Матурите през следващата година на 19 и 21 май

Междрусрочната ваканция ще бъде три дни
4
Матурите през следващата година на 19 и 21 май
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Матурите през учебната 2020/2021 година ще бъдат по традиция преди 24 май, съобщи образователният министър Красимир Вълчев по време на образователна комисия. Държавният зрелостен изпит по български език и литература ще бъде на 19 май. Втората задължителна матура по предмет по избор ще бъде на 21 май, съобщи просветният министър Красимир Вълчев, цитиран от "Монитор".

„Националното външно оценяване в четвърти клас ще бъде разположено в края на май в два последователни учебни дни, а на 7-и и 10-и клас едновременно средата на юни – петък и понеделник.”, каза още Вълчев. Дните, в които ще се проведат изпитите на кандидат-гимназистите и десетокласниците, ще бъдат неучебни.

"Графиците с изпитите, олимпиадите и състезания, почивните дни за следващата учебна година ще бъдат качени за обществено обсъждане до края на седмицата", допълни министърът.

„Ваканциите, които ще предложим са разположени по традиция разположени по Коледа и Нова година, началото на април ще е пролетна ваканция, първи ноември. Ще предложим междрусрочната ваканция да бъде три дни за следващата учебна година", уточни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ваканцияучилищематури
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
11
 
! Отговори
@@@ преди 3 години
Тази година побърка деца, учители и родители. Обучението-НУЛА, само за матури говори това министърче?? ОСТАВКА!
3
2
 
4
 
! Отговори
Браво преди 3 години
А кога ще накарате учителите по малките населени места наистина да учат децатя на науки,а не просто да ги пускат в другия клас...
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехее за къде толкова сте се разбирали да решавате за края на новата учебна година
1
1
 
15
 
! Отговори
Колега ? преди 3 години
А ОСТАВКАТА кога ще бъде?