Печките били по-вредни от GSM антените

Лобистки спор се развихри в Народното събрание
Обновена: 11 май 2011 17:05 | 11 май 2011 15:50,
99
Печките били по-вредни от GSM антените
Микровълновите печки са по-опасни от антените, твърдят от ГЕРБ. Снимка: Архив Булфото

Бурен спор се развихри днес в Народното събрание по време на дискусията около промените в Закона за здравето, внесени от "Синята коалиция".

Сините предложиха да не се допуска монтирането на излъчвател на нейонизиращи лъчения върху по-ниска сграда от околните, ако разстоянието между тази и съседните попада в рамките на хигиенно-защитната зона на излъчвателя.

Повече от час народните представители обсъждаха микровълновите печки или антените на мобилните оператори са по-вредни за здравето на хората.

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов бе един от първите, които възразиха срещу внесените законови промени, целящи да се защитят гражданите от вредното влияние на антените на мобилните оператори.

Най-големите лъчения идват от микровълновите печки, заяви Иванов. Според него те увреждат не само здравето на хората, но и самата храна.

По-вредни от антените на мобилните оператори са самите мобилни апарати. Да се играе със страха на хората, е изключително вредно, категоричен бе Лъчезар Иванов, който се прочу с множество корупционни скандали през последната година. Те станаха причина той да се раздели със зам.-председателския пост в Народното събрание.

Микровълновите печки не са рентгенови апарати, контрира синият депутат Ваньо Шарков. Той обвини Лъчезар Иванов в некомпетентност.

Колегата му Иван Иванов от ДСБ заяви, че Иванов защитава интересите на мобилните оператори. За пример той даде неговото участие в аферата "Верту", при която група депутати бяха подмамени в хотел с обещания за безплатни луксозни телефони.

В предложението на „Синята коалиция“ бе залегнало изискването да не се допуска монтирането на излъчватели на нейонизиращи лъчения на разстояние по-малко от 500 м до детски градини, училища, лечебни заведения, домове за възрастни хора и хосписи.

След едночасовия спор очаквано мнозинството на ГЕРБ и „Атака“ отхвърли предложенията на сините. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
0
 
! Отговори
mktvperf преди 12 години
rWITzz , [url=diqozyjsgxxm/]diqozyjsgxxm[/url], [link=lmdcnoeecovx/]lmdcnoeecovx[/link], wxjazjyezslx/
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
казват че безплатно щели да ми ги вземат за преработка ама аз си ги закарах и тези дето ги преработват ми ги платиха даже вижте за какви пари става въпрос вместо да ни плащат за предаденото желязо те искат ние да им плащаме ама могат да ме хванат за грездея ще ги държа на терасата и няма да им ги дам ей така без нищо тъй да знаят те
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оня ден разглобих един смядовски радиатор взех му нагревателя а ламарината заедно с една стара готварска печка ги предадох на отпадъците и не чаках тези лицензирани фирми които ходят и обират безплатно взех си парите а не им ги оставих на тези близките до власта дето си приемат закони да не може да предаваш метали имам още 2 печки и тях ще ги продам напук на тези които искат да им ги да ей тъй без нищо БАДЕВА СТОЯ БАДЕВА НЕ РАБОТЯ ДА ЗНАЯТ СЕГАШНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ ИХХИХИХИХИХИХИХХИХИХИХХИХИХХИХ
85
1
 
2
 
! Отговори
Vladimir преди 12 години
Не ми е приятно да го кажа, но в този случай ГЕРБ-ерите постъпиха като предатели на СУВЕРЕНЪТ НАРОД, който им даде властта. Значи е време ГЕРБ да си ходи!!!
84
1
 
4
 
! Отговори
Лаик преди 12 години
Честотите, на които работят излъчвателите, че са вредни две мнения няма, но такива "политици" като Лъчо крият истината. Поставете цвете или аквариум в близост до някоя антена и ефекта ще си проличи само след 15-20 дена. Когато се прави замерване от"лицензираните" фирми никой не може да ни убеди, че мощността на излъчването не е намалена. Защо не се направят устройства за непрекъснат контрол и тогава да коментираме.
83
1
 
7
 
! Отговори
tornado преди 12 години
продажни ***
82
4
 
13
 
! Отговори
живковист преди 12 години
То за атакистите е ясно ,в следващия парламент ще са аут като царистите, но ми се струва ,че и тези герберисти са аут.Първо за да дойде Бочо на власт са виновни от тройката . Сега тези герберисти ще докарат бесепарските капиталисти и олигарси. Прехвърлят си топката за сметка на народеца. Всички сте ***. Вече 21год си правите експерименти с нас, но ще дойде време да изокаме.
81
2
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Да бе,тази глупава тупудия с антените ми прилича на 'партенката'от онова далечно време<когато служих в частите на радиоел.борба-старшинитеоператори на мощните радари трябвало да имат по @ деца и да подписват декларация<че няма да имат други,т.е.глупости на търкалета,ама като има кой да им вярва...Прах в очите и интереси сигурно стоят зад тази димна завеса.
80
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Антените по блоковете са много вредни! Вярвайте ми, никой няма да ви каже, че са вредни. Всеки ще ви казва, че са безопасни.Запознато лице.
79
1
 
25
 
! Отговори
tapoglavec 07 преди 12 години
Аз предлагам ги сложим сички в Микровълновата
78
6
 
7
 
! Отговори
Светли преди 12 години
Добре, де видяхте една две антени и вече някой от вас се оплакват, че са болни като за умирачка! ВЪПРОСЧЕ- кулата на Пампорово има апаратна, където се дават дежурства 24 часа! А, има там и заведение на горния пръстен! Ей там отгоре има АНТЕНИЩА не антенки и ПРАСКАТ мощност като за световно нон стоп на 10-20 метра над главите на тези хора. По вашата логика тогава за един месец работа там би трябвало директно да умреш! Мислете малко бе хора!!!
77
5
 
0
 
! Отговори
Лъчение преди 12 години
Това е заключението на Световната Здравна Организация. Сами си правете изводите. Там разбират малко повече от нас:ConclusionsConsidering the very low exposure levels and research results collected to date, there is no convincing scientific evidence that the weak RF signals from base stations and wireless networks cause adverse health effects.who.int/mediacentre/factsheets/fs193/en/index.html
76
5
 
8
 
! Отговори
Специалист преди 12 години
От антените на мобилните оператори след време ще има ефект. Много хора ще се разболеят. Това е най-вредното нещо в заобикалящата ни среда. Рака не мърда на 60% от населението в районите с облъчвания от такива антени...
75
2
 
22
 
! Отговори
dorinda преди 12 години
Е,г-н Лъчко Иванов има "големи познания"по всичко!Бизнесдалавери,медицина,та даже компетентен и по микровълнови печки и по антени!Та колко семейства ползват микровълнови печки и за какво!***,пак лобираш за мобилните оператори..та нали и оттам ще получиш някоя сладка комисионна!Не ви ли омръзна да се гаврите с този беден народ???Надпреварвате се,заедно с бат Бойко,да го карате да сее картофи,да си пали свещ ,ако няма пари за ток,да си ходи пеш!УРА-А-А,първобитно-общинният строй се завръща
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
туй момченце Лъчко не беше ли от мераклиите за безплатно телефонече бре хууу сега ще му дадат и антена да си я навре в педерасткия *** алчен
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 70 ИМА ПРАВО ВСЕКИ ДА ИСХВЪРЛИ ЧУЖДИ ВЕШТИ НА ПОКРИВАСИ , ТРЯБВА ДА ИМА СКЛУЧЕН ДОГОВОР С ЖИВУЩИТЕ ,ИНАЧЕ НЕ СТАВА , ПО ТВОЯТА ЛОГИКА ИНА ТВОЯ ПОКРИВ МОГА ДА ЗАКОВА КАКВОТО СИ ИСКАМ , КАДЕЕ СОБСТВЕНОСТА ,ТОВАЕ ЧАСТЕН ИМОТ
72
1
 
12
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Няма никакво излъчване микровълновата, защото цялата е от метален корпус който е заземен за нулата на контакта. Нарича се Фарадеев кафез.
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 69:Пълно право имаш дори да им изкъртиш апаратурата и да я хвърлиш в кофите. Нямат грам право да разполагат каквото и да е на блоковете без разрешение на домсъвета. Все пак всеки един апартамент държи идеални части от територията на блока, така че реално сте собственици.
70
7
 
6
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 12 години
До 69 !Пълен *** си. Не само че имат строителни разрешения, но и нотариално заверени договори с живущите, които са регистрирани в агенцията по вписванията.Много хора не са наясно какво представлява клетъчната технология.Клетките трябва да са повече, за да падне мощността не само на клетките, но и на апаратите.. Не забравяйте, че връзката е двупосочна, колкото мощност трябва на клетката, толкова и на Вашият GSM апарат. Колко GSM-a носите. Удобството иска компромиси. БЕЗ GSM ? Не вярвам.
69
5
 
22
 
! Отговори
GSM - ОБЛЪЧВАТЕЛ преди 12 години
Тази базова станция и антени, които стърчат на блока ми да не би да са искали разрешението ми като живущ да ги слагат? С пълното си право мога да ида да им срежа кабеляците. Защото са НЕЗАКОННИ! Пълни нещастници. Тия уреди излъчват 24ч. в денонощието. Кой ще ни плаща ЛЕКАРСТВАТА ???