Бизнесът скочи срещу вдигането на вноската за пенсии

Това щяло да доведе до висока безработица и ниски доходи
5 окт 2010 18:25,
73
Бизнесът скочи срещу вдигането на  вноската за пенсии
Снимка: БГНЕС

Работодателските организации изразиха категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за пенсиониране с три процента.

„Такова увеличение би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата", заявяват различни бизнес организации в специална декларация.

„Това се прави под безпрецедентен уличен натиск, съпроводен от натиск и на лобистки съюзи за запазване каналите за източване на бюджета на Националната здравноосигурителна каса“, пише още в документа.

„Ако увеличаването на вноската се одобри, всички български граждани ще станем донори на поредно наливане на финансови средства в една нереформирана система, каквато е здравната, и то в момент, в който България вече чертае планове за успешно бъдеще“, твърдят бизнес организациите.

Още по темата

Според тях ще бъдат нарушени инвестиционните програми на българските и чуждите инвеститори, което щяло доведе до отлив на инвестиции за повече от 2,5 млрд. евро, а оттам – и до висока безработица и до ниски доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: вноска за пенсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
15
 
! Отговори
мен преди 13 години
От предизборните обещания на ГЕРБ:Намаляване на осигурителната тежест с до 5%, с цел оставяне на повече разполагаеми средства у бизнеса и работниците. Ефектът от тази мярка е незабавен и стимулира запазването и създаването на работни места.gerb.bg/bg/programПо двулично и лицемерно управление не сме имали.
50
2
 
6
 
! Отговори
малък бизнес преди 13 години
Като уволна трима от персонала и натоваря останалите и с тахната работа, ще изпълня новата директива на партията...е, това е, ще увеличим безработните и ще внасяме на по-можештите тези осигуровки.
49
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, пичове, ако няма сива икономика, държавата ще фалира за месеци. Ако няма контрабанда, как ще си плати бай ви Боко предстоящите избори и как ще се пълни партийната каса....... Като вдигат осигуровките, съзнателно увеличават дела на сивото, за сметка на бялото...хаха
48
8
 
16
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Тези мошеници и бандити, наречени по някакво стечение на обстоятелствата "фирмаджии" веднага изреваха на умряло, че трябва да платят някой и друг лев. Ами 20г. правителствата като намаляваха вноските в полза на новите чорбаджии, какво се получи-инвестираха ли в производство ? Всичките пари които оставяха в "бизнеса" отиваха за луксозни К. - къщи, коли и ***, а бедния бачкатор едва свързваше двата края ...
47
0
 
7
 
! Отговори
56 преди 13 години
Бизнеса ,свободни плофесии и наемни работницш са губещите.20 години наблюдавам как млади, здрави ,"кьораво,куцо ,сакато"търчи да се пенсионира,та после да почне да работи за 200-300 лв. и на никой от управляващите не му пукаше.Пенсиониран веднъж,тръгваш да търсиш по -добра пенсия.А пък тези които работят и правят вноските срещат кокуренти -пенсионери ,работещи за -нищо.Е сега ,тези конкуренти ще вземат още от бизнеса и работещите.Ха със здраве.
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Бандитът Бойко Борисов ще погребе окончателно България, ако не го спрем докато е време !!! "Няма време вече, всичко свърши. Резерва отиде в джобовете на строители на магистрали и банкери с правилна бизнес (политическа) ориентация или необходимото роднинство или защото знанят да падат на тенис от Бойко Борисов.Какво ще прави което и да е ново правителство в тоя момент? Няма производство, няма резерв, само дългове. Направо банкрут да обявяваме и да продаваме страната и кой накъдето види!
45
3
 
7
 
! Отговори
Трудно е преди 13 години
Противоречиш си. В пост 39 пишеш:...че ние като работници..." което означава , че си един от тях. В пост 44 пишеш: "... сега съм си началник...самоосигуряващ се." Работник ли си или началник ? Или нито едно от двете. Ако си началник не разбирам защо се радваш на това , че ти увеличават осигуровките с 3 %, и защо храчиш по работодателите. Друг е въпросът ако ти без оглед на всичко си решил да подкрепяш Тиквата. И да пишеш по хавата си. Имаш време да се осефериш. Не залагай на тиквите.
44
7
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Това престъпно правителство води война с бизнесът.И е крайно време да направим нещо безпрецедентно в историята - работодатели и работници, капиталисти и трудещи се заедно да скочим и да го свалим !!!Бандитът Бойко Борисов ще погребе окончателно България, ако не го спрем докато е време !!!
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Дай ми безработица и ще имаш роби" вярно е но истината в БГ е "Дай ми власт и ще имаме и роби"
42
4
 
11
 
! Отговори
Лесно е преди 13 години
Минах го вече този етап. Сега сам съм си началник, т.е. самоосигуряващ се. А относно чуждестранните инвеститори - не ходят такива там, където има ясни правила. Колкото до работодателите в България, моето мнение е, че искат да станат милионери за 2-3 години. Не би трябвало да могат, ако държавата си е на мястото. Времето на дивият капитализъм по света съществува само там, където неграмотността се е превърнала в държавна цел.
41
10
 
6
 
! Отговори
Трудно е преди 13 години
Смело пишеш, знаещ човек си. Защо до сега не си спастрил своя фирма, да плащаш заплати и преки и непреки данъци в размер на 75 %, а с останалото да хубавееш.След като не си работодател ще работиш до насиране, ще слушаш и ще целуваш на работодателя си ръка или друго каквото ти подаде. Ако шефа ти фалира ти ще ровиш в кофите, той ще прави същото годили след тебе. Пътувай.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
време е и народа да скочи. достатъчно търпим кой ли не
39
1
 
15
 
! Отговори
Soldier преди 13 години
То сега е безработица кво говорят тези бунаци . Тази снимка говори много , сега хората са направо роби само че с право да избират да гладуват или да бачкат за жълти стотинки да могат да си посрещнат и то само половината от нуждите си !
38
2
 
11
 
! Отговори
Пехливанина преди 13 години
За пореден път, без да има осъществен уличен натиск Тиквата клекна.Той има клатеща се походка на намазан пехливанин а иначе е "кукавица". Д-р Б.Б. се е взел насериозно , че може да бъде премиер, даже и президент. Вината е изцяло наша защото го излъгахме , че може да бъде минисър-председател. Ако можеше така, поне още една държава в света щеше да има премиер-пожарникар.Не е имало случай, той да каже нещо и след това да не се извърти. Не разбирам как ще я караме така, този човек не си отиде ?
37
7
 
11
 
! Отговори
Лесно е преди 13 години
Крайно време е да се задължат работодателите да внасят целият размер на данъците и осигуровките. Така никой няма да протестира - който работодател е сериозен и силен и сега го прави, а другите нека фалират или прекратят мошеническата си дейност. Майката му е жесток контрол и европейски санкции. Отделен въпрос е, че ние като работници не трябва да се съгласяваме да работим за едни пари, а да се подписваме за други. Така само подпомагаме сивата икономика.
36
3
 
14
 
! Отговори
Пълен бардак преди 13 години
Днес сутринта се радвах на Дянков по НТВ. Той каза правителството стимулира икономиката и няма да увеличава данъци и такси за следващите две години. Знаете, че шефа на Дянков много пъти е припявал същата песен. Пак хднес но след обяд правителството реши да увеличи соц. осигуровките с 3 %, освен това и осигурителните прагове ще се увеличат с 5.6 %. До сега съм пратил на Тотю 42 работника, след 1 месец да чака още 30 само от мен.Тогава ще обявя за продажба активите на фирмата в "Имоти БГ".
35
1
 
20
 
! Отговори
вторник преди 13 години
8-часов работен ден,5-дневна работна седмица,нормални условия на труд,годишен платен отпуск,работно облекло,адекватно и редовно заплащане,трудова заетост/ПРОИЗВОДСТВО/,гаранция за нормално пенсиониране-----това са въпросите,с които трабва да започне пенсионната реформа
34
2
 
5
 
! Отговори
ихааа! преди 13 години
Я първо поясни кои синдикати визираш?Тези създадени от ДС ли?Нека си припомним кой е Тренчев!Всички записали се в КТ Подкрепа бяха изгонени от работа по късно от *** Лостов,същите и сега са тероризирани по подобен начин!Тъй като тренчев е кадър на ДС какво друго може да се очаква освен писане на досиета и терор по късно спрямо наивниците протестиращи с/у БСП-милиционерите!Това изчадие винаги излиза изпод камъка когато кукловодите му наредят.Едва ли има по голям патологичен мошенник от този патолог!С по долното си изказване открито сам казва кой е:В нормалните държави или си десен, или си синдикалист, или надуваш кавала. В България може да си и десен, и синдикалист, и членовете на синдиката да ти правят ***.../К.Тренчев/
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вземете парите на ЧЕЗ, М-тел , Е-он, Глобул, Софииска Вода, Овъргас, Лукойл Нефтохим.......търсете ги там не в нашите мизерни левчета... Проклиням , всички знайни и незнайни крадци, които докараха България до това състояние , целите им родове да бъдат проклети
32
3
 
14
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Слушайте ме, рая моя! Аз ( цар-господар-робовладелец), Бойко, също като предишния комунист-изедник-*** на бея, имам нужда от прости гласоподаватели. Избори за президент и за кметове идат, няма как! Та тези прости гласоподаватели са безбройните ***, които се множат всеки ден, раждат, помощи им трябват, тока да им плащате! Та затова са тези увеличения... след някои месец още 3-5% от всичко...няма как...много *** стана. А вие ще траете и блеете... така е било, и ще бъде...жалко...