Бизнесът скочи срещу вдигането на вноската за пенсии

Това щяло да доведе до висока безработица и ниски доходи
5 окт 2010 18:25,
73
Бизнесът скочи срещу вдигането на  вноската за пенсии
Снимка: БГНЕС

Работодателските организации изразиха категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за пенсиониране с три процента.

„Такова увеличение би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата", заявяват различни бизнес организации в специална декларация.

„Това се прави под безпрецедентен уличен натиск, съпроводен от натиск и на лобистки съюзи за запазване каналите за източване на бюджета на Националната здравноосигурителна каса“, пише още в документа.

„Ако увеличаването на вноската се одобри, всички български граждани ще станем донори на поредно наливане на финансови средства в една нереформирана система, каквато е здравната, и то в момент, в който България вече чертае планове за успешно бъдеще“, твърдят бизнес организациите.

Още по темата

Според тях ще бъдат нарушени инвестиционните програми на българските и чуждите инвеститори, което щяло доведе до отлив на инвестиции за повече от 2,5 млрд. евро, а оттам – и до висока безработица и до ниски доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: вноска за пенсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Държавата е ненаситна,но при тая огромна администрация от ненужни хора как да стане? Знаем,но не можем.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...ходи, лежи тогава...
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който скача е червен!
8
1
 
17
 
! Отговори
с поздрав преди 13 години
Представете си, че имате фирма и сте наели за изпълнителен директор Б.Б. Минава година, през която Б.Б.:- в продължение на три месеца обяснява, че яде жабетата на предишния изпълнителен директор;- в продължение на още четири месеца обяснява, че яде жабетата на предишния изпълнителен директор, но ще направи реформата Х;- в продължение на следващите два месеца обяснява, че няма да направи реформата Х, а реформата Y, понеже му се налага да яде жабетата на предишния изпълнителен директор;- в продължение на още и още дни, седмици и месеци обяснява, че реформата Y също няма да стане, защото тия жабета на предишния изпълнителен директор просто нямат свършване.По същество цяла година Б. Б. записва в своето CV поредица от неосъществени успехи, както навремето един бивш парламентарен председател евфемистично наричаше провалите, но на всеки ваш опит да му потърсите обяснение отговаря: Толкова мога! Преуморен съм!.Вече би трябвало да сте се усъмнили в компетентността на Б. Б., но въпреки това не го уволнявате. Това му позволява:- в понеделник да назначи шеф на ключов отдел, когото е срещнал на един разклон съвсем случайно;- във вторник да заяви смело в очите ви, че е напълно доволен от назначението на шефа на ключовия отдел, когото е срещнал на един разклон;- в сряда да уволни шефа от разклона, правейки се на изненадан какви ги е вършил шефът от разклона;- в четвъртък...Е, не, още ли търпите всичко това?!А сега неприятната новина: вие наистина сте работодателят на Б. Б. Назначили сте го да управлява фирмата ви, наречена държава, и носите пълната отговорност за това какви решения взима Б. Б. за вашия живот тук и сега...
7
3
 
16
 
! Отговори
до 5 преди 13 години
Единствения оцелял бизнес са фирмите,приближени около ГЕРБ.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БИЗНЕСА Д АНЕ СКАЧАТ ,ТЕ И БЕЗ ТОВА ПОСТАВЯТ РАБОТНИКА НА КОЛЕНЕ ,КАТО ГИ ОСИГУРЯВАТ НА МИНИМАЛНАТА ,ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ Ч Е ТРЯБВА ДА НАПРАВЯТ МИНИМАЛНАТА 400 ЛЕВА И ТОГАВА Щ Е ВИДЯТ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ВЛЕЗНАТ В ХАЗНАТА ,ТОГАВА БИЗНЕСА НЯМА Д А ИМА ДУМАТА
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какъв бизнес ,то остана ли оцелял бизнес ?крахът е повсеместен,това гербаво управление ще срине държаватана нас дори не ни трябва война,ние и без война ще изчезнем
4
2
 
13
 
! Отговори
г1г преди 13 години
Пожарникарска тактика
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко,съкращавай разходите, не увеличавай вноските!Икономиката нацяло ще мине в сивия сектор,че даже в черно-сивия.
2
1
 
21
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ преди 13 години
НИЩОПРАВЕНЕТО на ГЕРБ: като митичната здравна карта на страната и електронната карта на осигуряващите се, чието здраве става все по-неосигурено. Като размера на здравната вноска, който сега пък щял да се намалява. Като остойностяването, което трябваше да е готово миналата зима, но още не е започнало. И, разбира се, прословутото въвеждане на доплащане, което всъщност отдавна е въведено.
1
1
 
9
 
! Отговори
BRAK преди 13 години
Ха,честито на печелившите ...