Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това

Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието, припомни тя
18 апр 2023 14:30, Анисия Иванова
299
Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Звънят ми разгневени родители, които са чули, че отдавна се боря за съдържанието на учебници и помагала на децата ни. Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със сигнали на родители, че книга със сексуално, вулгарно съдържание и насърчаването на употребата на алкохол била представена на ученици в 4 и 5 клас.

"Министерство на образованието насърчава това. Не искам да пресъздавам тук написаното в нея, за да не разпространявам пошлостта и цинизма", се казва още в позиция на лидера на БСП по повод детска книжка, съдържаща вулгарно съдържание, която възмути родители на петокласници.

Още по темата

"Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така.

"Много силни хора, с много пари и влияние стоят зад това. Първо се опитват да те спрат. Когато не успеят, те удрят жестоко. Знам го от опит. Над 100 млн. лв. плаща държавата, тоест всички ние от джоба си на НПО, за да пишат учебници, в които съдържанието е сложно и неразбираемо, българската история е подменена, българските класици са заличени, езикът е циничен, няма ценности, няма морал. Висши чиновници от Министерството на образованието ги одобряват.(защо ли?) И никога никой не носи отговорност. Не случайно този процес е ориентиран към децата", каза Нинова.

Тя цитира поговорката: "Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието на децата му".  

Лидерът на БСП отново предлага решение: един учебник по един предмет, в един клас.

"Съдържанието да бъде отговорност на държавата, а не на всякакви НПО-та. За мен децата са кауза. Може да ви е писнало от политика, може да не обичате политиците. Но със сигурност обичате децата си. Прогледнете", призова Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
6
 
48
 
! Отговори
Мила Петрова преди 1 година
И сега пак руснаците виновниСтавате смешни с пристрастията си.
209
0
 
41
 
! Отговори
Мира Николова преди 1 година
И що за извинение,не са удобрили т.е не се са зайнтересувалиАми интересувайте се какво учат,какво четат децата.Каква друга задача по важна имат?Солко простотии вече бяха открити и МОН все не знае
208
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова много обича да говори за нещо от което хал-хабер си няма. Хахаха
207
3
 
6
 
! Отговори
Герги преди 1 година
До Цезар Поне изполвай правилното време :) Защото не вярвам да си бил свидетел на всичко, което си написал .....
206
2
 
4
 
! Отговори
Герги преди 1 година
До Хайл химарс Мед ми капе на сърцето, като видя някой с такъв ник да си показва, колко е кух като гадулка :)
205
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НПО тата работят там, госпожо Нинова, където ДЪРЖАВА НЯМА! Съответно няма адекватни закони, които да защитават ефективно различни слоеве от гражданите! Не манипулирайте с неправителствените организциии, а им благодарете, че поне нещо правят за хората! А БСП защо не прие досега един свестен закон срещу домашното насилие?- защото не искате!! обаче блокирате яко ратифицирането на ИК и поредна жертва на беззаконието скоро си отиде от този свят! ПРАВЕТЕ НЕЩО СЕГА!
204
24
 
15
 
! Отговори
Цезар преди 1 година
К. Нинова е толкова нагла в лъжите си, че нямат край. В учебниците по история все още няма исторически факти за мръсната и жестока роля на БКП, ДС. След девети септември 1944г бяха избити над 100 хиляди невинни и образовани българи. Беше създаден по руски образец концлагера Белене. България беше превърната в бананова република на Русия, а територията стана безплатна военна база на Русия, която ни крадеше ежедневно. През 2000г БКП беше забранена като престъпна организация в българския парламент.
203
4
 
24
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Става дума за Вашите Нашите деца.Като чета тези дръскачи и ми става ясно какъв ни е морала ,възпитанието и на някой родители умственият багаж(кухи - лей _ и)
202
14
 
21
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 1 година
Авторът е издънка на висш партиен функционер на БКП. По-старите знаем!
201
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имена, Нинова, имена трябват! Кажете ги! Посочете факти!
200
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А е тая крушувица що се прави на луда като автора на бълвоча е кадър на БСП и Путин?!Прочетете му биографията. Комунист та знае ли се а сега крушовишката кифла праща топката при десните. Егати глупавия народ сте тва българите. Кой от където мине ви врътка както си иска.
199
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЙКОТ НА УЧИЛИЩАТА!!! РОДИТЕЛИТЕ ДА НЕ ПУСКАТ ДЕЦАТА В "УЧИЛИЩАТА" КОИТО ГИ РАЗВРАЩАВАТ И НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ИЗКАЗВАНЕТО НА МАРГАРЕТ ТАЧЪР "БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ЕДНА РЕЛИГИЯ - УЧЕНЕТО" !!!СЕГАШНОТО Е ПОЗОР!!!
198
27
 
10
 
! Отговори
БСПедераст преди 1 година
А д,ебелата, м,азна, п.роста и г,розна *** от село Крушовица морал ИМА ли??? Почти цяла година пращаше български оръжия за у,кро фашагите, а после лъготеше като д,ърта ц,и,г,анка(каквато всъщност и е), че не пращала оръжия за Украйна!!!М,ъ,р,ш,а д,олна!!! Ти с,е,р,а ф0cтата!
197
12
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
В първоначалния вариант на приказките на Братя Грим е пълно с всякакви ужасии.
196
9
 
3
 
! Отговори
б.оклуци преди 1 година
По литература е ,,безценно,, канибализъм, извращения, с името детска приказка, краен патриархат, семейни вражди и убийства с името трагизъм, войни, ултранационализъм, религия и монархия с името патриотизъм.
195
22
 
6
 
! Отговори
б.оклуци преди 1 година
иван вазов под игото има ,,само,, нацизъм, рязане на глави и кълцане на кайма. махнете ги и тях и тия.
194
27
 
6
 
! Отговори
б.оклуци преди 1 година
Точно ,,класиците,, ви съдържат точно пиене и пушене и насилие и гаври през цялото време. През две страници има баща който продава дъщеря си и п.едофилия. Махнете поне елин пелин и ангел каралийчев алкохолика.
193
11
 
9
 
! Отговори
Ананимен преди 1 година
Много по рейтингово е да плюеш по някой, вместо да предложиш да има часове по религия и ценности, вместо да приемеш председател на спечелилата партия, както е било до сега, вместо да приложиш това което наистина работи. Да ама не. Изявления, забавяния нито една от тези партии в момента не е за сплотяване и добруване на харата. Всички са управлявали до момента и нито един не успя да постигне и минимума на стандарта и качеството на живот на хората от съседните ни държави.
192
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДатайБоже простима Вyлгарно!
191
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврог3йски "ценности"..