SMS: Синът ви има Слаб (2)!

Научаваме оценките на децата си чрез SMS по проекта "iSchool"
13 окт 2011 13:52,
29
SMS: Синът ви има Слаб (2)!

Родителите могат да получават информация чрез SMS за оценките, отсъствията и забележките на своите деца в училище по проекта за електронен училищен дневник "iSchool",  съобщиха от "Про Телеком". Услугата е достъпна за всички държавни и частни училища у нас, и в нея могат да участват и три мобилни оператора. Системата е уеб базирана и не изисква инсталирането на софтуер. Тя се предоставя напълно безплатно на всяко училище, което прояви интерес.

Училищата ще сключват договор с "Про Телеком" и ще получават достъп до системата на "iSchool" чрез устройство, което може да се инсталира в училищните компютри или на "домашните" компютри на учителите.

Родителите, които желаят да получават информация за децата си, ще се абонират за 4,80 лева месечно с ДДС. Абонаментът за осемте месеца на цялата учебна година е 38,40 лева с ДДС. За да получават информация за своите деца, родителите трябва да изпратят SMS на кратък номер 1816, с текст: get/код на училището/, ЕГН на ученика, с неговия клас и номер.

От компанията съобщиха, че училищата ще получават по 1 лев от всеки родителски абонамент при еднократно плащане на кратък номер 1816, както и по 16 лева от абонамент за цялата учебна година. Със събраните средства ще се повишат делегираните бюджети на училищата, коментираха от "Про Телеком".

Сега услугата е въведена пилотно в шест училища в София, Калофер, Пловдив и Дупница.

Директорът на 45-то училище в София Светла Кацарова каза, че чрез проекта "iSchool" учителите могат да изпращат на родителите информация в реално време за оценките и отсъствията на техните деца, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Tanq Stoqnova преди 12 години
Az sam na sashtoto mnenie,zashtoto pri nas v Plovdiv v uchilishte Klasik si razrabotihme oshte po-dobra sistema i nikoi,nishto ne plashta veche poveche ot 12 godini.Takiva informacionni sistemi sa poznati otdavna navan!Uspeh na vsichki!
31
0
 
0
 
! Отговори
Otkriha...neshto nov преди 12 години
Tezi uslugi si gi imame napalno bezplatno ot 15 godini...nqkoi se dviji sas skorostta na kostenurka.Kakwo otkritie na Pro-telekom...koi li shte se varje ,za da plashta za bezplatni neshta?
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
daite marihyana da si opravim osenkite hahaha
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оценките ги пишат учителите. Те могат да си направят и система за известяване на родителите.Няма нужда някой от училище да взима пари!!Има и готови проекти към системата *** Про от министерството на образованието.Там се съхранява цялата база от данни в училищата, като се почне от ОБРАЗЕЦ 1, данни за учениците, данни за учители, заплати, часове, разпределения.Само с кода на училището, ЕГН-то се получава и информация за оценките
28
1
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
не е ли по лесно всяко училище да си има страница в нета и да може всеки родител да има достъп до него с определена парола и да проверява какво е на дневен ред и как върви детето им в училище, какво и кога се организира. Все пак сме 21 век.
27
5
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
много интересно пак. напълно безплатно за училището, даже ще получава по 1 лев на смс. чудесно, но на родителите това им струва по кажи-речи 40 лв на месец или по 4,8 лв. на ден. Ами тогава къде отива разликата в сумите 4,8 лв. и 1 лв. тази разлика е 3.8 лв. на смс. много добре, че е безплатно, представяте ли си да беше платено
26
0
 
2
 
! Отговори
Учител преди 12 години
Най-често родителите при лоши новини за децата, казват, че учителите са виновни, не са разбрали, имат субективно отношение и т.н. Ефектът ще е - нови и нови разправии за учителите.
25
0
 
1
 
! Отговори
Кисинджър преди 12 години
... комунизмът положи нелоши пътеки в това отношение със старите поколения. Тази мярка с SMS-те е доста удачна в това отношение, защото контрола си е контрол, който дори и да идва от родителите, има своят дисциплниращ и мотивиращ ефект.
24
1
 
1
 
! Отговори
Кисинджър преди 12 години
Хората трябва да са контролирани, още от деца. Точно от такива хора се гради модерното и функциониращо общество. Работи си 7-8-9 часовия и пр.( различно за различните държави) работен ден, почивай по 2, 1 или николко дни ( пак според държавата) и не гледай по далеч от носа си. За съвременното общество колкото един човек е "по-зомбиран", толкова по-добре. Българите обаче сме саможиви, всичкоразбиращи и затова обществото ни е лошо. Трудно се "зомбираме", въпреки че...
23
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Ако възпроизвеждаш добре , без да подлагаш на съмнение(като роб) това което си прочел от някой(авторитет) - имаш 6Ако се съмняваш че това което учиш е вярно - слаб 2 Извод=> Образованието произвежда хора с робска психика , които да не задават излишни въпроси
22
0
 
4
 
! Отговори
татко преди 12 години
Не искам "безплатни" простотии с които да губят времето на учителите, а написани грамотно и АДЕКВАТНО за възрастта на децата учебници както и учебна програма, а не да се чудят учителите как да си преподават уроците за да ги разберат децата, и се чудят само съвестните!
21
1
 
3
 
! Отговори
няма зна4ение преди 12 години
дОМАШНИЯ МИ МИ КОМПЮТЪР НЕ Е СЛУЖЕБЕН
20
0
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
И как по-точно се развиват правилно? Ходят да цъкат игри по клубовете или да пушат трева и да пият алкохол. Нека родителя да си я има тази информация, а може вече да избере кога да се намеси и дали да каже на детето си от къде я има, а не да стане така че изведнъж да го викнат и да се окаже че синът/дъщерята са били "болни" цял срок и малкото оценки, които имат, са двойки и тройки.
19
7
 
5
 
! Отговори
Дрън-Дрън преди 12 години
Тия са ненормални, бе! Проект Дрън-дрън ярина. Всякакви *** се чудят как да изкарат пари на гърба на децата. Даже и ЕГН искат!Всеки, който се хване на тази въдица е пълен ***.Как ще градиш доверието между себе си и детето си? Как ще се развива неговата индивидуалност, ако то знае, че е следено на всяка крачка!Ей, кратуни, не посягайте на бъдещето, ей!Оставете децата да се развиват правилно!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
yeah.....kato gi murzi da si dignat debelite *** i da otidat do daskaloto she poluchavat sms sreshtu zaplashtane
17
2
 
2
 
! Отговори
salamander преди 12 години
Евалата Пенчо!
16
10
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
ВЕРНО ЛИ БЕ? ТИ ИЛИ СИ ***, ИЛИ НЕ МОЖЕШ ДА ПИШЕШ БЕЗ КАПСЛОК. МАЙ И ДВЕТЕ. А ИНДИВИДУАЛНОСТТА НА ДЕЦАТА КЪДЕ Я ПРАТИ БЕ ***?
15
1
 
9
 
! Отговори
noname преди 12 години
В училището на сина ми също има ел. дневник (проверка на оценките през интернет - не знам дали системата е същата). Проблемът е, че има разминаяане м/у оценките в бележника, в дневника и в ел. дневник. Не мсиля, че това е улеснение за родителите. По-добре да възпиташ детето си да учи и сам да ти казва за резултатите. А колкото до оценките да си ги гледат "Про Телеком"
14
8
 
3
 
! Отговори
daskal преди 12 години
до бай ху.За моите деца не си мори акъла !Дъщерята учи за стоматолог , а сина в Долна Митрополия .А , ти *** се научи да пишеш на български език !
13
0
 
7
 
! Отговори
kolev преди 12 години
Само синовете ли получават двойки???