"България еър" реши: Търси правата си в съда

"Алма тур" имала и проблемни банкови кредити
13 сеп 2011 15:11,
51
"България еър" реши: Търси правата си в съда
Блокирани руски туристи в Бургас. Снимка: Булфото

„България Ер" категорично не може да изпълнява полети с клиенти на Алма тур заради натрупани дългове от 3,6 млн. евро.

Това се казва в съобщение на авиокомпанията, след като заради неуредени финансови отношения с туроператора стотици чужди туристи останаха блокирани с дни във Варна и Бургас.

"България Ер" няма право за сметка на "Алма тур" да допусне нарушение на графика на всекидневните си плащания за доставка на гориво, летищно обслужване и други, се казва още в становището на компанията.

В случай на безвъзмездно финансиране на дейността на „Алма Тур” от страна на „България Ер”, при създалата се ситуация, авиокомпанията ще подложи на риск изпълнението на останалите редовни и чартърни полети не само до Руската Федерация, но и по другите дестинации по които лети, смятат от компанията.

Авиокомпанията мотивира отказа си да превози блокираните в Бургас и Варна руски летовници и с проблемни банкови кредити на групата "Алма тур" за повече от 26 милиона евро.

Още по темата

Сериозни притеснения пред авиокомпанията предизвикват "съществуващи проблеми с обслужването на кредити на групата "Алма тур" към български банки във високия летен сезон: кредит в размер на 8 милиона долара за финансиране на авиационна дейност; кредит в размер на 18 милиона евро за хотелска дейност.

За натрупания дълг от над 3.6 милиона евро от „Алма Тур”, авиокомпания „България Ер” заявява, че събирането на това вземане е въпрос на предприети правни действия, като окончателното решение ще бъде взето от компетентния съд.

„България Ер" продължава да изпълнява 18 редовни полета между Варна/ Бургас и съответно Москва – Санкт Петербург, съобщават от превозвача.

Във връзка със създалата се ситуация с непревозените клиенти на Алма тур обаче авиопревозвачът категорично заявява, че въпросът трябва да бъде отнесен към туристическата компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
''Неплащането по договора не може да доведе до автоматично прекратяване на договора ''??? много умно ,няма що,нали това е предмета на договора ,да се уреди ПЛАЩАНЕТО за извършена дейност,услуга.Значи може да получаваш нещо без да плащаш за него според вас?:)Добре пробвайте така с тока ,водата,телефона и си ги ползвайте ,така без да плащате да видим дали няма да ви ги спрат
50
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Да не дава Господ, но ако по време на полет , стане катастрофа - кой ще е виновен и ще носи отговорност ? Нали билета е нашата застраховка? Не е само самолет и гориво - ами летищните такси? Който пътува със самолет знае колко плаща за това. Руското летище ще си ги иска нали?
49
3
 
1
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 12 години
Марко,Марко,заради *** като тебе държавата е на тоз хал!На кого се извиняват герберските *** за неразплатените близо 600млн.лв. с български фирми изпълнявали държавни поръчки?*** на тебе сигурно са ти се извинили!
48
3
 
4
 
! Отговори
Марко преди 12 години
Името България от този превозвач трябва да се махне,това уронва името на цяла една нация.Редно е министъра да се извини на всеки един турист,на всяка една държава и на всеки един чужд туроператор.
47
0
 
3
 
! Отговори
сляп преди 12 години
Няма случайни неща.Не са виновни само фирмите а трети лица довели до умишлено източване на капитал с цел довеждане в несъстоятелност и фалит.
46
2
 
3
 
! Отговори
1313 преди 12 години
Европа резна Лечков пръв приятел на бога Слънце Тиква. Да се готви Киро от Варна - прув приятел на Тиквата и ***. Кой е следващия ?
45
3
 
6
 
! Отговори
Тихомир Митев преди 12 години
Както едно време Балкан (ТАБСО), така и сега Алма-тур са колоси на глинени крака. Лош мениджмънт, безперспективно управление, никаква стратегическа мисъл и накрая резултатите са ясни. Алма-тур ще последва съдбата на Балкан и така е редно. Бизнесът не търпи слабите звена в системата, освен ако не са държавно субсидирани (губещи) и агонията им бъде продължена малко повече!
44
8
 
5
 
! Отговори
adfz преди 12 години
Това е само началото на масовите фалити причинени от "успешното" управление на ГРОБ. Простият бг народец трябва да плати ПЪЛНАТА ЦЕНА на глупостта си!!! А именно-ГЛАД И МИЗЕРИЯ за доста години напред! Казах го преди две години и го повтарям: Виденовата зима ще ви се стори като приказно лято в сравнение с Боковото деситилетие!
43
2
 
3
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Те такива умове като тебе докараха Държавата до това дередже.Трудно се гради една компания,но лесно се разрушава.Както едно време Балкан,сега и Алма-Тур.
42
2
 
2
 
! Отговори
do34 преди 12 години
Вярно са много ама все гладни и неразбрани или вечно преебани
41
3
 
0
 
! Отговори
adfz преди 12 години
това " муахахаха някакво варненско нещо ли е 32 понеже споневаш ***..та от вс. тук това най ми стана интересно "муахахахах!!!
40
2
 
1
 
! Отговори
Иво Каменов преди 12 години
Панковски, ще те заболи прасенцеее!!! хахахахах
39
0
 
0
 
! Отговори
Cosa nostra преди 12 години
Добре дошли в България.bogatite/%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D0%B8%D0%BC/
38
2
 
1
 
! Отговори
сказка преди 12 години
Към номер 32- Ти май си от ТЯХ АААААААА?
37
0
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Господине или госпожо, по-смехотворно твърдение не бях чувал. Неплащането не било повод за неизпълнение на договорните отношения?! Вие вероятно не живеете в настоящето. Има Закон за задълженията и договорите - прочетете го! В случая има сделка, като всяка друга. Плащаш - траспортират. Противното е явно неизпълнение на Договора от едната страна и абсолютно основание за другата да не осъществи услугата. А политизирането на въпроса и празното словословене не водят до нищо :)))
36
3
 
0
 
! Отговори
Цирк преди 12 години
Да приберат хората и после да се разправят.Нема управия.
35
0
 
6
 
! Отговори
gost преди 12 години
не защитавам българската транспортна фирма нито знам кой е собственика и но този е единствения начин да си получат парите.в западния свят как арестуват кораби за не платени сметки.защо в българия да не може.това е номера да докараш пасажерите и после да откажеш да ги върнеш.няма друг начин.ако можехме така да постъпим и с красимир станев от албена ад да го изнудим да ни плаща за доставката на стоки ,нямаше да се двуомим.
34
0
 
5
 
! Отговори
emos преди 12 години
Ба мааму колко много разбирачи и бизнесмени тука.А после нека некой разправя,че у кенефистанина не вирее бизнесо.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алма тур просто се самоуби,а за смешната ни авиокомпания няма какво да се коментира,кой нормален човек би я ползвал при добра алтернатива?
32
7
 
3
 
! Отговори
Любака преди 12 години
Панковски, *** ***-аджиите ще ти обяснят сега как се прави бизнес, муахахахах!!!