DW: Все по-млади българки проституират в Германия

Миналата година са задържани 137 жени за нелегална проституция
Обновена: 14 ное 2010 09:23 | 14 ное 2010 09:10,
241
DW: Все по-млади българки проституират в Германия
Снимка: Булфото

Много млади и често малолетни, от ромски произход, с лошо здраве и с предишен "опит" като жертви на насилие. Такъв е образът на българките, които все по-често попадат в германската полиция заради нелегална проституция, съобщи радио Дойче Веле.

През 2009 година половината от жертвите на търговията с хора, залавяни в Германия, са от Източна Европа и то предимно от България и Румъния, сочат данните на Федералната криминална служба.

Проблемите, вместо да намаляват, по-скоро се увеличават. Трафикът на бели робини от България и Румъния се засилва, главно благодарение на това, че двете страни са вече в ЕС и техните граждани могат безпрепятствено да пътуват до други държави в общността.

137 българки са били задържани през 2009 година за нелегална проституция. През предходната 2008-ма - броят им е бил 119.

По отношение възрастта на жертвите тенденцията е тъкмо обратната - те стават все по-млади - повечето са под 21-годишна възраст, а понякога дори и малолетни.

Много често са от ромските общности, казва Корина Даммайер от хуманитарната помощна организация "Надежда" в Херфорд.

И още една специфична особеност има "българският контингент": Често те дори нямат съзнание, че са жертви, защото, както установяваме, в повечето случаи са били още преди това жертва на сексуално насилие.

Те искат да печелят пари, но и са подложени на силен външен натиск да не се завръщат в къщи с празни ръце. Тези жени по правило са обект на насилие от най-различни страни - често пъти то е упражнявано от техни сънародници, които са ги докарали в Германия.

Поради това полицията има огромни трудности да получи от тях сведения. Българките по традиция не се доверяват на германската полиция, особено ако преди това са имали неприятни преживявания с българските органи за сигурност.

Затова и почти няма такива, които да са съгласни да дадат позказания за осъждането на трафикантите на хора.

Даммайер посочи, че след като жените се завърнат обратно в родината си, в повечето случаи жените не получават достатъчна подкрепа от държавата за да се интегрират в обществото.

В България няма Защитени жилища за жертвите на насилие, паричните средства за превенция също са оскъдни и идват предимно по линия на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: проституция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
1
 
! Отговори
bebek_1990 преди 12 години
vsi4ki mislite gre6no nqma razlika mejdu balgarki ili ciganki vsi4ki sme hora edna jena za da se prinudi da si prodava tqloto qvno si ima seriozna pri4ina za tova pomislete si
227
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 13 години
"Много млади и често малолетни, от ромски произход"-какви бели робини са това бе хора
226
0
 
1
 
! Отговори
гошо преди 13 години
И все по дърти немски педофили идват в България !
225
0
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
до българите: Видяхте ли ,че на запад много добре знаят кой е ***,кой е българин и т.н.,независимо че паспорта е издаден в България! Защо тогава се опитвате да втълпявате на хората,че *** с българско гражданство на запад ги мислели,че са българи! Така че никой не може да хвърли сянка върху друг -всяка коза за свой крак се беси!
224
1
 
2
 
! Отговори
българка преди 13 години
Не слагай всички българки под общ знаменател
223
2
 
3
 
! Отговори
адем преди 13 години
аз си харесвам името, и се предвсавям. Май теб те е срам от твоето име затова се пишеш анонимен.... адем се казвам и съм горд най млако се грижим за жените виж къде са вашите ....
222
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в германия всички *** са ***(туркини)
221
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тия са "БЪЛГАРКИ" като юзеирови ХА ХА ХА
220
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в това съм сигурен-ти си най обикновена ***
219
3
 
3
 
! Отговори
иван преди 13 години
: това с бялото е сестра ми а ни каза, че работи като сервитьорка :(
218
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вие(с тия смешни имена) да
217
2
 
0
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
до 226: аз не съм българин
216
3
 
4
 
! Отговори
адем преди 13 години
кой каквото има, те ни продават техника и храна (като при нас не се произвежда) ние им предлагаме *** :))) това е свободния пазар...
215
7
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
българката си е *** по природа ...
214
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още един дето си позволява да обобщава !....ДА! Има българки направили кариера с талант,ум,усилия!..Примери мога да ти дам много,на прима виста се сещам за Кристалина Георгиева-еврокомисар....Гена Димитрова-оперна певица...Не е нужно да изреждам повече....
213
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в германия всички *** са ***(туркини)
212
4
 
1
 
! Отговори
Bartek преди 13 години
Аз съм TIR-аджия и с удоволствие бих ги минал всичките ,на снимката:С *** ГАЗ В РЕДИЦА И ПОД ГУМИТЕ!-Как полагат асвалт в ЮАР?Налягат *** и отгоре с валяк а за осевата линия,ги карат да се усмихват.
211
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щерките и децата и внуците на политиците трябва да се пратят на магистралата да избиват парите които родителите им са крали ! Ако не, въже и куршум и за тях
210
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даммайер посочи, че след като жените се завърнат обратно в родината си, в повечето случаи жените не получават достатъчна подкрепа от държавата за да се интегрират в обществото.В България няма Защитени жилища за жертвите на насилие, паричните средства за превенция също са оскъдни и идват предимно по линия на ЕС.Тези два пасажа по-горе ме навеждат на мисълта: защо не мислим за предотвратяването на "заболяването" преди това, а не след това да лекуваме "болестта".
209
4
 
3
 
! Отговори
Last OTTOMAN^S преди 13 години
bulgarska rabota ..........

Спонсорирани публикации