Дженерали не иска пари от Горсови

Компанията дала 50 000 лв. за Мануела, получила отчет за 12 000
Обновена: 18 юни 2011 13:36 | 18 юни 2011 13:30,
156
Дженерали не иска пари от Горсови
Мястото на катастрофата, причинена от Максим Стависки, в която пострада Мануела, а 23-годишният Петър Петров загина. Снимка: архив, Булфото

Застрахователната компания „Дженерали“ се отказва от парите, които трябва да получи от семейството на Мануела Горсова за разходите по делото, което бяха завели срещу дружеството.

Преди дни семейството загуби процеса срещу застрахователя и затова по закон трябва да му плати разходите за него в размер на 12 120 лева.

„Дженерали Застраховане” никога не е предявявало и няма никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството за направените разходи по това дело“, съобщиха днес от компанията и обявиха, че се отказват от парите.

От там уверяват, че ще изпълнят всички свои задължения по отношение на разходите, които предстои да бъдат направени за бъдещото лечение на Мануела. Условието е те са доказани, защото по закон компанията не може да покрие разходи без документи за тях.

От застрахователното дружество посочват, че още през ноември 2009 г. са платили авансово на семейството на Мануела Горсова 50 000 лева за лечението й.

Още по темата

Родителите на момичето обаче не са отчели всички средства – представили са документ за разходи само за 12 695 лв., а за останалите пари дружеството и до днес няма доказателства как са похарчени.

„След разговор с родителите, в който те споделят, че за голяма част от дейностите за лечение и рехабилитация на Мануела не могат да получат документи за разход от специалистите, „Дженерали Застраховане“ предложи да влезе в контакт с тях. До момента семейство Горсови не е предоставило координати за контакт с тези специалисти“, се посочва в съобщението на застрахователя.

Припомняме, че в иска си до съда майката на Мануела Горсова настояваще компанията да плати близо 190 хиляди лева, похарчени за лечението на момичето в Израел. Съдът обаче счете, че не може сумата да се дава на семейството повторно – тези средства вече са платени от дарители.

„Семейство Горсови разполагат с документи, които доказват факта, че направените разходи са изплатени именно от дарения, съгласно волята на дарителите. От това произтича и решението на съда, че семейството не е претърпяло имуществени вреди, за каквито е завело делото“, посочват още от застрахователната компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
Дженерали са най големите измамници имах няколко застраховки при тях и когато се наложи пари няма все едно не си застрахован като се свързах с централата им само ме въртят днес утре за отговор вече два месеца нищо не застраховайте там ако не искате да си хвърляте парите на вятъра
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато Мануела се мъчи по болници, майката на Петър ходи на гроба му, Максим си разхожда с количката наследника и хич не му пука каква мъка е причинил.
155
0
 
1
 
! Отговори
crus преди 12 години
така написана статията аз разбирам че едва ли не Горсови се опитват да изкарат някои лев.... това част от очернянето им ли е?белким забравим Максимчо
154
1
 
4
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
И с какво ще го пратиш под земята - Ако си на мястото на Горсов - едната ти ръка ще е заета с ротативката другата с бутилката! И си е бил такъв преди катастрофата - за това са и разведени с майката на момичето! За това го и осъдиха че е крал от даренията - над 100 бона! Или поне за толкова се доказа!
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво ще направиш като го убиеш? Ще си върнеш дето ли? С какво ще си по различен от него? И защо да не пишем против хора които използват трагедията на детето си за да крънкат пари под път и на път! 1/3 от парите които им дарихме се оказаха хвърлени на ротативки, алкохол и нова кола! Ба си! Знаеш ли че с тези пари можехме да помогнем на още едно момиче в подобно състояние, което нямаше "щастието" да бъде блъснато от известна личност!
152
4
 
2
 
! Отговори
ринго преди 12 години
не пишете против семейството а се молете никога да не сте на тяхно място .Ако аз бях на местото на Горсов кънкьора вече щеше да почива в хладката зема .Да ми осакати детето да убие човек и да се размине ей така с пикливата условна .Ако това беше дете на някой мангизлия досега щеше да е отмъстено подобаващо макар че и сега не е късно .Естествено че ще искат пари как да се оправят с тези цени на процедурите а и това колко пари са похарчени досега не определ добрия изход за съжаление
151
1
 
3
 
! Отговори
ринго преди 12 години
е йййййй най накрая се спомена и името на загиналото момче макар и под снимката.До сега като че ли умишлено някой се мъчеше да отклони и заличи че в тази катастрофа пияния казак уби човек а не само осакати момичето .Срам е за България че се допусна тоя русейко да се измъкне ненаказан и да си се пързаля на кънките безгрижен .Срам...
150
0
 
4
 
! Отговори
до 148 преди 12 години
Само че има една особеност - ако дарителите се усетят, ще друснат едно дело, и Горсови освен че ще връщат пари, може и в пандиз-палас да идат за измама!
149
0
 
2
 
! Отговори
до 148 преди 12 години
Е, хубаво ги учиш Горсови, той оня мързеливия безработник ще доразвие схемата, ще ореве отново света как Мануелка има нужда от още дарения, по всички телевизии ще се появи Карамфилов - Въргала да ги защитава и да кара хората да им съчувстват и да им пълнят банковата сметка с дарения, след това - ох, хазарт, ох, кеф. Дано и за татковото Мануелче нещо да хартиса, че хората все пак за това си дават парите, не за наглия хитрец.
148
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очевидно е, че Горсови се опитват да имуфтят пари и нямат никакво основание с този иск. Пак добре че Стависки и застрахователя не си искат парите. Ето как са могли да измуфтят застрахователите:1. Откриват сметка на тяхно име (гаранционна или каквато е там) която е блокирана от банката.2. Дарителите внасят в тази сметка. Когато се съберат парите, банката отпуска заем на Горсови да платят сметката в клиниката, парите в гаранционната сметка остават блокирани. Госрови плащат със заема сметката на клиниката.3. Сега вече Горсови могат да заведат иск застрахоателя да им покрие заема. Застрахователя не можа да откаже.4. Застрахователя плаща обещетението, Горсови връщат парите на банката, банката освобождава гаранциоанната сметка и айдеее юруш на ротативките!
147
2
 
6
 
! Отговори
@139 преди 12 години
"Пълен абсурд е това ! Дженерали не трябвало да плащат , понеже за това вече били платили дарители ! Невероятно нагло ! "Ти *** ли си? Разбира се, че застрахователите не трябва да плащат - на кой на платят? От клиниката ще им върнат парите, няма да приемат плащането. Единствено дарителите могат да имат някакви претенции, но те вече са заявили воляте си, че не искат да им се връщат парите. На теб ако някой ти плати данъците, може ли държавата да заведе иск срещу теб да ги платиш и ти още веднъж по тази логика че някой ти е платил данъците не те освобождава и ти да ги платиш! Това правят Горсови искат да измуфтят пари, а за лечението не момичето застрахователя е заявил че ще плаща но само сметки. А те искат да се докопат лично до парите.
146
0
 
3
 
! Отговори
до 141 преди 12 години
Защо мислиш че нямат документи за какво са изхарчени парите! Бащата го хванаха че и Мерцедес си беше купил с парите за лечение.
145
2
 
4
 
! Отговори
138 до 144 преди 12 години
Това което си го написал става когато не си пил и застрахователя е некоректен или щетите надхвърлят максималния размер определен в полицата! В случая има осъден които да плати - това е Максим още на първото дело. Просто някои смотан адвокат яко е излъгал Горсови че и пари им е взел! Ако Дженерали не искат да платят - ще се позоват на правилото че ако водача е пил застраховката му се анулира и Горсови пак няма да видят пари! Съвсем друго ще е ако съдят Максим - тогава Ako имат документи че лечението на дъщеря им струва повече от колкото е платил той ще го осъдят. Само че тогава морално ще са задължени да върнат тези пари на дарителите. Или просто дарителския фонд и частните лица заедно с Горсови да съдят Максим, а не застрахователите! Просто са попаднали на смотани адвокати, не им е виновен нито съда, нито застрахователя!
144
0
 
1
 
! Отговори
ДО 138 преди 12 години
когато си употребил алкохол ГО не важи и след като в случая дженерали изплати обезщететението ще заведе регресен иск към Ставийски.НИКАКВА ЗАСТРАХОВКА НЕ ВАЖИ КАТО СИ ПИЛ
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като прочетох статията и всички коментари се убедих в следното. Във този форум както и в България има малък брой изключително подкупни и аморални хора, които се опитват замазват истината. Не старх от бога ,а направо слуги на дявола.
142
0
 
0
 
! Отговори
Добри Божилов преди 12 години
Тази цинична история роди и художествена творба...
141
2
 
6
 
! Отговори
comunist преди 12 години
Nai-goliamata gavra shte e maikata i bashtata sa izharchili parite ne za deteto si, a sobstveni celi i uvlechenia.
140
6
 
8
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
Нещо не си разбрал - съдът е казал че Горсови нямат документи за тези разходи и няма как да им се признаят! А нямат документи защото не са правили разходите те или просто защото са проявили немръливост! Автокаско се изплаща според оценката на колата ти и според процента повреди по нея - за щастие или не - човешкото тяло не се оценя така!
139
5
 
16
 
! Отговори
Богнострокулум преди 12 години
Пълен абсурд е това ! Дженерали не трябвало да плащат , понеже за това вече били платили дарители ! Невероятно нагло ! Да предположим че аз катастрофирам, смачкам си колата и приятел ми даде пари да я ремонтирам. И какво излиза-Дженерали не са длъжни да ми платят по каското , така ли ? Или ак оне се бяха намерили дарители и Мануела бе починала поради липса на средства за лечението и , Дженерали може би ще трябваше да платят само за опелото и , понеже тя умряла без разходи за лечение ? Нещастниц
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
fan - като толкова запознат със закона - я напиши какво става с полица за ГО ако шофьора е употребил алкохол? На основание какво застрахователя ще определи колко трябва да плати за лечението? В случая Горсови не мога да докажат разходи за повече 12 700, а са получили 50 бона от застрхователи.