Задава ли се война? Русия струпва войски на границата с Украйна

САЩ обмислят изпращането на военни кораби
9 апр 2021 22:31, Анисия Иванова
343

Черно море е на път да стане арена на нова военна заплаха. Съединените щати обмислят изпращането на военни кораби в знак на подкрепа за Украйна. И то на фона на струпването на военна сила на Русия на източната граница на страната.

Съединените щати не смятат, че струпването на войски предвещава настъпателни действия, но Пентагонът следи. А в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел президентът Владимир Путин посочи, че Русия е свободна да мести военните си формирования по свое усмотрение, съобщи Bulgaria OIN AIR.

"Президентът даде необходимите разяснения. Първо, че ние сме абсолютно свободни да придвижваме нашите въоръжени сили и всякакви части през територията на Руската федерация по наша преценка. И второ, че безусловно в момента Украйна потенциално се превръща в много нестабилен регион и всяка държава, която до границите си има нестабилен регион, предприема мерки за гарантиране на собствената си несигурност", коментира руският дипломат Дмитрий Песков.

Опасенията от евентуална руска офанзива, която може да излезе извън районите на Източна Украйна, контролирана в момента от Кремъл, се увеличават.

"В случай на начало на военни действия в Украйна и потенциална хуманитарна катастрофа, подобна на тази в Сребреница, за което вече говори президентът Путин, нито една страна в света не трябва да остава встрани", категоричен е Песков.

Мащабно нахлуване от конвенционални сили би представлявало голяма ескалация в седемгодишната кампания на Русия срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Струпването на войски означава само едо - агресия над Украйна. Ще го направи и няма да му мигне окото. Въпроса е НАТО и ЕС дали ще се правят на улави.(и този път)
212
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стилът ви на писане на статията е пристрастен. Пристрастната журналистика не е журналистика.
211
6
 
30
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Дано,дано,и всички русофоби на фронта срещу Русия,та да видят те бели мечки на пл.Славейков в София....Ама един няма да отиде да се бие срещу Русия,защото имат големи уста а малко кураж....
210
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен310разумно, но не трябва да се бърка "конфронтация" с неизбежна отбрана. никой няма да седи и да гледа прииждащи пълчища гопници безучастно. освен ние, но на запад си ни знаят че сме фурнаджии и лицемери, и най вероятно изобщо не ни броят в разчетите си
209
2
 
22
 
! Отговори
SS преди 3 години
При евентуален конфликт в черно море няма как да не пострадаме и ние.Затова да си стоим кротко на седалищните части .
208
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русия изгуби крим, воювайки само срещу 3 държави, а сащ, канада, германия и италия въобще не са участвали; тогава нямаше нато. дано никога не станем свидетели на война в нашия живот, но все пак бъдете реалисти, русия няма никакъв шанс срещу 30 държави. да не говорим, че поне 25 от тях не желаят никаква конфронтация с руснаците.
207
10
 
3
 
! Отговори
ААААааахаххахаххахах преди 3 години
До Хахахто су 25 вече е под защитата на юнеско като паметник на културата, не е редно да се пуска високомощна електроника в близост, че може да се увреди историческото наследство
206
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-накрая Украйне ще подвие опашка и ще се заеме със себе си.
205
3
 
4
 
! Отговори
Настрадин Ходжа преди 3 години
До Така е!плашиме гаргите. а факта е че пратиха 2 рейса омон да арестуват шаман дето се прави на форест гъмп. как пукне първа пушка, и опг питер ще бъде направена на бахур от сибиряци и "хората от републиките" толко бърже, че на кадиров спецназа няма да може да рече "вай алла"
204
2
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
"иджиса", първо, не лети и второ, разправят, не работел особено в близост до СУ-25....Хахахаха
203
2
 
7
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До Хахахахахахахахаселски, за тебе иджиса нещо дето лети ли е? бели петна сънува нашия, от румъния щело да излите... медицината е безпомощна :)
202
2
 
33
 
! Отговори
Така е! преди 3 години
Не разбрахте ли, че Краварланд смята да воюва с руснаците до последна капка кръв... ама украинска.Всеки път са едни и същи номера, чак вече се изтъркаха, но явно за вътрешнополитически цели още вървят...
201
12
 
4
 
! Отговори
до хахаха преди 3 години
пич, ама съвсем си неадекватен:) крим не е държава, че някой да воюва срещу тях, НАТО е отбранителен съюз и досега не е воювал срещу никого; какви излитания от румъния те гонят рано сутринта и какви ядрени войни сънуваш? никой, даже и лудия корейски диктатор не би изстрелял ядрена глава, защото това е краят на държавата му, завинаги; целият свят ще се обърне срещу такъв човек. я по-спокойно.
200
4
 
6
 
! Отговори
ЛЕНИН МОРЕНО преди 3 години
РОССИЯ - МЕКСИКО - ГЪРЦИЯ = ВЕЧНА и ВЕКОВНА БРАТСКА ДРУЖБААА !!РОССИЯ ДА ВКАРА МЕКСИКО В ОНД и в СССР 2 !Руски БАЗИ в КАНКУН , и КАБО САН ЛУКАС (БАЙА Калифорняи)
199
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..'русия да нападне отново украйна..'????? абе хора, на какви наркотици сте? кога се е случило, или пък кога украйна е нападнала русия?
198
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера защо САЩ може да прави отбранителни учения в Черно море, а Русия не може да прави отбранителни учения в Мексиканския залив? Новият изкуфял президент на САЩ упорито се опитва да подпали война
197
1
 
1
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
До PetrosОще от сутринта ли започна с наркотиците?
196
6
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Додокато гледат коритата, в румъния пускат два наземно базирани иджиса и правят черноморската зона свободна от руски превозни средстваОт Румъния ако излети каквото и да било по посока на Русия, от Румъния ще остане само едно бяло петно на картата, с 0 население и 1000 сиверта радиоактивност.Как си го представяте това НАТО да воюва срещу Крим, а цяла Русия да стои и да гледа? Дори вие знаете, че е невъзможно.Ще унищожите цяла Русия с 2 ракети??? Или дори с 200??? Идете на преглед при псих
195
14
 
5
 
! Отговори
Бай Дън преди 3 години
Смело ще громим Русия! Млади сме, силни сме!
194
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърчолята да си гледат техните проблеми с турците и да не са толкова нагли.