Не сме чудовища!

Пореден гей парад кръстосва столицата на 18 юни
Обновена: 2 юни 2011 09:43 | 2 юни 2011 09:43,
568
Не сме чудовища!
Снимка: архив Булфото

На 18 юни ще се проведе поредният гей парад в София.

Пътят на шествието ще се пази в тайна до последно, за да не могат организациите, които са против, да се съберат и да нападат, обяви Яна Бюрер-Тавание от фондация "София прайд".

Още по темата
28 юни 2008 18:04
411

Така процедирахме и миналите години, допълни тя.

Всяка година участниците в шествието се удвояват, похвали се още Тавание пред bTV.

Основната ни цел е да покажем на обществото, че хората с различна сексуална ориентация не са чудовища. Освен това искаме да покажем на хомосексуалистите, че не е страшно да се разкрият.

Искаме да покажем на хомосексуалистите, че не е страшно да се разкрият
Както хетеросексуалните, когато са на улицата, не се притесняват да се хванат за ръце, да се целунат, заяви още Яна Бюрер-Тавание.

Организаторите заявиха още, че чрез шествието искат да обърнат вниманието на обществото към правата на хомосексуалистите, защото хората с различна сексуална ориентация не били защитени от закона.

Тавание припомни, че последните години не е имало физическа саморазправа с хората от шествието, но винаги имало групи, които ги обиждали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


568
Още по темата: гей парадСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
487
12
 
2
 
! Отговори
Активен преди 13 години
Веднъж като се съвокуплявах с един партньор, се изходи върху пенисът ми. Оттогава обичам този вид сношение
486
5
 
11
 
! Отговори
трябва строги закони преди 13 години
за всички извратеняци ,независимо дали са хомо или хетеро! Не казвам за разкрепостените хора ,те са интелигентни хора и го правят вкъщи , не пред погледа на хората! Не е възможно да изляза на разходка със семейството си вкл. децата ,а някакви да се *** и да се натискат пред нас на обществено място ! А ако са тинейдъри и нямат възможност да го правят вкъщи ,то поне в храстите в парка или някъде ,където никой няма да ги види , в противен случай бой по канчето !
485
12
 
4
 
! Отговори
Некрозоопедофил преди 13 години
ЕЙ А МОЙТЕ ПРАВА И НИЕ ИСКАМЕ ПАРАД? ОБИЧАМ ДА КОЛЯ МАЛКИ АГЪНЦА И ДА ПРОНИКВАМ В ТЯХ ДОКАТО СЕ ВДЪРВЯТ. ЗАЩО НЕЗАЧИТАТЕ ПРАВОТО МИ НА СВОБОДНО ИЗВРАЩЕНИЕ? АХ ВИЕ МРЪСНИ ПОРИТАНИ! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ НЕ ВИ ЛИ Е ГРИЖА ЗА МОЙТЕ НАРАНИМИ ЧУВСТВА.
484
2
 
6
 
! Отговори
до 494 АЗ преди 13 години
Проблема е ,че ние не правим паради за да се целуваме масово пред хората ! И да се целуваме го правим в някой парк и то като не ни гледат, а пред хората почти не се целуваме ,а ако има такива дето се целуват продължително пред чужди погледи ,то те приличат на вас дори и да не са гейове ,просто хора с ниска култура !Така ,че и сред нас има простаци ! Това не означава ,че е нормално да се лишеш и пускаш езици пред хората,независимо дали си хомо или хетеро !
483
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
супер ... и цензурата е на ниво!
482
2
 
5
 
! Отговори
marcusjunius преди 13 години
Не се карайте, хора. Нека бъдем приятели. Поздрави, здраве и щастие на всички.marcusjunius.blog.bg/politika/2011/06/02/geiovete-mi-davat-nadejda.758254Марк
481
8
 
3
 
! Отговори
до 489 от АЗ преди 13 години
Кълченето не е задължително (аз лично ще го пропусна), за мен ще е една разходка. За целувките, този дебат вече го водих с много хора ... защо да е нормално Вие да можете да се целунете на улицата, а аз не?Бирата е една за всички! Наздраве!
480
2
 
4
 
! Отговори
ето виждате ли преди 13 години
колко минуси има на 477 , значи суингърите сме дискриминирани и трябва и ние да имаме паради !
479
5
 
4
 
! Отговори
Апи преди 13 години
"Парад" значи нищо парадирам. Какво парадирате,че сте различни.Да хубаво е да сме различно хубави, умни, богати,но да си болен и да парадираш с това ей Богу.Не са ви нужни паради,нужно ви е лечение.
478
3
 
5
 
! Отговори
666 преди 13 години
Събраха се!Заживяха!Секс до сутринта и цял следобяд!Така цели пет месеца!Но нямат деца!Лекарската диагноза-няма да стане така,момчета!!!
477
3
 
8
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Разбира се, че това трябва да е главната новина в деня на големия Христо Ботев!
476
3
 
9
 
! Отговори
до 486 АЗ преди 13 години
Нямам нищо против да дойда на парада ви да пием по една бира и да е весело ,но като знам как ще се кълчите там ,особено пък двама мъже като се целунете ,ще повърна !
475
16
 
8
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 13 години
Ето че още една година измина. Ето вече почти 500 коментара. Ето че отново лъсна плиткият мозък на средновековно мислещият българин с ориенталски манталитет. Ето че отново видяхме България отдалечена на светлинни години от Европа и цивилизацията. Няма оправия, само простотия до шия.
474
4
 
7
 
! Отговори
До АЗ преди 13 години
Руптаем,, за това че ние хетеросексуалните не правим паради да казвамеНие сме хетеро,на вижте ни.Със самия парад вие се държите като различни,няма как да ви приемем за нормални.Аз на теб не ти навирам сексуалноста си в мутрата,и хич не искам да знам ти с кого се търкаляш в чаршафите.
473
11
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Не разбирам, какво толкова против имате едно мирно шествие. Атака и техните превържаници си спретнаха меле, вие ми руптаете за едната манифестация ...Хванете се, елате, пийте по една бира с нас ... целта е да е весело бе хора!
472
3
 
6
 
! Отговори
kuku-ruku преди 13 години
Жалко за лагерите.......................
471
4
 
9
 
! Отговори
q преди 13 години
правете си каквото искате ама без паради.никой не го интересува какви сте,нито ще стане като вас.просто не занимавайте нормалните хора.гледайте си там дупките и това е.
470
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
AHMET DOGAN E VINOVEN :))) 4E SE PRAVQT PEDAL6TINI
469
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РЗС: Интелектуална празнота в дисертацията на Цветанов2011-05-20КРОСС 20.05.2011/14:26София /КРОСС/ Цветанов готви защита на дисертация на тема "Оптимизиране на управлението на спортните съоръжения в град София", съобщи заместник-председателят на РЗС Атанас Семов на пресконференция, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. "Аз съм смутен, четейки тази дисертация. Смутен съм от тежката интелектуална празнота в този текст", каза Семов. Той представи план за разработката и защитата на труда на вътрешния министър.Според Семов в текста на места се срещала същата "липса на връзка между подлог и сказуемо", както в публичните изявления на вътрешния министър. Семов посочи, че никога не е чувал за понятие "структурно - функционални системи" и "интеграция на основни аспекти". Заместник-председателят на РЗС посочи още, че изследването на министъра се базира на стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община за периода 2006 - 2010 г. Семов установи, че в края на разработката планът е подписан от научния ръководител на министъра - проф. Петър Банков.Според Семов в опита му на преподавател не е виждал научен ръководител да се подписва за план на дисертация. Ето защо той предположи, че вероятно планът е дело на самия професор. Семов запита кога министър Цветанов ще защити дисертацията си и дали това ще стане тайно или публично. "Може ли да считаме, че това е опит на осигуряване на алтернативен път и че вицепремиерът обмисля оттеглянето си от политиката?", запита Семов."За първи път в правителството има човек, който официално е наречен "мозъка". Навярно заради отсъствието му на мозък. Тук не става дума за политическа, а за гражданска оценка", заяви Семов.
468
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
EVREYSKI RABOTIMOJE I DA VIDITE V YOUTUBE '' KAKVO NAPRAVIHA EVREITE NA BALGARIQ''ZA TQH GOITE-JIVOTNITE TRQBVA DA SE DOVAR6AT