Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост

Иван Костов: В Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”
17 яну 2008 20:15,
145
Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост
Снимка: Булфото

България е прохождаща демокрация и не може да не се чувства застрашена до имперска Русия. Не искаме повече експерименти, не искаме олигархията на власт, а искаме да бъдем европейци.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов на протестен митинг по повод посещението на руския президент Владимир Путин.

На митинга, организиран от ДСБ в градинката пред “Кристал”, се събраха около 300 души.

Костов благодари на симпатизантите на партията и отбеляза, че мястото на протеста е избрано неслучайно, защото там се намира паметникът на Стефан Стамболов. Той е един от малкото управници, посмели да се изправят срещу претенциите на Русия да превърне България в нейна провинция.

В путинизацията си обаче България в много отношения е надминала Русия, заяви Костов.

Като пример той посочи, че в Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”.

На протеста дойде и лидерът на СДС Пламен Юруков. Той заяви, че тези дни се наложи да си припомним думи, които се използваха преди 17 години. Заговорихме отново за граждански права. В Русия се убиват журналисти и желязната хватка на Кремъл спира спазването на правата на хората, каза Юруков.

Атанас Атанасов от ДСБ заяви, че Путин е у нас по покана на “президента Гоце Първанов”, който е готов да направи всичко, за да угоди на Русия. Русия на Путин е Русия на диктатурата и имперската политика на руския държавен глава е пряка заплаха за България, посочи Атанасов.

Протестиращите скандираха “Путин – вън”, “Долу КГБ” и “Оставка” на правителството.

Същевременно около 150 граждани освиркаха преминаването на кортежа на Владимир Путин през "Орлов мост" в София.

Три полицейски джипа подсилиха охраната в района, в който беше протеста.

Протестиращите развяваха знамена на България и ЕС и носеха плакати с надписи "Руското ядрено лоби вън!" и "Стига съветски колониализъм!". Някои от протестиращите държаха портрети на покойната руска журналистка Ана Политковская.

По време на протеста движението в района беше отцепено.

Няма я, фалшива е дилемата или с Европа, или с Русия. Това заяви президентът Георги Първанов в началото на концерта “Година на Русия в България” в НДК, на който присъства и руският президент Владимир Путин.

България постигна своето членство в ЕС и НАТО във времето на прехода, в тези години, в които имахме най-добри отношения с Русия. Показахме, че едното и другото е възможно, посочи Първанов.

Подписването на споразумения за АЕЦ Белене, петролопровода Бургас-Александруполис и други крупни енергийни проекти връща отново нашата страна в мача. България отново ще стане стратегически фактор във формирането, отстояването и провеждането на европейската енергийна политика. България винаги е страдала от своето тежко стратегическо разположение. Време е да осребрим нашето кръстопътно разположение, именно в сферата на енергетиката, подчерта българският държавен глава.

Вярвам, че руският бизнес ще оцени блестящите ни възможности, които имаме в инвестиционния процес, каза още Георги Първанов.

Русия уважава избора на България да бъде член на ЕС и НАТО, най-важното е това да е добро за България. Това заяви руският президент Владимир Путин при откриването на концерта "Година на Русия в България".

Путин подчерта, че хуманитарните отношения са благодатна сфера за развитие.

Руският държавен глава заяви, че в България неговата страна има много приятели, но очаква през тази година българите да се запознаят по-подробно с живота в съвременна Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 16 години
БРАВО НА КОСТОВ И ЮРУКОВ ! ВСЕ ПАК НЯКОИ ТРЯБЖА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ! КОСТОВ ВИНАГИ Е БИЛ НОМЕР 1 ! ТОИ ЗА МЕН Е ВТОРИ СТАБОЛОВ ! ТРЯБВА ДА МУ ДАДЕМЕ ОЩЕ ЕДИН ШАНС ! В НЕГО МИ Е НАДЕЖДАТА ! САМО ТОИ МОЖЕ ДА ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ПРАВИЯ ПЪТ ! САМО ТОИ ЗНАЕ КАК СЕ ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛЕН СУВЕРНИТЕТ ! БОГ ДА ПАЗИ КОСТОВ И ВСИЧКИ ЧЕСТНИ И ПРЕДАНИ НА БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИ !!! ПРЕДАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРА !!!
23
0
 
0
 
! Отговори
Бъчваров преди 16 години
Абе какжо ще спечели България ако не прекарат газопровода?Искате ли да ви кажа?Нищо няма да спечели.Тези кадето протестират против Путин,рацете му били изцапани с кравта на Литвиненко,абе еиии аланколу ти знаеш ли че Литвиненко е национален предател за Русия,и аз бих го убил.
22
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
иска ви се всички да ви се радват на глупостите , като читателите на в .,,Труд" на Тошевите блювотини :-) Ама нанай....Ще се скъсате да се правите на маймуни , но в интернет не предете - и тока ни е по-скъп , и бензина ни е по-скъп от други европейски страни .Та каква ни беше файдата от вечната и нерушима дружба , не се разбра ?
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Муцка след 5г барел петрол като стане 500$ колата ще ти стане куп непотребна ламарина.
20
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
Костов и СДС си казаха мнението за пореден път се доказва,че това са партиите на действащите и интелигентни-мислещи хора на България!А КЪДЕ Е БОЙКО БОРИСОВ?????! Какво е неговото мнение,какво мисли той за путин,за проектите.Къде е медийният герой??Защо се скри....
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много ти е тешка диагнозата,пич зомбиран си напълно.Цветовете не са само черно и бяло има и нюанси.Лошо ти се отразява сектата Де Се ***?!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Даскалеску е доказан ***,който се води на отчет в психо диспансера.Просто трябва да пренебрегваме мненията му имайки в предвид заболяването му.
17
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
пак са на линия , след 2 месеца почивка . Само се чудя , след като Гоце и Серго Пора са си опекли добре работата по продажбата на България , защо им е въобще да активизират лайнометната батарея .И без това , всички се кланят на *** .....
16
0
 
0
 
! Отговори
Гергана преди 16 години
Пиленце, аз не се храня с костовите изпълнения. За твое сведение една голяма част от българите се изхранват с работа, по черноморието и строителството на този петролопровод, може да лиши от препитание и почивка на море хиляди хора. Да не говорим какво ще стане с природата и морето на нашата мила родина. Рисковете са 90% и ще се стоварят на нашя гръб, защото печалбата от туризма е 3-4 пъти по-висока, от тази която ще донесат тези тръби в морето!
15
0
 
0
 
! Отговори
gu6an ahmedoolu преди 16 години
sramota e 4e ste osvirkali takav goliam i dalnoviden politik kato gospodin PUTIN.toi za stanata si i naroda si se griji dobre.mnogo po dobre ot na6te politici.toi izpravi rossia na kraka i varna dostoinstvoto na rusnacite.az iskreno se vazhi6tavam na politi4eskata mu lovkost.moga da go sravnj samo s helmut kol i ta4er.
14
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
Костов не е на власт вече 6 години , а ние сме на последно място по жизнен стандарт в Европа . Ти или си тъпо парче , или просто ти плащат да ръсиш глупости тука . Давай смело , може да порастнеш , и да станеш голямо *** , като Тошев , Кеворкян и Барека . Тогава и паричките ще ти нараснат подобаващо . В Балхария за *** винаги има просперитет .
13
0
 
0
 
! Отговори
yanki преди 16 години
Костов - в панделата !!
12
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 16 години
Даскалескo е бoлен oт неза4итане на правата му катo усърден 4екиджист. и за да не се види oт далекo 4е е безплoден , след всекo разклащане в обществото гледа да се oплюе келoптите и да ги развиава като след първи полов акт.Да но като го попитат, абе джанъм, Даскалеско, що не седнеш след твоя първи полов акт , да разкажеш как беше, кво беше, ти стър4иш мама му стара и само вееш тия келоти. Първият полов акт на Даскалеско е бил отзад
11
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 16 години
Жалки са тези нещастници, които пустословят някакви глупости срещу Русия. Тя без нас може, но ние без петрол, газ и суровини сме загинали. А и руската култура е няколко нива над американската боза.
10
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
значи си най-големия *** на земята .Извинявай .
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Знаете ли какво е черна дупка в космоса,това е вашият патрон костов,той не отразява слънчевите лъчи а ги поглъща и превръща в отрицателна енергия и вие *** ненормални се храните с нея?!
8
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
на една дълбоко прогнила , несправедлива , олигархична и назадничава държава . Дружбата с тази държава не може да ни даде друго , освен бедност , мизерия , братоубийствена война и увековечаване на властта на крадльовците , и дълбоко падение на националния ни манталитет.За сега страната ни е точно копие на Путинова Русия , като устройство на обществения живот , и , дори като перспектива . Ние самите , като народ , няма да можем да се измъкнем от това смрадливо блато . Както ни е била нужна Русия да ни освободи от гнилата Османска империя преди 130 години , така сега единствената спасителна сламка за нас , като народ , е членството ни в Европейския съюз , за да се освободим от отровното влияние на една западнала източна , дълбоко несправедлива империя - руската .Всички сълзи и сополи на русофилите - платени такива , и обикновени *** , ни дърпат да си стоим в смрадливата гадна поскомунистическа тиня , с цар Жаба-Гоце начело , и Серго Пора като подгъзник .
7
0
 
0
 
! Отговори
BLACK преди 16 години
ти пък от къде знаеш кой кого е убил, а? ...смайват ме такива отворковци всеки път..... ако знаеш нещо, няма да словоблудстваш по разни форуми....
6
0
 
0
 
! Отговори
Еди преди 16 години
Браво!Само така!Но защо въобще го пуснаха в София ?Трябваше да легнат пред колата на Путин. Да се върне отдето е дошъл.В цял свят щяха да ни поздравят за доблестта.Какво търси у нас президента на една треторазредна държава.И центъра затварят заради една бананова република.Протестирайте всички.Видите ли утре руснаците им покажете среден пръст.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Dreme mu na Putin za Bulgaria,a oshte po malko za mnenieto na obiknovenia bulgarin