Кабинетът отпусна 2 млн. лв. за ремонт на училища и детски градини

Средствата са за общини в цялата страна
14
Кабинетът отпусна 2 млн. лв. за ремонт на училища и детски градини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„С още над 2 милиона лева подпомагаме изграждането и ремонтните дейности на детски градини и училища в цялата страна, включително и в малките населени места“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание, цитиран от пресслужбата на МС.

Кабинетът отпусна допълнителни 2 079 673  лева по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини, ясли и училища на Министерството на образованието и науката.

Програмата е за периода 2020-2022 г и общо по нея се предвижда 210 милиона лева – по 70 милиона лева за всяка от трите години.

Още по темата

„Мисля, че това е една от най-успешните програми на Министерството на образованието и науката, която създава добри условия за провеждане на възпитателен и учебен процес“, заяви министърът на финансите Кирил Ананиев по време на заседанието.  

1 212 479 лева от одобрените днес средства ще бъдат разходвани за изграждане на филиали към детските градини „Раковина“ и „Синчец“ в Бургас, както и за реконструиране на съществуващата сграда към Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в града.

За реконструкция на сградата на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора се предоставят 574 678 лева.

За изграждане на детска градина „Снежанка“ в Свиленград са одобрени 215 384 лева.

На общините Малко Търново, Добрич, Ботевград, Казанлък и Гоце Делчев се отпускат общо около 77 000 лева за изготвяне на проекти на пристройки или нови сгради на три детски градини и на две училища. В Гоце Делчев се проектира изграждане на нов учебен блок на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. В Казанлък ще бъде изграден допълнителен корпус на Профилираната природо­математическа гимназия „Никола Обрешков“, а в Малко Търново стартира проектирането на пристройка на детска градина „Ален мак“ в село Звездец. В Добрич ще бъде изградена нова сграда за детска градина „Слънчице“, а в Ботевград ще бъде направено преустройство и пристройка на детска градина „Кокиче“.

По програмата на Министерството на образованието и науката са одобрени 89 проекта за изграждане на нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи обекти. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за реконструкция, надстрояване и изграждане на нови сгради и учебни корпуси. Целта е да бъде намален недостигът на места в детските ясли, градини и училища, да се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст и да има условия за преминаване на едносменен режим.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Дърпай ве чакал преди 1 месец
Ей много е ларж този мафиот предизборно раздава пари взети на заем, които няма да връща той. Който гласува за този чакал си заслужава мизерното съществуване.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кабинетът отпусна 2 млн. лв. за ремонт на училища и детски градини
---------

Това ся кво беше?

Поредната предизборна пропаганда на Гърбавите!?
9
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 1 месец
Па много ,бе ! Хиииииииии
8
0
 
2
 
! Отговори
+- преди 1 месец
У наше село една детска градина я правят вече 2 години..трета почна... вместо за една с бюджет 800 000 лв...та това 2-3 детски градини ...по стандарата на нашата детска градина..
7
0
 
3
 
! Отговори
инфо!! преди 1 месец
2 милиона за училища ли ???
Големи сте б0клуциии нег00дници.
А за двата военни кораба който се строят в завода на Домусчиев в Варна 900 000 000 лева !!!
Та много пари за училища в цялата страна направо от чекмеджето на бойко !!!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До мак

Да не говорим, че от Днесбг не публикуваха новните за няколко нови дълга през изминалите 2-3 седмици.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бре, баси рекламната кампания на ГРОБ, нищо че е изсмукана от тоалетната и пълна с лъжи
4
1
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Статия за пари за пенсионери, за ученици, тази е за ремонти. Вие от медии всякакви нямате ли грам приличие? Прекалявате със слугинаж. Защо не пишете нещо критично за т.лупа, как си купува гласове с несвои пари например. Жалка работа сте.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
КРАДАТ ПАРИ , ТАКА Е НАЙ - ЛЕСНОТО И ОПРАВДАНО! РЕМОНТИ НА СДАНИЯ ПЪТИЩА !!!!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и във Варна сто годишното училище е с ремонт на стойност почти милион, за последните година и половина, но сега ще го събарят. Така е при генерал Борисов наричан още способния, а сред народа известен като бай чекмеджан със суджуците, видими резултати.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още още още