Учители vs. родители: Без камери за шпионаж в забавачките

Било нагло, безотговорно, лишено от образователна логика
186
Учители vs. родители: Без камери за шпионаж в забавачките
Снимка: Булфото, архив

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" се обяви против видеонаблюдението в образователните институции.
Българският учител не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван, се казва в становище на съсловната организация.

Още по темата

Няколкото случаи на насилие в детски градини провокираха протести на родители в големите градове на страната, които още продължават.

Сред основните им искания са поставяне на камери и мандатност на директорите.

Днес в Министерството на образованието ще има среща с различни институции по проблема.

Според синдиката обаче исканията на родителските организации са нагли, безотговорни, лишени от образователна логика.

"Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният. Няма уважаваща себе си страна, в която учителят да се извинява публично и да се оправдава за приложените от него мерки. Няма цивилизована нация, която да не вярва на учителя и да го подлага на ежедневен шпионаж", посочват още в позицията си от организацията.

Синдикатът заявява, че ако просветното министерство и останалите институции не предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическа агресия, може да се стигне до национални безсрочни протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
0
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
До дрън, дрън, дрън...Моята къща не е работно място, за което ми плащат пари. След като съм ти поверил детето си на твоето работно място, то трябва да има начин да те контролирам. Както мен ме контролират, когато съм на работа или в банка, или на улицата или в магазин. Някои детски градини използват видеонаблюдението за реклама на своята дейност. Явно има какво да криеш щом не искаш да те наблюдават.
163
1
 
0
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Опорната точка на едно гърчещо се влечуго "Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният.". Ако българския учител беше това - нямаше да се стига до тези изцепки да бият и да тормозят деца. Как да оцениш работата на един учител в детската градина ако не го наблюдаваш какво върши ? Не само, че трябва да има камери, но и те да са част от оценката на работата им. Всички спорни казуси да се наблюдават на запис. И да, трябва и мандатност на директорите.
162
1
 
7
 
! Отговори
дрън, дрън, дрън... преди 6 години
До Тито,Искам камери у вас: в спалнята, в хола, в кухнята, в детската, в банята, в тоалетната... Ако съм пропуснал някое помещение, ти ще го прибавиш сам, нали? Щом ги има навсякъде, защо у вас няма? Не е честно! Искам да зная как се отнасяш с детето и жена си в домашни условия, обгрижваш ли ги или не и ... Следващото искане трябва да бъде / от привържениците на камерите в училище/ свързано с вкарването на чалгата при задължителните методични единици. За да не се чувстват децата ощетени ...
161
9
 
8
 
! Отговори
Тито преди 6 години
В банките има камери, в пощите има, в общините има, на улицата има, НАВСЯКЪДЕ има, но в детските градини- не ИСКАЛИ, било ШПИОНИРАНЕ????????
160
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗащо изпращаш детето си на училище тогава ,обучавай го в къщи!Ето, заради такова просташко мислене нивото на болшинството ученици е под всяка европейска норма за образование.Образованието е задължение и не е необходимо всеки *** да бъде бутан напред само и само да завърши,трябва да се промени системата и ***,които не искат да учат да отпадат от системата,а не да пречат на останалите.
159
0
 
11
 
! Отговори
риторичен въпрос преди 6 години
За исканията и правата на децата и най-вече на родителите разбрахме.Хайде сега и нещо за задълженията им....или...те имат само права...Слава тебе Господи,че се махнах от там преди 15 години и няма сила,която да ме върне отново
158
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15.2 САШО КАДИЕВ- УЧИТЕЛКИТЕ НА ДЪЩЕРЯ МИ ДА ВНИМАВАТ- АКО СЕ СЛУЧИ С НЕЯ ЩЕ ГИ ХВАНА ЗА ГУШАТА ЩЕ ГИ ВЛАЧА ПО ПЪТЯ И ЩЕ ГИ УДУША- ХАЙДЕ СЕГА УЧИТЕЛКИТЕ БЪРЗО ДА ПОДАДЪТ ЖАЛБА В ПОЛИЦИЯТА ЗА ЗАПЛАХА ИЗРЕЧЕНА В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР, А ДЕТЕТО МУ ВЪН ОТ ДЕТ ИНСТИТУЦИЯ, А САШКО В АРЕСТА ЗАТОВА ЧЕ ПРИЗОВАВА ЗА САМОРАЗПРАВА С ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА.
157
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОКОЛО МЕН ИМА САМО МЛАДИ СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА ОКОЛО 3-7 ГОДИНИ- ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ КАКВО СТАВА В МОМЕНТА В СЪСЕДИТЕ- ИМАТ ДВЕ ДЕЦА, НАЙ МНОГО КРЕЩИ МАЙКАТА- ПРЕРЯЗВА МЕ ПРЕЗ СТОМАХА, А МАЛКИТЕ СКАЧАТ, ХВЪРЛЯТ ЧУПЯТ- СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ 20 И ОЩЕ МАЛКО...ТА СЕ ПИТАМ АКО НА ДЕЦАТА Е ВИКАНО, ТЕ СА БИТИ, НАКАЗВАНИ КАК ЕДНА ДЕТСКА УЧИТЕЛКА ТРЯБВА ДА ИМ ГОВОРИ- ДА ИМ ШЕПНЕ- ДАЛИ ЩЕ Я ЧУЯТ- НЕЗАБАВНО НАМАЛЕТЕ ДЕТСКИТЕ ГРУПИ НА 10 ДЕЦА, ДЕЦАТА НА БЕЗРАБОТНИТЕ И МАЙКИ С БЕБЕТА ИЗВЪН ИНСТИТУЦИЯТА.
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в тоалетните и спалните ще има ли камери?като сложат камери в градините и училищата,после да сложат и в къщите на безработните родители,да се види те как възпитават децата си.тези,дето драпат за камери, ще са първите,дето ще поискат да ги махнат!!чест и почитания на синдиката за позицията!
155
6
 
6
 
! Отговори
333 преди 6 години
Щом в училищата има камери не виждам защо да няма и в градините . Преди 7 години благодарение на камерите в училище двама ученици изгорили дневника на класа си бяха разобличени и след това изгонени иначе нямаше да се разбере , че са били те . Лелките не им изнася да има , защото веднага ще се види как всеки ден тормозят невинните дечица .
154
1
 
1
 
! Отговори
333 преди 6 години
Щом в училищата има камери не виждам защо да не поставят и детските градини ? Преди няколко години благодарение на записите от камерите в нашето училище двама десетокласници бяха разобличени за това , че са подпалили преди родителска среща дневника на класа си и впоследствие бяха изгонени от училището . Лелките да против тях защото веднага ще лъсне на бял свят тормоза на който подлагат горките дечица !
153
3
 
12
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Според мен трябва да има камери при най-малките. Ако се случи нещо нередно половината не могат да се оплачат, а на тези които могат не вярват и казват, че си измислят. Иначе и аз съм на мнение, че учителите не са *** и престъпници, но има и черни овце!
152
1
 
2
 
! Отговори
Tugras преди 6 години
Neka da ima kameri v uchilistata....hem kato gledat po tilivizora na dicata si, maikite i bastite na dicata da sa uchat na moderni bulgarski nauki i na moderna bulgarska intergarcia v eu...
151
1
 
2
 
! Отговори
Unday преди 6 години
Hubavo e da ima daje kameri i v carkvite, carkovnata rabota v carkovnite uchilista...ima mahali, kvartali, sela bez carkvi...da gledat ot domovete si mirianite i da sa uchat, da sa radvat na molitvite za zdrave i bereket...
150
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛайнЯНКА ТАКЕВА вече я е срам да застане с перуката си и името си зад това становище? ОТ народната любов ли се страхуваш,мила?Българският учител, драга, е ***,недоучил, мързелив, завистлив и злобен садист,който мрази деца, за това не иска да се вижда качеството на неговата " работа".
149
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАСИЛИЕТО НАД ДЕТЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ- НАСИЛИЕ Е КОГАТО СИ СТОИШ В КЪЩИ А ГО МЯТАШ 12 ЧАСА В ПРЕТЪПКАНИ ПОМЕЩЕНИЯ, ЗАЩОТО ТОВА РАЖДА АГРЕСИЯ У ДЕТЕТО- НЕ ТЪРСЕТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ- НЕЗАБАВНО ИЗВЕЖДАНЕ ДЕЦАТА НА НЕРАБОТЕЩИ РОДИТЕЛИ ИЗВЪН ДГ- ТАКА Е ЕВРОПА, В ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ГРУПИ ПО 3/4 ЧАСА- ТАКА Е В ЕВРОПА.
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СбВиж, лепенето, рязането с ножица и други привидно "непрактични" неща, са много важни, но не поради причините, за които ти си мислиш.
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има видео наблюдение 24/7 над децата. Моите деца с апостияннонпод наблюдение икм се четат дневниците !!! И така, до 18 години. За тяхно добро е :)
146
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпотии. Как да не е престъпник насилникът над дете . Не само камери, но и звук трябва да има. Не само да се вижда, но и чува какво се говори. Да не се правят на светци учителите. На молба на 2 момчета в начален клас в елитно училище да отидат до тоалетна, учителката пита: Ти ще му го държиш ли? Това са светците, будители. Стана скандал голям, не се била усетила. Нямаше уволнения, а беше редно.
145
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РАННОТО ДЕТСТВО Е ЕДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН МОМЕНТ В РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕКА, НЕ НАПРАЗНО КОГАТО СЕ ПОЯВИ ИНЦИДЕНТ СЕ РАЗГЛЕЖДА ВНИМАТЕЛНО РАННОТО ДЕТСТВО- ТОВА КОЕТО СЕ ПРАВИ Е КРИВОРАЗБРАНО ОТГЛЕЖДАНЕ, ТОВА Е ПРОЯВА НА ОСЪЗНАТА ЖЕСТОКОСТ, А ОБЩЕСТВОТО Е С ШИРОКО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ, НАТЪПКАНИ ДЕЦА, НО ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ- НАМАЛЕТЕ ДЕЦАТА В ГРУПА, ДЕЦА НАД 30 НА ЕДНО МЯСТО Е ОБЩЕСТВЕНА ШИЗОФРЕНИЯ, ОСТАТЪК ОТ СТАЛИНИЗМА- В ЕВРОПА- ДО 10 ДЕЦА- ДЕЦАТА НА НЕРАБОТЕЩИ РОДИТЕЛИ, ПЛЪТНО ДО ТЯХ, ПРЕСТОЙ В ДГ ПО 6 ЧАС