Акад. Денков: Ако правителството не се сработи като екип, ще има големи трудности

Възможно е новата учебна година да започне по-рано
12 дек 2021 21:02, Нели Христова
25
Акад. Денков: Ако правителството не се сработи като екип, ще има големи трудности
Снимка: БГНЕС

Зависи как ще се сработи екипът, ако правителството не се сработи като екип, ще има големи трудности. Ако задачите са координирани, както е записано в споразумението, хоризонтът може да е и 4 г.

Това заяви пред bTV служебният министър на образованието акад. Николай Денков, определени и за редовен министър в новото правителство.

Попаднахме в капан, защото имаше заповед, според която без тестове учениците нямаше как да влязат в час, а в същото време тестовете ги нямаше. Успяхме да върнем децата от първи до четвърти клас с наличните тестове, а за останалите или трябваше да бъде променена заповедта, или да се намерят тестове. Така Денков обясни закъснението с две седмици за завръщането в клас за по-големите ученици. Той изрази съжаление, че през цялото време е имало разнобой кога и колко теста да се очакват и това е рефлектирало тежко върху учители и родители.

Той заяви, че се надява още следващата седмица да седне с министъра на здравеопазването, за да се уточни цялата стратегия за в бъдеще - ще се затварят ли училища, няма ли да се затварят, ако са отворени - с тестове или без тестове и при какви условия. Според него има тестове със сигурност до края на седмицата и очаква, че до края на годината ще има.

Според акад. Денков онлайн обучението е резервен вариант само за краен случай. Но тъй като вероятно ще има следваща вълна е добре да се подготвим за нея, каза министърът. Той посочи, че удължаването на учебната година е много драстичен вариант, а се търси начин децата колкото може повече седмици да са присъствено, за да наваксат.

Възможно е обаче новата учебна година да започне по-рано, макар 1 септември да е много рано. Разговорът трябва да се проведе сред експертите и да се обясни как ще се използва това време, каза Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
0
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Итинският въпрос е : Дали всички в това правителство искат то да успее? Аз знам за един, който не иска - Христо Иванов. Дали има и други?
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези тестове са фалшиви . При показани 100 % отрицателни в класа на дъщеря ми в понеделник , се оказа че има две деца с положителен във вторник , направен в лаборатория .
18
2
 
3
 
! Отговори
Avgvstvs преди 2 години
Тоя бун***к до вчера беше професор, сега вече академик станал. Е то бива смешка, ама това вече идва в повече. По какво е академик? По летателни и космически науки ли? Я марш на 4-ти километър!
17
12
 
17
 
! Отговори
Джон преди 2 години
Пълен *** е тоя. Да пусне децата присъствено ,когато *** по 150 човека на ден и истинската бройка на заразените е поне 5 пъти по-висока!
16
2
 
26
 
! Отговори
баща преди 2 години
Не тормозете децата с тестове и ваксини , че ще ви чупим кратунита .
15
3
 
20
 
! Отговори
Я да видим преди 2 години
този точно е първата причина да не сработи!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем учебната година да почнела по-рано, хем от 1 септ.било рано...и тако , и вако..
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама този няма ли да спре с това по-рано започване на учебната година, не му ли увря кривата картуна че хората не го искат, децата не го искат, времето е твърде топло и е все още сезон и то прекрасен за семейна почивка. Не разбра ли, че това е против българското семейство, това е против това да почивате с децата си спокойно.Децата няма да научат нищо повече за 5-6 дни. ПРЕСТАНИ с тези глупости ейййй, или изчезни . Това ли е най-големият проблем на образованието в БГ а?
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не разбрахме ,от герб ли е министър )
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пускат децата във ваканция, вместо да ги събират накуп точно преди Коледа!!! Разбиха им психиката с тези тестове, децата се притесняват, че ако им открият ковид, да не ги сочат с пръст и да не ги упрекнат за евентуално карантиниране точно по празниците. Денков, имаш ли идея какво е в душата и мислите на децата или отдааавна си забравил, че ги мъчиш насила??
10
4
 
17
 
! Отговори
Вероятно??? преди 2 години
ще има следваща вълна???На какво,кога и как???Това министър на образованието ли е или на врачките???Съвсем ни взеха за ***!И без това образованието ни отдавна е в девета глуха,а с тези глупости съвсем ще го довършат...Или точно това е целта на занятието?
9
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирането на деца ще изяде главата на всеки. Не се шегуваме. На всеки. Не ни пука леви или десни сте. Ще минаваме през вас. Стойте далече от децата. Ако искате бодете бабишкерите над 70 г, то и без това те умират. Но пипнете ли дете, смятайте че автоматично сте ни дали правото ние да пипнем вашите деца.
8
5
 
16
 
! Отговори
Мисли преди 2 години
Ако Денков се разкара, на учениците ще им е лесно
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков, ако махнете протежетата от учебната система ще ти стана фен. А дано, ама надали!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да сте посмяли да удължите учебната година! В клас на 15 юни вече е адски топло, на 30ти да не говорим. А и 12 клас и сега изпускат сроковете за кандидатстване в чужбина, защото издават дипломите с 1 месец закъснение. Уж се прекланят пред частните западни университети, а отрязват възможността на нормалните българчета да учат там със стипендия. Разбирайте, само за богати чаавета от частните училища. Не се излагай Денков, за сега горе долу го даваше добре.
5
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре онлайн, отколкото присъствено с тестове!
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не стига, че побъркаха децата с ежедневни предложения, решения, заповеди, планове, които после бяха променяни, а сега за подарък вземете та удължете уч.година и намалете ваканцията им, не си го и помисляйте дори!!!!
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банда гладни, герп 2
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА ПРИЧИНА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА, ОСВЕН ИДИОТИЯТА НА МИНИСТЪРА.
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелигентен, но нещо му объркано в главата. Чудеше се в някакво интервю, защо лекарите не се "ваксинират".