Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това

Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието, припомни тя
18 апр 2023 14:30, Анисия Иванова
299
Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Звънят ми разгневени родители, които са чули, че отдавна се боря за съдържанието на учебници и помагала на децата ни. Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със сигнали на родители, че книга със сексуално, вулгарно съдържание и насърчаването на употребата на алкохол била представена на ученици в 4 и 5 клас.

"Министерство на образованието насърчава това. Не искам да пресъздавам тук написаното в нея, за да не разпространявам пошлостта и цинизма", се казва още в позиция на лидера на БСП по повод детска книжка, съдържаща вулгарно съдържание, която възмути родители на петокласници.

Още по темата

"Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така.

"Много силни хора, с много пари и влияние стоят зад това. Първо се опитват да те спрат. Когато не успеят, те удрят жестоко. Знам го от опит. Над 100 млн. лв. плаща държавата, тоест всички ние от джоба си на НПО, за да пишат учебници, в които съдържанието е сложно и неразбираемо, българската история е подменена, българските класици са заличени, езикът е циничен, няма ценности, няма морал. Висши чиновници от Министерството на образованието ги одобряват.(защо ли?) И никога никой не носи отговорност. Не случайно този процес е ориентиран към децата", каза Нинова.

Тя цитира поговорката: "Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието на децата му".  

Лидерът на БСП отново предлага решение: един учебник по един предмет, в един клас.

"Съдържанието да бъде отговорност на държавата, а не на всякакви НПО-та. За мен децата са кауза. Може да ви е писнало от политика, може да не обичате политиците. Но със сигурност обичате децата си. Прогледнете", призова Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
23
 
16
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Дебела чрвена манипулативна ***.
189
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До !несломим! Бог дава, но не вкарва в кошара! С мотиката трябва да върви молитвата! България е пред закриване. Вижда се с просто око. Жалко за кръвта, пролята от дедите ни. Недостойни сме ние, днешните, недостойни за България!
188
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКойто плаща, той поръчва музиката.
187
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно права е госпожа Нинова! Престанете да се нахвърляте и да я нападате! Много добър и прям човек в тя!
186
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКАКВО ДА ТИ КАЖЕ ДРУГАРКАТА НИНОВА КАТО ТОВА Е КЬОРФИШЕК!
185
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнело, кажи конкретно кои са НПОта за да ги знаем а не общи приказки да разказваш
184
1
 
26
 
! Отговори
!!! НЕСЛОМИМИ !!! преди 1 година
БЪЛГАРИЯ ЩЕ УСТОИ! Въпреки всичко. Нито отровната храна, нито отровната култура, която ни налагат, нито поличическият, културен, социален и икономически геноцит ще ни прекършат (както мнофго се надяват). В нас е силна, живее и гори ДУХОВНОСТТА, от тук е тръгнало и Богомилството, запалило искрата на Ренесанса, тук е спуснато и Словото на Петър Дънов, тук историята е показала завидна устойчивост на гена (малко народи с такава история изобщо са оцелели). БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
183
1
 
27
 
! Отговори
Ton преди 1 година
Без милост към НПО!!!
182
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова на думи е много силна, но на дела е много слаба. Същото като казваше че няма един патрон изнесен за Украйна. А НПО-тата които доказано вредят на държавата трябва да бъдат закрити!
181
2
 
15
 
! Отговори
НПО-проказа преди 1 година
Освен учебниците за децата и НПО "проекта" за драг кралиците, трябва да е ясно, че чрез държавния бюбжет и общинските бюджети се финансират десетки (вероятно ститици) ЗЛОвРеДНИ проекти на НПО-тата. Ако щете отидете на входа на метростанция Сердика, този от към католическата църква и вижте какво "изкуство" на проект "Траддопост" е финансирала Столична Община (България зад плет / решетки, в тъмна нощ и надвиснали разни каракунджоли над нея. А на мястото на столоицата - емоджи надолу с главата.
180
2
 
27
 
! Отговори
НПО-зараза преди 1 година
Най-после някой открито да го каже - държавата се контролира чрез НПО-та, които в началото бяха финансирани на 100% отвън, а сега вече финансирането е смесено - държавата (т.е. всички данъкоплатци) дава пари за НПО проекти, които не са в интерес на суверенитета, просперитета на България. А за морал и дума да не става. НПО-тата си имат и цял университет (ако го напиша сигурно ще не изтрият), който бълва кадри (доценти, професори..) за висшата държавна администрация и политиката.
179
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдържанието да бъде отговорност на държавата, а не на всякакви НПО-та. За мен децата са кауза." Много правилно,Нинова! Винаги можеш да се изкажеш правилно и точно! НО: Докажи с дела,Нинова! И още много други твои обещания!!!!!!!!!!
178
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е че тая книга НПО-та ли са я писали, нещо ми се губи...
177
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ЧЕРВЕНАТА РОЖА
176
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е за вярване че през соца бяхме по свободни и интересите ни бяха по добре защитени! Да не се появи скоро час по сексуални експерименти и мастурбация в училище, а после и в детската градина?
175
11
 
6
 
! Отговори
БСПомия преди 1 година
СОЦИАЛИСТИТЕ СА ПРОТИВ УПОТРЕБАТА НА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ!
174
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано демокрацията в бг не преживее повече от 45 години! И 33 ми стигат!
173
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу американските капиталисти,да живее ссср и Нинова
172
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е възможно нпо-та да пишат учебниците по които да учат децата ... абе тоя демокрация ни изяде главите! Гнус!
171
19
 
7
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 1 година
Що не вземе да подyxa супата вулгapно тази лелка?