. а те го търпят, за да може да се гъбаркат с янките и да ги гъделичкат.
2
3
 
15
 
! Отговори
Крумов преди 4 години
Е че кои са снарядите с голям обсег, щом до 200 км са с малък?
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано започне скоео ядрена война, за да видим закономерния срив на този свят.