По ТВ Пирот тръгват предавания на български език

Проектът стартира на 1 октомври и ще продължи 6 месеца
15 сеп 2010 07:21,
51
По ТВ Пирот тръгват предавания на български език
Снимка: БГНЕС

По телевизия Пирот тръгват предавания на български език, информират от пресцентъра на МВнР.

Министерството на културата на Република Сърбия одобри и отпусна финанси за реализирането на инициативата на Генералното консулство на България в Ниш съвместно с община Пирот и Телевизия Пирот – за излъчване на емисии на български език по Пи–ТВ (Телевизия Пирот).

Предвижда се от 1 октомври тази година всяка седмица в продължение на шест месеца да бъде излъчвано 30-минутно предаване на български език.
Структурата на емисията ще бъде: новини, гост в студиото, основна тема, музикални записи и култура.

Проектът ще приключи със специална емисия – 60-минутна кръгла маса с гости и от България.

Предаванията ще имат за цел да представят живота на хората от българското национално малцинство в общините Димитровград, Босилеград, Пирот, Бабушница, Бела паланка, информират още от външното ни министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: новинибългарски език
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
гурбетчия- до 45 преди 13 години
Колко чисти бг.думи има?! Почти 90 % са чуждици!Напиши ми няколко бг. думи,аз ще ти кажа от какъв произход са!
46
0
 
0
 
! Отговори
ot UK преди 13 години
Ne si korekten !Tuk ne stava vpros za nacionalna televiziq kato v BG, a za lokalna! Posle kakvi turci ima v BG! tova za musulmani, 4iito dedi sa predali ezika si, no te si ostavat bylgari. Namesto da se podse6tat da se vyrnat kym po-kulturniqt ezik, se podpomagat v tehnite zablujdeniq!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес няма ли новина за Боко Тиквата?Докога ще ви чакам????
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо- пишеше се бугарин, пише се - българин ; второ - пишеш - евала на сърбите , евала е турцизъм. И завършваш с един гол лозунг !Гола вода си
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ах нека сърбо македоНЯЦИТЕ да учат : : българскиОТ език. Успех !
42
5
 
2
 
! Отговори
алооо преди 13 години
до 41.Какви македонци ще се присъединят към Бг.?! Ти ненормален ли си?! Хората не искат и да чуят за българите ! Дори и българи да са били преди,явно са били умни хора,разбрали са какво е да си българин,срамуват се от всичко българско!Затова всеки умен българин отишъл в чужбина,не запазва българщината! Напр. "Джон" Атанасов!!! Защо бай Атанас е кръстил сина си Джон?!Ами за да се загуби постепенно българщината в рода му!
41
2
 
2
 
! Отговори
42 преди 13 години
Правят го за да се докопат по бързо до ЕС, че да разпадането на държавата им де не стане факт - Черна Гора и Косово се отцепиха, Войводина е автономия, Санджат се бунтуват, а в Пирот почва българска пропаганда. Имат ли избор.
40
2
 
5
 
! Отговори
adgshfkgjlhk преди 13 години
Това е добре, най накрая се сабужда и българската пропаганда - стига сме бездеиствали.Така се почва с по 30 мин на седмица и покачват времето.А както е написано и по долу - макетата след 2-3 години сами ще искат да се присъединят - остава да се погрижим малко повече за Добруджа,Беломорието и Одрин ( с него зор ще видим). Време е и ние да промием нечий мозък. :P :)
39
1
 
3
 
! Отговори
Помак_ултрас преди 13 години
Колкото повече в България мислим по-федеративно, толкова по-добре за бъдещето. Помислете малко:1. Българи мюсюлмани + християни в Северна Гърция - не по-малко от 150 0002. Българи в БЮРМ - не по-малко от 500 0003. Българи мюсюлмани в Турция - не по-малко от 700 0004. Българи в Сърбия, Косово и Албалния - не по-малко от 150 000Във всички съседни нам страни имаме колонии, при това досами дъравната граница. Време е за по-зряло мислене от нашите политици.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да де, ама това си е стъбсака пропаганда. И не ние сме им заграбили територии а те на нас. И не ние сме изклали 400 000 сърби а те са са изклали и унищожили 400 000 българи а на други 1 500 000 са промили съзнанието за вечни времена. И приятелю по време на сръбско-българската война в нашата армия най високия чин е бил капитан. Долна сръбска пропаганда. През 2св. е имало терот от наша страна в Сърбия но това си е било породено от сръбското отнощение към местните българи.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турците не са 700 000-колкото пишеш- толкова са българите мюсюлмани. Турците са съвсем малко-почти всички са се изселили, а българите мюсюлмани са си точно толкова българи, колкото и българите християни. Прадедите на българите мюсюлмани са насила принудени да приемат религията на азиатците-нашественици. Абе гледй ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО -много точно е показана какви са били съитията около масовинте потурчвания. А българите в сърбия са над 500 000-ти торлаците не ги ли смяташ за българи.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите в Сърбия са над 150.000 хиляди, мой човек, а не гледай мизерните сръбски статистики. То и у нас *** се водят 250.00 хиляди, ама са бая повече. Само населението на Цариброд и Босилеград е 20.000, а в град Ниш има 60.000 абонамента за българския вестник 'Братство'. Нали се сещаш, че сърбин няма да плаща пари и абонамент за български вестник, особено като им знаете отношението към нас. В Пирот, Враня спокойно се разбираш на български, както и почти цяла Източна Сърбия.
35
2
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
до 32.Че българите кога ли са живели в настоящето?!
34
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Българите в Сърбия са 20 000 и ще имат точно толкова телевизионно време по държавна телевизия, колкото имат българските турци, които са 7-800 хиляди... В Турция кюрдите имат 24 часов канал на кюрдски.Изглежда, че българите сме най-малко европейци въпреки, че сме член на ЕС!!!Евала на сърбите! Дано така нашите хора в сърбия по лесно си запазат националната идентичност!
33
0
 
3
 
! Отговори
какъв е този език? преди 13 години
какъв е тоя език? Пак ли ще правят пропаганда на макетата?
32
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
А, и като се извинят за геноцида над българите във Вардарска Македония и създаването на "македонската" нация! Иначе как да им вярвам, че са се променили?
31
4
 
6
 
! Отговори
аз преди 13 години
Лошо няма. Като ни върнат незаконно окупираните Западни покрайнини, ще стана най-големия фен на сърбите. Дотогава - ще живеем в миналото.
30
0
 
11
 
! Отговори
Подкрепа преди 13 години
Е, така е, като искат подкрепа за ЕС и НАТО, ще трябва да слушкат и те !
29
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
Борисе,не се връзвай на този македоноид,който се прави на сърбин
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятел-във войводина има 24 часови телевизии на унгарски. Смяташ ли, че 30 минути, 1 път в седмицата са достатъчни. Редно е районът да бъде автономен-както е във войводина за унгарците, а телевизионнта програма на български да е 24 часова. И найкрая-какво значи думата бугарин, която си написъл. Българин ли си или какво?