Студенти на протест заради прекратения договор на проф. Мирчев

Студентите смятат, че случаят е бил раздухан по медиите
Обновена: 21 дек 2020 14:13 | 21 дек 2020 14:12, Ния Христова
62
Студенти на протест заради прекратения договор на проф. Мирчев
Снимка: БГНЕС
Студенти днес излизат на протест пред сградата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" в 18,30 ч. Причината за недоволствието им е решението на ректора на университета проф. Анастас Герджиков да прекрати гражданския договор на преподавателя проф. Михаил Мирчев, който води лекции в курса "Социална работа с ЕТНО групи".
 
"Лични познанства с проф. Мирчев нямам, нямам и контакти, но лекциите му са публични и всеки може да ги гледа, да си изгради мнение за това какво преподава и дали то наистина съдържа псевдонаучни факти", каза пред БНР студентът Румен Попов.
 
"Не става дума изобщо за личността на проф. Мирчев или за неговите лични убеждения и възгледи, това е важно да се уточни, тук става дума за прецедент, едно широко тълкувание на етичния кодекс, който може да се използва и срещу други преподаватели в бъдеще и срещу студенти заради техни акции, убеждения и или пък позоваване на някакви факти, които чути отстрани или извадени от контекст звучат неприятно в нашата политически коректна страна".
Още по темата
 
Румен Попов твърди, че причината, поради която излизат на протест е, че етичната комисия и ректорът са взели решение под голям обществен натиск, защото случаят бе раздухан по медиите точно в момент, в който Софийският университет се изкачва в класации в топ 50 на университетите в Източна Европа. Студентите смятат, че казусът можеше да прерасне в голям скандал, който да навреди на авторитета на университета.
 
"Софийският университет винаги е бил водеща сила в защита на демократичните, либерални ценности, в постоянно партньорство с ромски и еврейски организации, кажете ми това какво общо има с казуса. От това си личи, че решението, което е взето е взето под натиск, за да се запази политкоректната ситуация", подчерта Румен Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
4
 
! Отговори
AZ22 преди 3 години
Платена публикация
29
6
 
25
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Тази ПОЛИТИЧЕСКА КОРЕКТНОСТ ни УБИВА !!! Да защитим проф. Мирчев и да не се оставяме разни подчинени на Джорж С. да упражняват контрол над нас !
28
26
 
5
 
! Отговори
Земеделец преди 3 години
Този профан, говори страшни глупости в лекциите си, разпространява фалшиви новини и конспирации, е за *** е прав :D
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В този сайт написаха новина, как му е прекратен договора. Разтърсих се и така и не намерих тук други новини, в които:1. Да се казва, че има проблем с него.2. Да се пише, че се иска оставката му.3. Да се коментира / публикува работата му, за която го обвиняват.Тоест в най-добрите традиции: създаваме стандарти, а след това ги правим двойни.
26
4
 
15
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Завършил съм Софийския университет при социализма. На една лекция на проф.д-р Игнат Пенков в присъствие на повече от 200 студента той попита:"А бе как се казваше там един франциска ли монах написал "История на България една година преди него". Само аз знаех името от всички студенти. Беше малко страшно да се каже на България, че преди Паисий е написал историята на България друг, който не е българин и историята е по-точна и по- научна от тази на Паисий. България няма нужда от заспали студенти.
25
11
 
18
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Браво млади хора !!!! Протестирайте !!! Трябва да се преборим с мафията !!! Свобода или Борба !!!!
24
17
 
8
 
! Отговори
Бивол преди 3 години
А къде бяхте,мили студенти,когато медиите го плюеха и в едно с него и Бойко Борисов. Мълчахте,нали. Малки подли душици!
23
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи сте оФчици. Мирчев е стар сороски грантаджия, както и любимецът ви Иво Христов. Потърсете статията "За двойния аршин и парите на Сорос" на е-вестник от 2013.
22
5
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
"Софийският университет винаги е бил водеща сила в защита на демократичните," и т.н.Бил е, ама сега вече се успал. Яко се е успал, или по-точно приспан = зомбиран.А тез студенти, ако са искали наистина, е трябвало да протестират преди 2-3 седмици... а не сега... Каквато държавата - такива и студентите, такива и "университетите"... пълен мрак и тъпня
21
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените кхмери се мобилизираха
20
2
 
7
 
! Отговори
Lan преди 3 години
без цензура, от както се прие, че като се промени името, ще се промени отношението! Винаги питам това - ако утре сменим имената на изпражненията и на шоколада, ще ни хрумне ли да си хапваме от първите? ...е те толкова за името! Човекът, респективно народът прави името си! НЕ обратното.
19
4
 
27
 
! Отговори
всичкое истина преди 3 години
нищо неверно не казал , нарича *** ромите и обяснява как се акултурират тоест изпадат в гетата , затварятат се , че повечето от тях са беработни итн учи бъдещи социални работници какво е гетото и че ще им се налага да влизат там
18
5
 
14
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Грантаджийчета, нали се сещате, че вашето лоби няма да бъде вечно на власт? После ще ви търсим сметка за делата.
17
4
 
27
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Долада за професор Мирчев беше подписан от БХК , Ром Студент и Ислямист Бежанец .
16
9
 
36
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Да се говори истината вече е престъпление. А уж има демокрация.
15
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам пишещите тук да предложат професора за канонизиране, а деня на прекъсване на гражданския му договор за ден на национален траур. Засега прекалено слаба защита получава от вас вашият гуру.
14
1
 
21
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Sedat, Е как пък колежката ми Гюлшен не попадна на такъв и си завърши университета с пълно отличие и по двете дисциплини ЕДНОВРЕМЕННО. Може би защото учеше?! За разлика от някои други от малцинствата! *** нали се сещаш, че с реване ако се дава диплома, утре може тебе или децата ти да ги лекува някой с такава диплома. Ами честито!
13
12
 
7
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
БРАВО. ИСТИНАТА ЩЕ ВЪЗТЕРЖЕСТВУВА. ПОДМАЗВАЧИТЕ ВЪН ОТ НАУКАТАИ УПРАВЛЕНИЕТО. СТИГА СТЕ СЕПРАВИЛИ(ТАКИВА СТЕ) НА ШУТОВЕ И *** НА ЕДИН ВАШ ПАДИШАХ. УЧЕНИ ХОРА ПОДЛЕЗУРКОВЦИ. МЕРЗОСТ.
12
4
 
28
 
! Отговори
Lan преди 3 години
12 нищо различно от истината! Нарича етническите групи с истинските им имена, обяснява как годините на сегрегация се отразяват негативно на интелекта, развитието и т.н. Все неудобни истини. И НПО-тата са на позиция, щото не е важно тези групи да се развиват и да благоденстват, важното е истината да се замита, умните хора да се мачкат и всички да са роби.
11
7
 
19
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Така се печелят шведските гласове !! Който каже истината за шведите ,че са крадливи и мързеливи- уволнение !