Исторически връх в цените на петрола заради Близкия Изток

Ситуацията в региона деескалира, цените ще се коригират
9 яну 2020 10:23, Боряна Павлова
11

2637 гледания   |  Още видео
Исторически връх достигна цената на златото на международните пазари. Стойността на петрола също се покачва. Всичко като следствие от кризата между Иран и САЩ.

"В момента пазарът на петрола е свръхпредложен и не очакваме повишаване на цените за крайния потребител", каза финансовият анализатор Преслав Райков в студиото на "България сутрин".

Според него след деескалацията на напрежението в Близкия изток тази нощ цените на петрола са се коригирали.

"Подобна е ситуацията при златото. След тази деескалация в момента златото се коригира на пазарите по подобен начин, както се случи и с петрола. За момента не е ясно дали тази тенденция ще продължи или ще очакваме нов скок", коментира финансовият експерт Мартин Миланов за Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Цената на златото се влияе от несигурността на пазарите", отбелязажъ Миланов. И допълни, че жълтият метал е дългосрочна инвестиция.

"Златото за нормалния човек има различна стойност от тази за един инвестиционен банкер. Напоследък в България се възражда старата традиция да се подарява злато на новородени", коментира експертът.

Според прогнозата на Райков 2020 г. ще се окаже ключова за петролните пазари. Няма да има огромен скок в цената, дори цените биха спаднали.

"България е изключително зависима от икономиката в ЕС и може би ще усетим лекото захлаждане от края на 2019 г. Не мисля, че е резонно да казваме, че идва криза. Мисля, че ще е една балансирана година", смята той.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
0
 
! Отговори
БГ ПРОСТАК преди 4 месеца
Тия Иранци Едно нападение като хората не могат да направят.Явно целта от цялата дандания е петрола да се дигне.
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-важно е да разберете, че долара се заигра и заради това се качиха и после спаднаха петрол+злато+евро+паунд+жито+въздух. Всичко се влияе и определя от долара. Яд ли ви е рубладжии.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пълни глупости, Май 2019 петрола беше по-скъп. А вчера след отварянето на по-висока цена се срина след съобщението на Тръмп. Толкова евтина опорка от финансовия анализатор, че се чудя с какъв акъл ги говори тези глупости.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Историческия връх е от 2012г. с цена от 128 долара за барел.
4
2
 
7
 
! Отговори
пак закъсня преди 4 месеца
"Исторически връх в цените на петрола"
-----------------------------------------------------

Такова нещо никога не се беше случвало и ... ето пак.
Как се изхитрявате да го правите?
Креативността ви е удивителна. Какво имам предвид?
Историческият връх в цените на петрола беше на 07.01. - клонеше към $69. Преди посещението на Владимир Путин в Сирия, в тресящия се от напрежение БИ. Преди посещението на Владимир Путин в Турция и преди заявлението на бай Дончо.
Днес цената на барела е под $66.
3
0
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 4 месеца
Хмм, сега гледах, че на 6.01.2020 е бил 70 долара, сега е към 68. Но това не е исторически връх
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Статия със заглавие за петрола, пишат за златото... Dnes.bg много отдавна вони на fake news + click bait
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В момента е $59, стига сте внушавали оправдание за скъпото гориво по бензиностанциите... Поръчана статия от кого?! OMV/EKO... Марешки? Май като чета е Лукойл