Тормоз, дисциплинарно уволнение: Неволите на една учителка

Според директорката на училището тя нарушила Кодекса на труда
5 май 2020 09:57,
18

Учителка от столичното 19-о училище "Елин Пелин" алармира пред Bulgaria ON AIR за оказване на натиск, психически тормоз, принудителен отпуск и връчването на констативен протокол за дисциплинарното ѝ уволнение от директора на учебното заведение.

От три години Снежанка Христова е учител в столичното 19-о средно училище. Заради извънредното положение изявява желание да обучава своите ученици чрез онлайн платформата, препоръчана от образователното министерство.

"След 2 седмици молби и 7 писма аз се сдобих освен с акаунтите и със заповед за принудителен годишен отпуск поради намаляване обема на работата", споделя тя.

Два дни по-късно е прекъснат и достъпът ѝ до електронния дневник, което възпрепятства и нанасянето на оценките на учениците от 9 до 12 клас. След няколко дни учителката получава и друга новина от директора - констативен протокол за иницииране на дисциплинарно уволнение.

Директорът на столичното 19-то училище Клара Арабаджиева се въздържа от коментар до изясняване на ситуацията. По нейни думи в момента тече дисциплинарно производство за грубо нарушаване на Кодекса на труда и етичните норми на поведение, както и нарушаване на учителските ѝ задължения.

Именно тези нарушения са довели и до действията спрямо нея, обясняват от ръководството на училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
7
 
! Отговори
pipip преди 1 месец
Никъде не намерих в "свободните" плевенски "сайтове" plevenzapleven, posoki, забелязано в Пл. /facebook/ за уволнението на директора на СОУ "Иван Вазов"? По новините показали нещо....Този човек не признаваше законите - от години не прави матури, защото "нямал пари за камери", учениците му от 4 клас в последните години не ги класират за областен кръг по математика /защото щели да отидат в МГ/, на 7 клас оценките по БЕЛ и математика се занижават, за да не отидат в МГ? Прецаква децата?!
18
1
 
9
 
! Отговори
Радек от Боктор преди 3 години
Директори и директорчета полудяха!!!! Натиск, тормоз и унижения..... ДОКОГА!!!ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА БЕЗКОНТРОЛНИЯТ ДОСТЪП ДО ЕЛЕКТРОННИ ОТГОВОРИ НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ КАЧЕНИ ПО ПЛАТФОРМИТЕ ОТ СТРАНА НА ДИРЕКТОРИ И ДРУГИ, НА КОИТО ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ВЛИЗА В РАБОТАТА ДА СЕ РОВЯТ ТАМ!!!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега не знам някой да е правил ревизия на делегираните бюджети в училище.
16
4
 
17
 
! Отговори
6 преди 3 години
Госпожо , стани гербаджийка и никой няма да те пипне .Може и директорка да станеш !Как не гипроумяваш тези неща ?"Неси ли с тях -спукана ти е работата !" бай ***
15
0
 
10
 
! Отговори
Аврам преди 3 години
Мандатност- 8 години.Точка по въпроса.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже директора на Иван Вазов в Плевен не иска сега да плаща лекторските на учителите си ,макар че сега се работи и по 10 часа.Не плаща и 2 рия час на класа на класните,а те пишат през почивните дни едни *** доклади.Сега строял и 2ри етаж на една от сградите.Училището има и снегорин, ама е в къщата му в село Брсетове. КАк един директор си прави къща с камери и супер обзавеждане за 1 година? ??Така си тормози учителите,че..нова година карат само с аванс за декември.държи едни бабички
13
0
 
7
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Познавам една Директорката, от Руската гимназия Бургас,тя работеше преди в граничната полиция и като станала Гробистка станала и Директор,Как?какъв стаж има? това е положение, Нас ни управляват или пожарникари или Чобани.
12
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До *** Велко Пълни глупости! Тя не е никакъв преподавател!!! Всичко при нея е една лъжа!!!!!!!! Арогантно, надменно и изключително НЕПРОФЕСИОНАЛНО отношение!!!!!!!
11
6
 
5
 
! Отговори
ученик от 19-то преди 3 години
До АнонименПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Вече бишата ми "преподавателка" си е виновна! Директорката даже я търпя прекалено дълго време! Тя е преподавател само по документи!!!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам няколко бивши учителки, отказали се заради простотията и интригите. Много интелигентни. Никакъв шанс за модерно образование и промяна.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега е момента да се разкарат неудобните
8
1
 
3
 
! Отговори
Най-лесно преди 3 години
У нас ,се отстранява управник,като го обявиш,че краде!Всички са съгласни!Ама дали е така,никой не го интересува!Така е от време Оно и продължава!Чудя се,хора като братя Евлоги и Христо Георгиеви накрая са били оплюти!И все още има хора идеалисти,които вярват в човека!Докога незнам!
7
5
 
20
 
! Отговори
Швестер Велко преди 3 години
Явно, някой на когото му се работи съвестно, не е много желан.... Жалко!
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този директор яко е усвоявал по разни програми, за развиване на нещо си, но вече и децата знаят че става дума единствено за крадене и последващо отчитане по веригата. А с тази фамилия, да не е рода на агент вълчо?
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министри се сменят,шефове в РИО също , директори на училища са несменяеми ! Те са един вид феодали ! Във Плевен има двама директори повече от 25 години единия Димитър Митев на у-ще Иван Вазов другия Тончо Върбанов на Анастасия Димитрова няма кой да провери имотното им състояние !Ояли са се !
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорката сигурно иска да назначи я племенница , я дъщеря на някой роднина. И тя самата най-вероятно е станала така директорка.
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
там е работата,че дори и учителката да разкрие далаверите на директорката,обикновено им се разминава с някое предупреждение и много рядка някой директор губи работата си...докато има много освободени и уволнени неправомерно учители...
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И след като учителката я осъди за неправомерно уволнение,ще плаща от бюджета на училището,а не от собствения си джоб...така много лесно се уволнява...А пък уволнената от своя страна ,наистина ще плати първоначално за адвокати и други съдебни разходи от своя джоб,ако има нещо в него.Не дай си боже да има и кредити,но това едва ли интересува училищната феодалка.Разбира се съдът ще реши.Просто обръщам внимание върху факта,че при подобни случаи трябва да има равнопоставеност...и всеки да си плаща..
1
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкрий му далаверите на директоря-парашутист. Какво го жалиш? Без човек да се напъва, където бръкнеш вони.