Джигитите на пътя с двойно по-скъпа "Гражданска"?

Реализирането на идеята може да стане след Нова година
17 сеп 2010 07:00,
129
Джигитите на пътя с двойно по-скъпа "Гражданска"?
Снимка: БГНЕС

Цената на задължителната за шофьорите застраховка "Гражданска отговорност" съвсем скоро може да се определя от контролните точки в талона.

Идеята на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП-та е системните нарушители с много отнети точки да плащат двойно по-скъпа полица, докато примерните водачи да имат отстъпки.

Реализирането на това предложение е възможно да стане след Нова година, когато всеки водач ще може да проверява колко точки са му останали на сайта на КАТ www.i-kat.org.

Причината досега идеята да не бъде реализирана у нас е, че данните за контролните точки не можеха да се видят от застрахователите.

В момента, за да проверим колко точки са ни останали, трябва да отидем в КАТ и да платим 3 лв. за изготвяне на подобна справка.

От Асоциацията предлагат още, всеки шофьор, заловен да управлява автомобила си с над 0,5 промила алкохол в кръвта, да бъде свалян от колата си веднага след установяване на нарушението.

Освен това от сдружението искат и водачът на МПС да е задължен да спре на пешеходна пътека, ако на нея има човек.

В момента шофьорът е задължен да намали скоростта и по преценка да спре автомобила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
0
 
! Отговори
Сив кардинал преди 13 години
Ще се отнема книжката на всеки, който няма собствен автомобил или не е опълномощен писменно да шофира определен автомобил. Споко, намерили сме цаката на всичко.
97
2
 
2
 
! Отговори
xaxaxa преди 13 години
това не знам как ще се полу4и, аз карам кола, която се води на името на майка ми, тя даже няма книжка, колата се кара и от приятелката ми. Докато не направят колите да могат да се карат само от собствениците им, няма как да стане
96
4
 
3
 
! Отговори
застрховател преди 13 години
Очевидно нямаш застраховка, щом не знаеш, че в полицата се вписва името на собственика на МПС, а и самото наименование "Гражданска отговорност" ясно показва, че става въпрос за дадено лице, а не за предмет. МПС няма как да носи отговорност защото не е гражданин на държавата.
95
1
 
2
 
! Отговори
брей преди 13 години
до 95 По твоята логика огромния процент от застрахованите дето нямат ПТП през изминалата година какво получават за парите си - лист хартия А4 .Или трябва да им се връщат парите накрая на годината? Нали затова застраховките са солидарни , а и точки се отнемат в огромната си част не за катастрофи , това няма нищо общо със застраховането.
94
0
 
2
 
! Отговори
до 96 бг преди 13 години
Запрестъпниците-застрахователи не трябва да има никаква аванта. Единствено така бъдещите стотици техни жертви на рекет и побоища може и да останат здрави. Никой не е застрахован да бъде убит или пребит.Нали така?
93
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 13 години
"и при вас идва шофьор заради чиято миналогодишна застраховка" - такова нещо няма, застраховката е на МПС-то, а не на водача. Колкото до мутрите-застрахователите, изобщо не им бера грижа. Те си докарват 200-300% норма на печалба, нещо немислимо някъде другаде, да не говорим извън България.
92
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 13 години
За престъпниците и убийците по пътищата не трябва да има абсолютно никаква милост! Единствено така бъдещите стотици жертви по пътищата ще останат живи. Никой не е застрахован да бъде убит...
91
3
 
7
 
! Отговори
Джигит преди 13 години
не бъдете *** и не се правете на ***, а помислете: Вие сте в ролята на застраховател и правите застраховки ГО или Каско на своите клиенти....и при вас идва шофьор заради чиято миналогодишна застраховка фирмата ви е изплатила на няколко пъти щети причинени на трети лица. Как ще го приемете за нормален клиент на нормална цена да го застраховате?? Естествено, че ще му поискате по-голяма сума. В същото време в един общ регистър той е достъпен за всички останали застрахователи и те също не ри
90
2
 
3
 
! Отговори
брей преди 13 години
Чудят се как да заглавичкат обикновения човек и да му смъкнат още една кожа. Ей така - за негово "добро". А повечето пари ...... мдаааа ........ ще отидат "където трябва" - ще си ги поделят участващите в спекулацията "гении"!!!!
89
3
 
5
 
! Отговори
absurd преди 13 години
Повръща ми се вече от *** предложения на алчните застрахователи !!!
88
1
 
4
 
! Отговори
Пинко преди 13 години
А докато разчитеат корумпираните катаджии, ти ще продължаваш да безчинстваш по пътищата и да плащаш подкупи, за да не те подвеждат под отговорност за действията ти. НАЛИ?
87
1
 
4
 
! Отговори
чистка е нужна преди 13 години
Първо трябва да изчистите корумпираните катаджии Като джебчии грабват умело и незабелязано рушветите,които им предлагат джигитите.А това за застрахователите е анджък тъй.Големи грабители,алчни кръвопийци.
86
4
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Ако предлаганата тъпотия влезе в сила, шофьорите ще бъдат наказвани няколко пъти за едно и също нарушение, първо глоба, а после и повишена сума на застраховката. Примерно не си е сложил колана - хем глоба, хем втора глоба чрез застраховката.
85
2
 
6
 
! Отговори
77777 преди 13 години
Цялата работа е в това, че сега при кризата огромните печалби на мутрите-застрахователи станаха не чак толкова огромни и те сега чрез събратята си в парламента ще вкарат чрез закон възстановяване на печалбите си на още по-огромно равнище.
84
3
 
1
 
! Отговори
Monti преди 13 години
абе по принцип не е лоша идеята за връзката м/у цената на ГО и рисковите шофьори. Обаче става много объркано- хем според шофера, хем според вида автомобил
83
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 13 години
Няма никакво разумно обяснение, защо застраховаш МПС, което ще се управлява незнайно от кого, а ще те карат да плащаш според твите нарушения на пътя?
82
1
 
6
 
! Отговори
c0ldblooded преди 13 години
поредната тъпотия дето смърди от далеч на популизъм и лобизъм. Дето е казал някой по-долу кво правим като са ти взели точки за колан? Местните мутри...опс "застрахователи" да почнат да си правят нещата според статистика за водача и ПТПтата които е правил както е в нормалните страни, вместо да правят *** предложения чрез подставени организации.
81
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 13 години
Щом гражданска отговорност/ГО/ се плаща за МПС, то е напълно безмислено да се намесва някакво преполагаемо шофиране на МПС-то от определен шофьор, за да зависи размера на ГО и от това. Ако искат толкова това да зависи от шофьорите, то ГО да е за шофьора само, независимо дали управлява малка малолитражка, мощна лека кола, камион, ТИР, автобус и т.н. Това всъщност искат всички, които одобряват тъпотията на КАТ и застрахователите.
80
0
 
5
 
! Отговори
Спокоен преди 13 години
Вече дори и спомени нямам, от колко време не е дошла нито една смислена идея от КАТ. Със сигурност, над 10 години. Абсолютна безпомощност да свършат елементарните си задължения.
79
3
 
3
 
! Отговори
Ори преди 13 години
Дрън-дрън, глупости на квадрат. В коя държава е така???