БСП: Ръководството на БДЖ ликвидира жп транспорта

Влаковете били спрени в най-печелившия период за годината
Обновена: 15 дек 2011 13:12 | 15 дек 2011 13:11,
107
БСП: Ръководството на БДЖ ликвидира жп транспорта
Снимка: Impact Press Group

От "Коалиция за България" упрекнаха ръководството на държавните железници, че спират влакове в най-печелившия период на годината.

Критиките на левицата са свързани с решението на БДЖ да спре всички пътнически влакове от 8 до 17 часа.

„Нещо, което не се случвало в над 140-годишната история на железниците”, възмути се бившият транспортен министър в тройната коалиция Петър Мутафчиев.

„С тяхното решение носят още по-голяма загуба на железниците. Спряха в най-печелившия период железниците. Тогава, когото българските граждани пътуват най-много,” коментира още Мутафчиев.

„Някой умишлено води железниците към фалит”, допълни колегата му Антон Кутев. „Очевидно това е опит да попречиш на фирмата. Решаваш да закриваш един пазар преди Коледа”, изложи аргументите си Кутев.

Според депутатите на опозицията при една евентуална зимна обстановка най-сигурният пътнически превоз остават влаковете. „През преспите могат да минат влакове, но не автобуси”, каза Антон Кутев.

Още по темата

„Не мога да се съглася, че затварянето на железниците сега, в зимния период, е най-удачното решение. Ако падне един сняг, по какъв начин ще се придвижват хората. Това ще докаже, че железниците са необходими”, коментира още Мутафчиев.

Според него със спирането на влаковете ръководството на държавните железници иска да докаже, че държавата може и без БДЖ транспорт. „Аз ще им кажа: „да, ама не”, закани се Петър Мутафчиев.

Спор бившия транспортен министър решението на БДЖ да спре пътническите влакове поставя в трудна ситуация настоящия транспортен министър Ивайло Московски.

„Това поставя в още по-тежка ситуация министъра, който трябва до води преговорите с кредиторите в Германия.” Мутафчиев допълни още, че до март 2010-та година приватизацията БДЖ ЕАД е била включена в забранителния списък за продажба на държавни предприятия.

„С промяна от 2010 март сегашното мнозинство позволява обособени части да се продават без разрешение на Министерския съвет, а само с разрешение на принципала – транспортния министър”, допълни още Петър Мутафчиев.

И уточни, че с писмо на Ивайло Московски до Надзорния съвет на Агенцията за приватизация се определят критериите за приватизацията на „Товарни превози”.

Мутафчиев коментира, че има два варианта. Критериите са толкова завишени, че няма да може да се намери стратегически инвеститор за дружеството. Вторият вариант предполагал, че са написани така, че да спечели определен кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
16
 
6
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Ако некадърното пратилество на ГЕРБ закопае и БДЖ, значи са национални предатели. НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!! Дори тройната коалиция бяха по-свестни, и то в пъти. Да не говорим за поведение и възпитание. На следващите избори ще гласувам така,както никога досега не съм - ЗА БСП и Станишев!!!!!!!!!!!!!!!!! КАТЕГОРИЧНО! Само и само да се махнат тея мутро-милиционери.
48
4
 
12
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Ами елементарно, всеизвестно е че електората на бсп са с дебели глави и къса памет.
47
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През времето на Станишев се живееше царски, а сега при банкянския *** се живее клошарски!
46
1
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
много наивно мислиш, ръководството на държавни структури като БДЖ изцяло зависи от тези които са на власт.
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със своите действия правителството задълбочава социалните проблеми в обществото и облагодетелства малка група хора. Най-вероятно бедните ще стават все по-бедни, богатите по-богати, но по- малко на брой. Сигурно целта е да има държава от роби.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутрите-*** им замириса на желязо и веднага пуснаха БДЖ-то по пистата:)) Електората требе да папа! От време на време им пускат като жертвоприношение от ГЕРБ я някой българин, я някоя мандра!
43
6
 
6
 
! Отговори
явертъ преди 12 години
Искам да питам феновете на бсп кой закопа България през 97-*** и защо сега изобщо трябва да споменаваме за тях.
42
10
 
5
 
! Отговори
Nic преди 12 години
Много късно разбрах, че наистина Станишев и Доган са най-добрата алтернатива.
41
2
 
7
 
! Отговори
Chico преди 12 години
Ами те гербавите *** си имат луксозни возила. Пука им, че обикновения данъкоплатец без влака не може и да мръдне, а и празници идват. Но най-радостното е, че се усеща вече краят на последното комунистическо управление и съм сигурен че ще им потърсят отговорност за разсипията и геноцида, който провеждат.
40
2
 
11
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Няма нищо общо с ГЕРБ или БСП. Главната вина носи ръководството на БДЖ, от първа ръка знам, че далаверите там са на нечувани висоти.
39
6
 
8
 
! Отговори
Sin преди 12 години
Не ги харесвам бесепарите, но в случая напълно са прави. За 2 години братята им комунисти не остана нещо, което да не разсипаха. Това ще е винаги дереджето в бг докато управляват комунисти-разруха и разсипия.
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С ГЕРБ толкова! Всичко в ликвидация! като си изберем различни от ГЕРБ, които а да си ще е малко по-добре и с перспектива:) Цасега толкова!
37
5
 
2
 
! Отговори
язе преди 12 години
най-интересното от цялата работа е, че ако дойдат бсп и дпс пак навласт тези дето сега роптаят,пак ще подсмърчат в ъгъла, а тези които се справят сега ще намерят начин да се справят и при бсп, все пак няма да дойде края на света с тях.
36
5
 
9
 
! Отговори
венци преди 12 години
Типичен комунист безродинк
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Директора на БДЖ беше казал в БТВ, че от БСП за купили вагони за 10 млн. ама така и не пристигнали вагоните. Това станало по време на тройната крадлива коалиция!
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то нали почти всички влакове спираха от 8,00 до 16,00 ????? Пона така ни казаха профсъюзните лидери! От 200 влака 190 не се движат.......Сега проста няма да им се плащат заплати ,защото от ръководството са си ги спряли по принцип. Щото преди - хем не возят, хем чакат пари ,че са били на работа......
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубаво е отнякъде да се чува истината! Досега чувахме само за грандиозни успехи! Дори на западняците възнагражденията сваляхме:)))
32
5
 
7
 
! Отговори
34 преди 12 години
а ти поискай обяснение и от тея, дето им ближеш някои неща, що за 2 г. набубна всичката тая бютокрация из държавата - кой командва сега парада според теб ?
31
4
 
9
 
! Отговори
ЙОСИЧ преди 12 години
Боко Брена предаде ли ти много поздрави от мене
30
4
 
4
 
! Отговори
31 преди 12 години
не всички, поливината горе-долу, сега и тях ще си ги спрат, щото да затъне компанията колкото може повече