Осъдиха мъж - произвеждал си собствени оръжия

За половин година си направил 9 пушки
5 авг 2019 11:20,
15
Осъдиха мъж - произвеждал си собствени оръжия
Снимка: Reuters

Районната прокуратура в Плевен постигна осъдителна присъда за мъж, произвеждал незаконно оръжие в дома си в Пордим, съобщава БТА.

Със споразумение, постигнато в хода на съдебното производство, 59-годишния В.К.Д. се е признал за виновен за извършени от него две престъпления - производство на огнестрелни оръжия без издадено разрешение, и държане на голямо количество огнестрелни оръжия и боеприпаси без надлежно разрешение.

За извършените престъпления на осъдения е наложено наказание 5 години "Лишаване от свобода", като изтърпяването е отложено с петгодишен изпитателен срок.

В срока на изпитателния срок на осъдения е предвидена пробационна мярка - задължителна регистрация по постоянен адрес. Одобреното от съда Споразумение има сила на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.

В хода на разследването било установено, че осъденият притежава специални знания и умения в областта на стругарството, металообработването и дървообработването.

Той използвал тези знания за преправянето и произвеждането на самоделни огнестрелни оръжия. В гаражното помещение на обитавания от него имот оборудвал работилница, където произвеждал самоделните оръжия.

В този гараж осъденият държал различни метални и дървени части и предмети, които използвал в процеса на производство. Произведените от него оръжия той предоставял и на трети лица.

През периода 1 януари - 19 юни т.г. произвел 9 броя пушки. Според назначената балистична експертиза те са технически годни да произвеждат изстрели.

В хода на процесуално следствените действия в дома и гаража на осъдения, освен произведените от него пушки, са намерени и боеприппаси - 573 патрони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Още за пистолета и-- преди 4 години
арбалета. Та горе долу всички мъже на около 50г- тука са държали пистолет ,знаят как се зарежда и разглобява ,ама не са стрелци в смисъла на бърз добре използващ пистолет стрелец /обучен / та критерия за това е горе --долу без да издавам велика тайна е докато кажеш 101--102 да има произведени поне 4-ри точни изстрела ,на разстояние поне 5м--има хора са по-бързи ---това с арбалет никога неможе да стане и с прикладвано друго оръжие пак няма да стане...
14
1
 
2
 
! Отговори
Дo Шопо преди 4 години
И мас вече не може
13
1
 
0
 
! Отговори
До 80 преди 4 години
Ама арбалета лятно време се вижда ,а дали ще може да пробие и бронежилетка от 15-метра-- виж в Аляска хора носят пистолети голям калибър за защита от мечки--сега има пистолети с над 10-патрона в една кола може да има 5-човека с арбалета няма да ги елиминираш --хората си знаят работата щом държат здравите патлаци далече от ръцете на всякакви...
12
0
 
20
 
! Отговори
Химика преди 4 години
"Според назначената балистична експертиза те са технически годни да произвеждат изстрели." ?!?! Според същата експертиза аз също имам специалните знания да произведа доста сносна бомба с материалите, които се намират във всяка кухня. А ако имам достъп и до селскостопанска аптека, нещата стават зловещи!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По турско време са правили топ от череша.Днес и струг да имаш пак не дават да правиш.В САЩ обаче се продава и никой не се занимава със стругове да върти цеви.Въпрос на закон и най-вече на гледна точка.Имаш ли оръжие все някога ще гръмне.То е до човек,на военни и полиция им дават оръжие и не рядко убиват с него или се самоубиват.Та търси ли човек ще намери и каквито и закони да се направят все едно дали убийството е със законно или незаконно оръжие.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това че си преправя е едно , но факта че ги е предоставял на други е което му е изяло главата.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей това се чудех вчера, защо би било забранено да се произвежда оръжие от всеки който си има стругче в задния двор. И си дадох сметка че само някои хора могат да произвеждат оръжие и само определени хора могат да произвеждат наркотици. Тоест проблема не е в субстанцията а в доходността.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продават се арбалети с пълнител. Има и схеми в интернет.Любимият ми вариант за оръжие което не попада под санкции .За това закон няма.Също въздушни пушки с с пълнители с бутилки под налягане.С по-добрите батерии които се появиха има и оръжия които изстрелват шрапнели с електромагнител заряд.Има бая начини да направиш смъртоносно оръжие без да е огнестрелно. Закона няма как да обхване всичко...
7
3
 
7
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Каква присъда ве ей, то условно хахах. Не е за хвалене работата, голям съд и прокуратура има
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той се е правил колекция. Човека не е направил нищо лошо.След няколко дни очакваме да осъдят човек отглеждаш картофи на село по тази логика.
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За незаконно притежаване и производство на оръжия -затвор задължително!Ама това дето го е казал съда за специалните познания и умения звучи абсурдно и смешно!Учил човека и знае!Това какво престъпление е?Или всички трябва да са пр0сти кат Тиквата и последователите му?
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
утребаха дербния бизнес тия мекерета
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а кой може законно да си произвежда оръжие ?
2
0
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
А как са го разбрали или хванали?
1
1
 
34
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Значи картофи и мас може,а оружие НЕ ...