1800 младежи с компютри за училище от социалното министерство

823 000 лв. ще бъдат отпуснати за закупуването
19 авг 2020 15:50, Анисия Иванова
15
1800 младежи с компютри за училище от социалното министерство
Снимка: Pixabay

Близо 1800 деца и младежи от социалните услуги в страната ще получат компютри, лаптопи, таблети, рутери и безплатен интернет със средства от Министерството на труда и социалната политика, съобщиха от ведомството.

С устройствата те ще могат да се включат в дистанционно обучение, ако такова бъде използвано в техните училища през идната учебна година.

За целта фонд "Социална закрила" ще предостави почти 823 000 лв. на общините доставчици на услугите. Местните власти кандидатстваха с проекти по програмата за закупуване на компютърни конфигурации, устройства и периферия. Бяха одобрени 80 предложения, като най-голям е бил интересът към лаптопите, настолните компютри и заплащането на интернет до края на годината.

Програмата е част от ангажимента на Министерството да не се преустановява социалната подкрепа на най-уязвимите обществени групи при преодоляването на пандемията от коронавирус.

В края на май и началото на юни Агенцията за социално подпомагане и ФСЗ раздадоха още 261 дарени или закупени със средства на благодетели таблети на ученици от социалните услуги в областите Видин, Враца, Монтана, Кюстендил, Севлиево, Габрово, Ловеч, Дупница и Смолян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Критериите: да си лилав.
12
3
 
2
 
! Отговори
мхм преди 3 години
И какви са критериите? половината ще са гербери, другите ***, нали?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След месец продавалника ще се напълни с обяви за лаптопи.
10
3
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Младежи? Така ли им викаме вече на акадските ни братя?
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да има между тези 1800 поне 10 българчета, те заслужават
8
1
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
това Деца се нарича Комунизъм - едни получават на готово всичко с парите изработени от други и открадната под формата на данъци и такси от държавата. аз за да купя компютър на сина ми, преди 23 години, трябваше да продам всичката земя, която имах, след като преди това Първа Частна Банка обра всичките ми спестявания в долари. Грабежа в България Продължава...
7
2
 
11
 
! Отговори
чарли преди 3 години
При следващото преброяване се записвам и аз индиец,лаптоп,помощи ток,егати и живота,без да работиш.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Гледали сте Сенките на София и знаете какво се случва когато им подаря лаптопи. Дано социалното и а пари за да ги откупи от заложните къщинпосле
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е , ти пък искаш да дадат на даскалите и лаптопи ли? Вече половин България ги намрази заради ония 15%, които щели да им дадат чак през януари,ама можело и през март. А и щели да ги плащат по почивки заради стреса. А и майките им искат заплатите щото били некадърни. Ще дадат на джипситата - те са по- важни.
4
2
 
23
 
! Отговори
az преди 3 години
по време на дистанционното обучение се видя ,че половината даскали нямат компютри и ползват вайбър от телефона , но по-важно е да купят на шведите лаптопи да теглят филми и кючек ( ясно е на всички ,че няма да "влязат в час " нали ? )
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли са точно като тия от снимката:МакБук Про от 2015та.:)))
2
1
 
18
 
! Отговори
СС преди 3 години
Още същия ден - предадени в пункта за старо желязо.
1
1
 
27
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
А честито - купувате лаптопове и интернет на ***. Да пускат на тате кючеци от нета. Нещо поръчка ще има ли или пак нашите хора ще намажат?