Емигранти: ДС ни следи, България е мафиотизирана! Защо да се връщаме?

Бившите тайни служби следели сънародници в чужбина?
13 май 2008 15:39,
172
Емигранти: ДС ни следи, България е мафиотизирана! Защо да се връщаме?
Назад към Светлото бъдеще. Снимка: Булфото

Българите в чужбина желаят държавата да престане да ги рекетира. Това заявяват в декларация от Съюза на българите по света "Бъдеще".

От „Бъдеще“ подчертават, че няма да се завърнат в мафиотизирана страна, защото са много добре информирани за катастрофалните последици от олигархичното управление. Те заявяват и че не желаят да бъдат следени от бившите комунистически тайни служби, каквато практика, според тях, все още има.

От Съюза на българите по света твърдят, че могат да представят доказателства за следене на наши сънародници от бившите комунистически тайни служби.

Когато службите започнат да следят и реално да притискат мафията, а не честните граждани, които са избрали да сключат брак с чужденец или да живеят зад граница, българите в чужбина ще са първите, които ще оценят промяната и ще инвестират пари и знания в страната, се посочва в декларацията.

Българите в чужбина желаят политическо представителство или най-малкото - възможност да гласуват дистанционно, пише в документа.

В текста, предоставен на медиите от председателя на организацията Атанас Чобанов, е посочено, че правителството за пореден път демонстрира демагогия в отношението си към българите в чужбина с пакет от безсмислени и скъпи мерки, които са в полза единствено на чиновниците в министерства и посолства.

Декларацията е по повод на националната кръгла маса на тема "Новата държавна политика към българите по света", на която не са поканени представители на "Бъдеще".

На форума се обсъждат мерки за привличане в страната на емигранти и чужди граждани от българска националност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
MAIA преди 15 години
AMI CANADA .STYDENO SI E,DRYG EZIK GOVORIAT ,NO V BG BIAH S4ETOVODITEL I EDVA PREJIVIAVAH...V CA CAM OT 3MESECA I RABOTIA KATO SERVITIOR...NE ,4E E MN HYBAVO AMA SI HODIA NA PO4IVKA V KYBA I JIVEA NORMALNO...KAKVO POVE4E IMA DA SE OBSAJDA .SAMO SE NADIAVAM TIA PYSTI MYTRI DA SE MAHNAT I HORATA KOITO STE RE6ILI DA JIVEETE V PODINATA DA SE VZEMAT V RASE I DA BADEM NIAKOGA EDINNI .TOVA E NA4INA PRIATELI!!!!!
170
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Затова те ритат по *** в чужбина.Защото се отказваш от род и Родина,нещо което никой ,никъде не приема за нормално и навсякъде гледат с презрение на такива родоотстъпници.На тях им дават само да мият чинии и да лижат ,защото никой им няма доверие.Вземете за пример Христо Стоичков - само да му кажат нещо за България или да го засегнат лично,скача здраво и да му е здрава "майката ..." на всеки,който иска да се изгаври с него.Нищо,че е просташко и неколтурно,но той така може ,така го прави,обаче крайната цел за защита на род и Родина е постигната. Това добавено с изключителния му професионализъм кара всички по света да му стават на крака и да говорят с него с нужното уважение.
169
0
 
0
 
! Отговори
серафим към 164 преди 15 години
Абе 164 ,ти нормален ли си?Всички нормални млади и стари хора напуснаха и напускат страната.Става въпрос за читавите хора , не за перикендетата. Тук ще останат само неграмотните , некъдърните , старите хора , мафиотите ако не ги убият предварително и крадците - политици. Това ще е компанията за бъдеще!Може да остане и някоя треторазрядна . Елитнните ще заминат. В България свястен и млад човек няма работа !Твоите писания за емигрантите доказват тъпотията ти.
168
0
 
0
 
! Отговори
Ivanov преди 15 години
Za sajalenie na vsi4ki Vie ste prav tova e istinata koiato ste napisali!!!!!
167
0
 
0
 
! Отговори
NEanonimen Svetlyo преди 15 години
Da, Shumenets, taka e. Lipsva mi BG (Vitosha, moreto i Koprivshtitsa). No kato vidia pisaniia kato na Anonimen, spira da mi lipsva.Anonimen, chudia se, ako ne beshe ''anonimen'' shteshe li da si tolkova otvoren? P.S. Ne miia chinii i Ne rabotia za 2000EUR :)
166
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Казах ви вече - престанете да забавлявате тези *** емигрантите!
165
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Ако Васил Левски и героите като него си бяха казали: Майната им , да се оправят , аз ще емигрирам , какво ли щеше да остане от България?Най-вяроятно тези редове щяхме да ги пишем на развален турски.Но въпреки неволите на съдбата , ние сме оцелели заради борбения дух и ще продължаваме да оцеляваме , така както сме го правили векове наред. Много е лесно да критикуваш манталитета на българите , но ние сме си такива каквито сме , не сме много по-различни от сърби , румънци и други съседи. Проблемът е , че отделяме прекалено много време за да критикуваме себе си и един друг.Аз не разбирам целия този спор! Има хора , които са емигрирали , защото все нещо не им е харесвало в България , те са направили своя избор и трябва да живеят живота си , така както намерят за добре и никой не би трябвало да ги обвинява за нещо. Но и обратното , те нямат право да критикуват останалите за неща , които тях не ги засягат. Българите били такива , българите били онакива , ами ако бяхме по-точни , по-културни и малко по-светли щяха да ни викат немци , а не българи. Е , може би има още доста какво да се желае ,но и това ще стане с течение на времето.Срам ме е от това , че изобщо стигнах до тук , за да пиша такъв коментар. Живейте си живота добре.
164
0
 
0
 
! Отговори
Тимур преди 15 години
Аре,предателите да си мият чиниите и да сменят дърташки памперси! А пpocтипYтките - да лапат! И да си дават "ценното" мнение в чуждоземските си форуми! България се прочиства от ***! Стойте си там и не се връщайте! Е,като туристи може,да ви поизпразня джобовете! А тези,от "Бъдеще" са пълни кукувци! Алоуууу! Хюстън,годината е 2008-***!
163
0
 
0
 
! Отговори
калина преди 15 години
Нортроп, както виждаш аз съм един от умерените участници във форума, така че не ми се сърди за следното.Най - щастливи в чужбина са именно ниско квалифицираните българи, то и те заминаха, най - вече. няма как лекар, журналист, юрист да е добре там, ако е осъден да мие чинии или да работи по строежи или като сервитьор. В продължение на минимум 5 години докато си приравни изпити и си намери юо - годе свестна работа, в която (о, чудо!) гледат на емигранта и с уважение и не го дискриминират служебно. Трябва да си някакъв мазохист за да им работиш за западните за 1000-2000 евро и да те гледат като ***, щото си от източна Европа. И кинтите да ти стигат само да си платиш квартирата, за ядене, транспорт и я спестиш 200-300 евро на месец, я не.Айде не ми хвалете толкова емигрантския живот, защото не е тва начина да се почувстваш стойностен човек, нито пък да оформиш нормална идентичност.Но иначе - на който му е добре там - жив и здрав, и все така да му е хубаво.Между другото винаги съм твърдяла, че парите са тука а не там. Ако си млад, предприемчив, с акъл, и смел, тук се живее много добре.
162
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Радве преди 15 години
Българското студентско сдружение в Манхайм "Бай ***" инициира първо по рода си проучване на кариерните нагласи на българите, които следват в Германия. Целта е да се получи възможно най-реалистична картина за техните приоритети, интереси и планове, както и за мястото на България сред тях.Анкетата, която може да се попълни в електронен вид на сайта на сдружението, пита също за пречките пред намирането на работа в родината, както и за причините, които биха накарали българина, завършил в Германия, да не желае да се върне в къщи."Данните ще бъдат анализирани задълбочено, ще бъде изготвен подробен доклад и резултатите ще бъдат представени пред български работодатели, институции и организации в края на лятото. Резултатите на анкетата ще бъдат използвани за формулиране на мерки, които да улеснят завръщането на повече млади специалисти в България", заяви ръководителят на проекта Кирил Радев.Организаторите не изключват вероятността в резултат на проучването да се установят контакти между български фирми и студенти в Германия и дори да се стигне до конкретни предложения за работа.За да привлече повече участници в анкетата, студентското дружество е обявило награда, която ще бъде изтеглена сред отговорилите на въпросите - безплатен двупосочен самолетен билет до България.Радев се надява в допитването да се включат поне 1500 студенти, което е около 10% от всички българи в немските висши училища.Като за начало това ще бъде достатъчно представително за българската студентска общност в Германия.
161
0
 
0
 
! Отговори
Нортроп преди 15 години
В България останахте само аутсайдери, нискоквалифицирани работници и застарели комунисти. Да вие честито управлението, което имате. Вие напълно си го заслужавате. Нормалните хора не само се махат от тази скапана държава, но и сменят гражданството си, за да не й плащат нито стотинка. И понеже сте се сбабичосали от рано в стила на най-сприхавите червени бабички, не знаете какво да правите с и без това жалкия си живот. Мизерствайте и псувайте, май само това ви остана. Пък може за собствената си глупост да изкарате виновен някой друг, както е по стара българска комплексарска традиция. Примерно евреи, турци, американци, извънземни и т.н. От простотия някой ден ще забравите и да дишате. Да не говорим за пословичното ви "трудолюбие" описано с българската народопоговорка "учи мама, че да не работи", напоследък се е превърнала се в "може и да си ***, но е важно да си алчен". Никой не работи както трябва в България. Няма никакво качество на труда. Никой не знае как се печелят и харчат пари. Мечтата на всеки българин е да си купи апартамент, да има кола и . Обича да гледа помиарски предавания по телевизията, да чете парцаливи вестници, да пуши като комин, да яде мазно до изпростяване и да му е виновен все другия. Нация от пълни ***, ченгета и турбо простаци. Заповядайте в България да я видите, вземете си и нещо за снимане, защото другаде такова няма да видите.
160
0
 
0
 
! Отговори
Тимур преди 15 години
Бря! Много параноично,бе,господа емигранти! Че и да гласуват дистанционно искат! Нагли koпелeнца! Че те и турците идват на крака в България да гласуват! Бре,че нагли животни! Аре,на който не му понася-да се изнася!
159
0
 
0
 
! Отговори
Pena Irlandkata преди 15 години
Neka vseki givee tam kudeto se chuvstva dobre. I vseki da gleda sobstvenoto si stastie,a ne da se zadovoljava sus kluki otnosno drugite i da hvurlja pomija i prochee...Chuvstvam se dobre tuk, zashtoto nikoj ne mi kazva kak da se oblicham, na koj da se klanjam i prochee... Dojdoha bulgari, na koito smjatah che pomagam da stupjat i te na krakata si tuk - to se pochna s edni intrigi, edni kluki, edni zaplahi i obidi... Ideshe mi da si hvurlja BG pasporta... I im teglih edna..Misulta mi e che nacionalnostta i tova kude giveesh ne te pravjat po dobur...Vinagi shte se pribiram v Bg zashtoto tam e semejstvoto mi. No smajtam che imam pravo na lichno stastie - i imam pravoto da opredeljam kude i kak da buda shtastliva... Smjatam che ako vseki Bulgarin misli kato men situacijata v stranata ni bi bila mnogo po razlichna... Zastoto se gubi cenno vreme i resusrsi v bezsmisleni diskusii.... Kakto navremeto otmenihme gitelstvoto, taka smjatam v nashe vreme vseki moge da izbira v koja strana da givee... Nali tova e idejata na EU - a ne kolko pari shte ni dadat i koj shte uspee da se nalapa s tjah...
158
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Българите в чужбина да не забравят от каква страна са излезли, независимо от причините за това/освен ако не се укриват там/ и за промените в България е нужно и тяхното участие като е без значение дали го желаят или не.Те самите виждат как се живее в нормалните страни,могат от страни да погледнат ставащото в България и да обясняват на гражданите на тези страни,че не всички български граждани са комунисти,ченгета,мутри и бандити. Затова не трябва да се правят,че нямат нищо общо със Родината си и да се срамуват от националния си произход,а от позицията си на далеч по-свободни граждани на Европа да участват масово в гласуването на парламентарните и президентските избори.Така България ще се отърси от зловещото си минало и те ще живеят спокойно в страните,които са избрали,а техните близки тук ще имат шанс и бъдеще за по-добър живот.Защото на последните президентски избори гласуваха едва 40 000 души от чужбина,а там живеят над 1,5 милиона български граждани,от които 1 милион с право на глас.За бандитите и крадците,които управляват България, тяхната пасивност е добре дошла,защото тези които сме останали тук те масово ни манипулират и си правят каквото искат с нас и държавата.
157
0
 
0
 
! Отговори
x преди 15 години
Koito ne e izlqzal ot Bulgaria navan,trudno e da vazpriema neshtata.Stignahte do tova,che obijdatei Vashite bratq i sestri,blizki i priqteli.Nie ne Vi se obijdame,ne mojem da Vi se obidim.Zashtoto i nie ,ako bqhme ostanali s Vas,moje bi shtqhme da mislim kato Vas.Mojehme da mislim;rodolubie-qdene i piene,zahubava duma-gavri i psuvni.Dokolkoto do nasheto zavrashtane,znaem ,che ne ni obichate,no nie Vi obichame,tova ne e li dostatachn.?Obichame Bulgaria
156
0
 
0
 
! Отговори
калина преди 15 години
пардон имах предвид 2000 евро
155
0
 
0
 
! Отговори
калина преди 15 години
Не мога да повярвам, че се завихря такъв спор. Не го проследих отначало, само някои писания.Българите в чужбина - да имат само успехи - бих казала аз. Отишли са там не от добро. Знаем как е. Ако са щастливи и доволни там - живи и здрави и да се връщат на почивка тука с добри чувства.Българите в БГ... и на тях най - хубаво.Кво сте се фанали за гушите. И тука и там си има и хубавото и лошото. Аз лично не смятм, че да получавам 200 евро на месец ще ми е по - добре и ще ми стигат там, но щом те така са си преценили и нямат носталгия, ок - живи и здрави и да си продължават да си печелят и живеят там щастливо.Но защо ли се връщат в БГ форуми?
154
0
 
0
 
! Отговори
чунчо преди 15 години
Така е.Ама върви им обяснявай на кресльовците пишман "патриоти"!Наврял си главата ОТЗАД,диша си ЧИСТИЯ въздух и си крещи НЕГОВАТА истина!
153
0
 
0
 
! Отговори
someone преди 15 години
Що вервате на глупави писания? Това е абсолютно измислена работа , и то за да се баламосват хората.Много малко мозък трябва , за да се проумее , че не може някакво си *** от не знам къде си , да говори даже от името на българите , който живеят в блока му.
152
0
 
0
 
! Отговори
x преди 15 години
Ot staklo e sadbata-blqsva i se schuova.Edni napusnaha BG za blqsaka v Zapada,drugi deistvitelno za prehrana.no kakvato i da e prichinata-tiq hora se vrashtat obratno.Zashtoto tuka im e mqstoto,tuka te tejat.Pravilnoto e tova.Po-dobre e da si osaznal emigrant otkolkoto nishto ne izpitvasht ''rodolubets''