Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!

Гълъбин Боевски вече е с повдигнато обвинение за дрогата
Обновена: 14 дек 2011 14:52 | 14 дек 2011 10:50,
146
Надявам се кошмарът ми да свърши по-бързо!
Снимка: Reuters

Прокуратурата официално повдигна обвинение срещу Гълъбин Боевски, което беше арестуван на 26 октомври на летище „Гарульос“ с 9 кг кокаин в багажа.

Обвинителният акт е бил прочетен в отсъствието на бразилския адвокат на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести, тъй като е получил обаждане 15 минути преди началото на заседанието, поради което не е успял да стигне до съда. Това обясни пред bTV българският му колега Ивайло Дерменджиев.

Самият Боевски е изслушал обвинението чрез видеовръзка от затвора, където се намира.

„Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква“, коментира от своя страна Гълъбин Боевски в интервю от затвора за TV 7.

Според него полицията не прави никакво разследване. „Очакват не те да докажат, че аз съм виновен, а аз да докажа, че съм невинен“, ядосва се олимпийският ни шампион.

Той отправи молба към българската държава и нашите политици да съдействат нещата да се случват по-бързо.

„Единственото нещо, което тук ме дразни и ме побърква, че нещата тук се случват много бавно. Трябва да стоя тук на това идиотско място вече 45 дни и ще минат още 40 дни след коледните празници до насрочване на делото“, сподели още Боевски.

Още по темата

По думите му не е проблем, че се намира на такова „гадно място“, а че е невинен и е между такива хора.

Той не се притеснявал, че спи на „кофти място“ или пък, че яде лоша храна, тъй като цял живот бил по спортни училища.

"Нищо по-различно не се случи в деня на залавянето ми – ден като ден. След три поредни полета в този паметен ден искахме да се върнем в България. След като ходихме на обяд,  детето поиска сладолед и тогава пристигнаха хората от полицията на летището със значки“, разказа Боевски за фаталния ден на ареста му.

След това са го извикали в една стая и тогава разбрал, че „нещо не е както трябва“.

„В една стая ме попитаха:  “Това вашият багаж ли е? Бях спокоен, защото знам, че нищо не съм направил.
Човекът взе нещо остро и каза: “Сигурен съм, че тук има нещо, защото кучето надуши. Промуши се и извади от подплатата нещо", обясни нашият спортист. 

След това го хвърлят в затвора, а след това 2-3 дни е бил в изолатор. Сега килията му е за 6 човека, но вътре били 11 души.

„На такова място, ако не си силен психически, можеш да свършиш за няколко месеца“, разказва Боевски. 

Първите дни след задържането му бил в невероятен шок. Жена му му донесла доста книги, които вече изчел.

Ежедневието на Боевски започва в 8 сутринта, когато можело да се разхождаш до 11. След това от 11-13 ч. обядвал и до 16 ч. можело пак да се разхождаш.

„През това време спортувам, правя лицеви опори, за да се откъсна от тази ситуация“, разказа още Боевски.

„Каквото и да прецени съдът, вината на един човек е в неговото съзнание. Аз знам, че нямам вина. Единственото, за което мисля, е колкото може по-бързо да свърши този кошмар“, надява се олимпийският ни шампион.

Българският адвокат на Боевски обясни, че проблеми с легализацията на важни документи може да стане причина съдът да откаже да ги приеме. Вината била на бразилската страна, тъй като нямало осигурен лицензиран преводач по техните закони. Такива конкурси се провеждали на 15 години.

По думите на Дерменджиев към момента свидетели не са разпитвани, нито са провеждани следствени действия. Нямало и насрочено следващо заседание по делото.

 

Очаква се тогава да бъдат разпитани свидетели, включително и фотографът, който е завел Боевски и дъщеря му до търговски център, откъдето са купили куфари. Ще свидетелстват и служители от хотела, в който е бил настанен по време на турнира.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: Гълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямаш шанс да си олимпийски шампион в тая дисциплина -хората пренасят с тонове.
20
1
 
53
 
! Отговори
Жо преди 12 години
В БЪЛГАРИЯ, ако си олимпийски шампион /примерно по фигурно пързаляне- танцови двойки/ може да убиваш безнаказано хора с "Хамър-а", защото у нас известните не ги съдят. Българският съд не раздава присъди силови бизнесмени, завършили спортно училище, ***, производители на фалшив алкохол, убийци с бащи- прокурори или общински съветници, обикновени мутри-убийци с много пари.
19
9
 
4
 
! Отговори
а преди 12 години
в България всеки е виновен до доказване на противното.
18
1
 
32
 
! Отговори
мм преди 12 години
Трябва да стоя тук на това идиотско място вече 45 дни и ще минат още 40 дни Батко не 40 дни ,ами още 5475 дни ще си поседиш кат си ги вършил такива
17
2
 
37
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 12 години
А КОШМАРЪТ НА ДЕЦАТА УПОТРЕБЯВАЩИ ТОВА КОЕТО СИ СЕ ОПИТАЛ ДА ПРЕНЕСЕШ-ТОВА КОЕТО ПРЕДПОЛАГАМ СИ ПРЕНАСЯЛ ДЕСЕТКИ ПЪТИ - КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ТЕХНИЯТ КОШМАР ... ПО ПРИНЦИП НЕ СЪМ ЛОШ ЧОВЕК НО ТИ ЗАСЛУЖАВАШ ДА ИЗГНИЕШ В ТОЗИ ЗАТВОР - И УБЕДЕН СЪМ ЧЕ ЩЕ ИЗГНИЕШ .... ДОРИ СМЯТАМ ЧЕ ЗА ТРАФИКАНТИ И ПЛАСЬОРИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗДАВА СМЪРТНА ПРИСЪДА !!!!!!!
16
2
 
31
 
! Отговори
az преди 12 години
Статията е просто патетична, явно авторът много държи да ни запознае с ежедневието и душевните терзания на Гълъбин. Не знам дали е виновен или не, но как така преди него и едно изречение не прочетохме за другите 70-80 българи в бразилските затвори.Освен това още в първото изречение има грешка -Гълъбин Боевски, което беше арестуван
15
3
 
33
 
! Отговори
СССРейчо преди 12 години
Нещата са 100% ясни и Бразилското правосъдие не си губи времето с финтове от мафиотски вид.... Ако беще у нас БОЙКО Борисов щеше да го направи втори МИШО Бирата.... Да, ама не.... Трафикантът Боевски е трафикант НЕ за първи път. Защото никой няма да му повери такова голямо количество от 9кг. ако е случаен каналджия.... Така Бойко Борисов ще загуби един от многото си канали !!!! ЗАЩО цялата държава скочи да защитава един трафикант ????? Защото ни управлява червена мутро-мафия !!!!!!!!!!! ВЪПРОС : КОЙ плаща за адвокат Дерменджиев, за консули и преводачи ?????
14
2
 
23
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
Големи глупости си написал-пропускаш ,че е хванат при чекирането на куфаритеи май тези"нови куфари са били и друг път на летище София" според разследващите-имало маркери.Освен това според теб пренасянето на дрога е добре организирано.И пак според теб трафикантите седят една две години и чакат да дойде Гълъбинчо с три нови куфара да му сложат тайно дрогата
13
1
 
42
 
! Отговори
Възмездието преди 12 години
Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква, коментира от своя страна Гълъбин Боевски в интервю от затвора за TV 7...............Ако те третират като "олимписки шапион-трафикант",повече ли ще ти олекне,Гълъбче? Колко парички щеше да гушнеш, ако не те бяха "хванали" лошите бразилейри, а? Няма да те питам колко десетки човешки живота щеше косвено да отнемеш с 9-те кила "бело" и колко майки щеше да разплачеш, а Гълъбче? Ама и ти деца имаш..
12
1
 
49
 
! Отговори
коко преди 12 години
*** и божата кравичка излезе този пич , чак жал да ти стане, една майминка преди да глътне едно яйце първо си го мери отзад дали може да излезе брато , да не ти муших аз коката по багажите а , ми като си мъж дръж се като мъж сега кво ревеш като *** колко зле било , ако беше минал с дрогата тука на нашите деца ще я продаваш *** такъв , нека ти отфукат сега 20 календара да си помислиш дали да се занимаваш с наркотици , през оная работа ми е какъв си бил , сега си наркотрафикант разбра ли
11
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До колкото си спомням Боевски два пъти го хващаха с допинг и тогава ги говореше същите-аз не знам нищо ,някой ми го е сложил тайно в храната.И сега някой пак му е сложил нещо в куфарите тайно от него.Аха-и един мармот завива шоколадче.Хванат с 9 кг кокаин и иска да го третират като олимпийски шампион.Може ,но когато пренасянето на дрога стане олимпийски спорт
10
1
 
65
 
! Отговори
Пинко преди 12 години
Гълъбинчо ти така казваше и като два пъти те хванаха с допинг- че някой ти го е пробутал. Само дето тоя път си го нахендри четвъртит в лакомия ***. Ако всеки път се опитваш да минеш по лесния начин, рискуваш все някога да те хванат....е хванаха те, така че бъди мъж и недей да хленчиш за помощ от държавата. Не за друго ами защото щеше да внесеш 9 кг от оная отрова която да се продава по улиците на същата тая държава и да трови данъкоплатците от които ти отчаяно искаш помощ.
9
30
 
5
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
Ей, ама всички специалисти бе в тази държава. Аз пък си мисля, че нещата са наредени, дори още от летището като е пристигнал.Всеки работник на летището,който се занимава с багажа може да я свърши тази работа(да повреди куфарите,друг служител може да провери билетите,трети може да свърши останалото с новите куфари и хотела, на другото летище при успех друг работник може отново да "повреди" куфарите(или изобщо да изчезнат), напълно логична схема,все пак трафика на наркотици е доста организиран.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да извика марин марковски да го изкара от бразилия и да го съдят в българия да водят делата 10-15 години
7
1
 
31
 
! Отговори
учуден преди 12 години
брех, от 11-13 обядвали там?! Амчи то ресторант ли е това? че то в казармата едно време ни даваха 20 минути за обядване или вечеря.
6
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те в затвора , всичките са невинни!
5
1
 
68
 
! Отговори
гуньо преди 12 години
"Най-много ме ядосва, че ме третират като трафикант, а не като олимпийски шампион. Това ме побърква"Уважавам го като спортист, но като какъв по-точно очаква да го третират?
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този е ***,да си сърба попарата
3
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера защо постоянно ни занимават с този щангист затворник? Да не би да е активист на ГЕРБ или общински съветник от ГЕРБ? С какво толкова е известен?
2
2
 
55
 
! Отговори
преди 12 години
Споко, Кокаинчо, кошмарът ти ще свърши след 15-20 години!!!