Отново на матури: Близо 7000 се явяват на поправка

Най-много ученици са избрали да се явят на изпит по география
Обновена: 30 авг 2016 08:58 | 30 авг 2016 08:44,
2
Отново на матури: Близо 7000 се явяват на поправка
Снимка: архив Reuters

Близо 7000 зрелостници ще се явят днес на поправителна матура по избор. Изпитът започва в 8 часа в 215 училища в страната.

Днес в сутринта в МОН беше изтеглен Вариант 2 на матурата, съобщи "Фокус". Върху този вариант ще работят зрелостниците, независимо от избрания предмет.

Още по темата

Зам.-министър Диян Стаматов припомни, че матурата отново ще се проведе на модули, както първата от сесия август-септември по български език и литература.

"Вчера бяха анулирани само 5 работи, което показва, че вървим в правилната посока с разделянето на изпитите на модули", добави той и пожела успех на зрелостниците.

6983 младежи са заявили желание да се явят на втората задължителна матура, сесия август-септември 2016 г. Най-много от тях са предпочели география, следвана от предметите биология и английски език.

Изпитът е на модули, но с различен брой и различна продължителност за работа върху всеки модул. Напускането на изпитната зала ще става само между отделните модули.

Матура днес се провежда в 215 училища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
да преди 7 години
Мили зрелостници не пишете това на кандидатси и др.изпити докато светилата не го преживеят.Крайно време е да се освободим от терора Сервантес.Произведението Дон Кихот от Ламонча е книжка за деца от вида Ян Бибиян на Ел.Пелин.Дълги години след матурата жестоко иронизирахме Дъртия козел дон Кихот и неговата любовница дебелата парцалана Дулцинея Тобоска и верния слуга Санчо Панса който прилича на Бузйо Свинаров.Все пак в Баща ми бояджията има по-съвременен социален смисъл тъй като социалистическия
1
3
 
1
 
! Отговори
ПОлзват VIDEO TEROR преди 7 години
матурите с е ползват за трайно декодиране и увреждане на десетки хиляди ученици..Терористи ползват поени с спец наркотици от МОН с цел внедряване на все по жестокои тежко терористични камери обемни скенери с проникващи блокажи.МВР ако намери камери в залите да арестува виновните длъжностни лица и блокира провеждането на матурите НЯМАМЕ ДЕЦА за Увреждане.