БСП: Ръководството на БДЖ ликвидира жп транспорта

Влаковете били спрени в най-печелившия период за годината
Обновена: 15 дек 2011 13:12 | 15 дек 2011 13:11,
107
БСП: Ръководството на БДЖ ликвидира жп транспорта
Снимка: Impact Press Group

От "Коалиция за България" упрекнаха ръководството на държавните железници, че спират влакове в най-печелившия период на годината.

Критиките на левицата са свързани с решението на БДЖ да спре всички пътнически влакове от 8 до 17 часа.

„Нещо, което не се случвало в над 140-годишната история на железниците”, възмути се бившият транспортен министър в тройната коалиция Петър Мутафчиев.

„С тяхното решение носят още по-голяма загуба на железниците. Спряха в най-печелившия период железниците. Тогава, когото българските граждани пътуват най-много,” коментира още Мутафчиев.

„Някой умишлено води железниците към фалит”, допълни колегата му Антон Кутев. „Очевидно това е опит да попречиш на фирмата. Решаваш да закриваш един пазар преди Коледа”, изложи аргументите си Кутев.

Според депутатите на опозицията при една евентуална зимна обстановка най-сигурният пътнически превоз остават влаковете. „През преспите могат да минат влакове, но не автобуси”, каза Антон Кутев.

Още по темата

„Не мога да се съглася, че затварянето на железниците сега, в зимния период, е най-удачното решение. Ако падне един сняг, по какъв начин ще се придвижват хората. Това ще докаже, че железниците са необходими”, коментира още Мутафчиев.

Според него със спирането на влаковете ръководството на държавните железници иска да докаже, че държавата може и без БДЖ транспорт. „Аз ще им кажа: „да, ама не”, закани се Петър Мутафчиев.

Спор бившия транспортен министър решението на БДЖ да спре пътническите влакове поставя в трудна ситуация настоящия транспортен министър Ивайло Московски.

„Това поставя в още по-тежка ситуация министъра, който трябва до води преговорите с кредиторите в Германия.” Мутафчиев допълни още, че до март 2010-та година приватизацията БДЖ ЕАД е била включена в забранителния списък за продажба на държавни предприятия.

„С промяна от 2010 март сегашното мнозинство позволява обособени части да се продават без разрешение на Министерския съвет, а само с разрешение на принципала – транспортния министър”, допълни още Петър Мутафчиев.

И уточни, че с писмо на Ивайло Московски до Надзорния съвет на Агенцията за приватизация се определят критериите за приватизацията на „Товарни превози”.

Мутафчиев коментира, че има два варианта. Критериите са толкова завишени, че няма да може да се намери стратегически инвеститор за дружеството. Вторият вариант предполагал, че са написани така, че да спечели определен кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този, който ликвидира железниците, както и всичко останало в България, е комунистическата партия (накога БКП - сега БСП). И не ми излизайте с плиткомозъчните си номера, че сега не били управлявали те. Първо, икономически управлява точно БСП, защото ограбените капитали на България са у тях. Второ, ликвидирането на икономиката на България е проектирано, разработено, приложено и подсигурено точно комунистическата терористична проруска антибългарска клика.
68
2
 
9
 
! Отговори
До 72 преди 12 години
какво да се прави пич някои си остават вечно комунисти и не могат да израстнат в социалисти като теб
67
7
 
19
 
! Отговори
ew преди 12 години
По-нагло животно от комуниста няма. Тия 800 млн. задължения кога са трупани бе червени ***, а влаковете сименс кой ги купувал на кредит въпреки тия стотици милиони задължения? И сега с цялата си наглост говорят за БДЖ. За растрел сте всичките комунисти скапани.
66
7
 
19
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Най престъпната партия БСП се прави на народен спаситл,като до преди 2 години беше най върлият народен КОЖОДЕР.Не им вярвай народе,този цирк сме го гладали !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
65
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП след дългогодишните си оирания нямат право да казват каквото и да било.
64
0
 
8
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
точно с магистрала люлин да ми даващ пример дето турската фирма контрагент от квотата на дпс щеше да я прави още 10 години. направо е смешно
63
6
 
13
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Най-големите разбирачи от БСП тръгнали да дават акъл на останалите.На Мутафчиев пробутаха рециклирани вагони за нови и той не разбра.Може и да е разбрал но сухото в джоба му го накара да замълчи.Кутев пък единствено разбира от водка и мезе за нея.И като види жена в униформа да тръгне залепен за нея.
62
4
 
12
 
! Отговори
истината преди 12 години
тук само платени простаци ли пишат срещу боико.няма ли нормални хора вече.
61
2
 
13
 
! Отговори
от 65 до 69 преди 12 години
ами не защитавам герб, а и не съм гласувал за тях досега, просто това което някои натякват че трябва да се върнат бсп и дпс е голяма заблуда. това е типично робско мислене.
60
10
 
8
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 12 години
Вечна слава на БКП/ГЕРБ! Да живее другаря Бойко Борисов!
59
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оствка и електрически стол за единствения останал жив *** Бойко Борисов!
58
4
 
6
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 65. Да, а сега повсеместната корупция и далаверите ги няма вече, нали? Затова ни приеха и в Шенген с отоворени обятия!!!!! Навиник!
57
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите нагли и безочливи, какво се обаждат отново?!!Да не би по тяхно време БДЖ да е цънало и вързало и да е било на печалба.Но не са съкращавали хора, за да няма недоволства, въпреки финансовите показателиНагли комунисти! Всички са такива!
56
8
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
това е типично за простолюдието от един случай да си прави генерален извод.
55
0
 
7
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Няма значение кои е на власт, няма значение и че ново ръководство е заменило старото, всяко ръководство поема щафетата от предното и наследява далаверите.
54
5
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
прав си тройката подминаваше с мазна усмивка упреците и въпросите за повсеместна корупция и далавери, но това бързо се забравя когато уж няма какво да ядеш.
53
4
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
гербераст кажи *** не тъ чух кво речи
52
1
 
6
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
До 54, аз не мисля, това което знам от еди кой си работещ там, и при управлението на БСП и при това на ГЕРБ, ръководството било то старото или новото си върти далаверата от кламерите в офисите им до липсващо гориво.
51
4
 
2
 
! Отговори
Do 56 преди 12 години
Май са отрязали държавните поръчки на шефа ти и не те праща вече за сухо ,а?
50
2
 
4
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
Това няма значение, важното е кой е бил на власт. Както виждаш хората и в момнета изхождат от това, трябва да призная, че общо взето са прави.