Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!

Живеят в катастрофална обстановка, каза Етиен дьо Понсен
14 сеп 2010 13:52,
476
Френски дипломат: Назначете си министър за ромите!
Френският посланик у нас Етиен дьо Понсен Снимка: БГНЕС

Част от европейските фондове трябва да се използват за подобряване на тежките условия, при които живеят ромите в България.

Това каза посланикът на Франция у нас Етиен дьо Понсен в лекция по повод приключването на дипломатическия му мандат в страната.  

"Почти 700 000 роми живеят в България при много тежки битови условия, като част от тях нямат вода, електричество, а улиците в техните квартали са без пътна настилка", отчете посланик дьо Понсен.

"Затова защо да няма в България и пост на министър, или на държавен секретар, който да се занимава с проблемите на ромската общност", предложи дипломатът.

Той даде за пример ромите от Сливен, при които е бил, и каза, че условията на живот там напомнят почти "катастрофална хуманитарна обстановка".

"За тях се говори много, но се прави много малко. Говори се за "Десетилетие на ромското включване", а не се вижда къде отиват тези пари“, категоричен бе дипломатът.

Още по темата

Посланикът на Франция очерта няколко предизвикателства пред бъдещото развитие на България, като интеграцията на ромите е едно от тях.

Останалите области са правосъдието, енергетиката и демографската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
12
 
0
 
! Отговори
чичо преди 13 години
Българите крадат повече!Прочети в сайта,в кв.Аспаарухово гр.Варна са откраднали 62000 лв.от бензиностанция!Дори 1 от участниците е 17 годишна ученичка,едва ли е ***!Но интересно защо като го написах ми изтриха коментара!И престанете да манипулирате хората,че държавата плаща тока на ***!Подобни лъжи не ви правят чест.Мн.голяма част от *** живеят без ток,вода,пътна настилка по улиците,и това не са незаконни гета ,а квартали!Къде е държавата!
361
0
 
12
 
! Отговори
verk преди 13 години
Един въпрос мога ли да отцепа на Г-н Посланника: - Да. ! Като е толкова мръсно и неприветливо, запитвали ли сте се ЗАЩО е така г-н посл.??????? - *** не обичат да им е чисто, те не са французи още по-малко българи.После: понеже можеството е безкрайно работливо, но видите ли няма никаква работа, а взимат соц. осиг. - запитвали ли сте се защо те не се впрегнат да си изчистят сами около къщите??? - тогава ще разберете, че това е една неуправляема паразитна маса от хора...Тя няма интеграция
360
2
 
0
 
! Отговори
todorov преди 13 години
vigte uvagaemi g-da...dobre ste da e...ako b.b.sazdade novo ministerstvo spec. za romi.kraino vreme e.nesto kato ministerstvo na ravnopravieto i integraciata...ako sega ne se napravi badete sigurni ce prez 2014...v blizkoto badeste ste imame romski prezident...ima mnogo licnosti koito mogat da badat izdignati,licnosti koito ste rabotiat imenno v tazi nasoka-ravnopravie,integracia i pravo na cesten trud za romite...koito beha podlagani ot partiite.tocno ciganskite lideri predadoha bratiata si
359
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те разбират че крадат френска жица и като ги хванат - ние сме българи.... - българи крадат жици !
358
3
 
8
 
! Отговори
Simo преди 13 години
При Бай Тошо *** имаха повече дисциплина и уважение. Имаха вечерен час и уважаваха другите хора. А сега е пълен хаос и крадат много нагло. При Бай Тошо нямахме проблеми с ***. Това е истината.
357
0
 
7
 
! Отговори
Simo преди 13 години
*** са изостанали от цивилизацията хиляди години. Не е възможно за 5 години да прескочих хиляди години еволюция.
356
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Посланик ,посланик.... ти ела да видиш как живеят българите ,че после може да поговорим за ***.
355
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Екстрадираха ги ЗАЩОТО КРАДАТ ФРЕНСКА ЖИЦА, за която плаща френският данъкоплатец и държава !
354
1
 
15
 
! Отговори
Франкофоб преди 13 години
Абе франсе , вие у Франция шо не си направихте министър за ромите а ни ги върнахте като втора ръка хора ? Нали сте демократи ? Нали обичате ромите ? Що ги върнахте ? А ? А и сега имате наглостта да ви кажете как да се оправяме с проблем който Вие франсета не сте могли.Съвети и ние можем да даваме! Безплатно!
353
0
 
1
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Ааа,не.Може да им хареса.Те франсетата са странни.Обаче за правителството-съгласен.Пък, ако малко разпънеш и напишеш,че няма качествени български политици,ще гласувам с всички крайници и израстъци "за"
352
2
 
3
 
! Отговори
Черен циганин преди 13 години
Това никога няма да стане . *** на министерски стол . Някои ще получат инфаркто моментално . И затова ще патите и ние но и вие.
351
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За тия французи дето все гледат да се месят в работата на другите и се мислят за велика сила имам една друга поговорка: "Абе що не вземеш да ме хванеш за ...", проблема е, че нямаме правителство на място което да отстоява честта и интереса на държавата зада им го каже това ...
350
3
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
Най после да се уредиме . Бат Бойко бе обещал дано се изпълни обещанието . Стига сте краднали само вие на високо ниво .
349
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Направете Ахмед Доган - министър на ромите.
348
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека аз, нека аз...Веднага ги пращам всичките във Франция. Смятам, че и за 100 euro ще са навити. Определено ще излезе по-евтино на държавата, отколкото ако са тук. Пък нали и трябва да се поучим от страни, които са по-напред от нас (Франция).
347
0
 
7
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Не, не са бракове.Мой клиент ми сподели, че във фирмата му работят млади ***-от 14-15 до 20 годишни, около 7-8 жени.Лупят орехи и чистят ядките.Сподели ми, че докато не са женени-са много примерни и морални, но като се омъжат, и родят по едно дете-няма проблем.Даже ми каза, че *** сам е водел една вечер *** , да и направи едно дете.Детето щяло да бъде русо, със сини очи, и след време без да му личи че е ***, ще избави фавмилията, като работи тук или навън.Случая е действителен
346
0
 
12
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Разсъждавам си на глас, защо все *** у нас са онеправдани, и защо все на тях трябва да им помага държавата?А на българите, турците и помаците кой помага?Защо, въпреки мизерия ,криза и демокрация,българите търсят работа, работят, отварят частни фирми,плащат данъци, връщат се на село, гледат животни и зеленчуци и се прехранват, турци и помаци гледат животни, тютюн, работят тежка работа за ниски надници в строителството например, и не реват за помощи от държавата?Стига толерантност!
345
0
 
1
 
! Отговори
Д Хатианина преди 13 години
4акаите да се доиде БСП на власт им даите пари за ромите. Та Стани6ев да си купи хотел4ета на Карибите.
344
0
 
4
 
! Отговори
Voir aussi, преди 13 години
Франция не ги иска - защото БГ роми крадат френска жица.Фр вестници - Българи крадат жици.
343
0
 
1
 
! Отговори
опала преди 13 години
700 000 Роми и България ще свети чиста и подредена. Да живее чистотата!