Нов дом за обитателите на църковния комплекс в Нови хан

Преустановява се процедурата за събаряне на незаконните постройки
Обновена: 19 дек 2011 17:14 | 19 дек 2011 17:14,
37
Нов дом за обитателите на църковния комплекс в Нови хан
Отец Иван. Снимка: Булфото

"Преустановяваме процедурата по премахване на незаконните постройки в църковния комплекс на отец Иван от Нови хан".

Това обяви на пресконференция регионалният министър Лиляна Павлова след среща на институциите и отец Иван.

Сградите ще бъдат премахнати доброволно, съхранявайки тяхната цялост, така че материалите да бъдат използвани за изграждане на законни постройки, уточни министърът.

Нов дом ще се строи обаче за обитателите на сградите към църквата, стана ясно още след срещата.

Сега в дома живеят 84 души, от които 30 деца. Всяко едно от тези деца е настанено в дома доброволно заедно със своите родители.

Още по темата

Сред тях няма изоставени деца. Всички лица имат издадени лични карти, живеят на доброволен принцип, регистрирани са по надлежния ред. Децата, които са на възраст за училище, посещават такова.  Другите са заети в стопанството на отец Иван, обясни Павлова.

Министърът обяви още, че държавата в лицето на Министерството на регионалното развитие и благоустройство поема ангажимент за предоставяне на терен със сгради в местност в Ихтиман. 

Държавата безвъзмездно ще дари на фондацията на отец Иван терен от 78 дка в Ихтиман. Той е в гориста местност и ще е подходящ за развиване на земеделската дейност на фондацията на отец Иван.

Ще се създаде и офис в София със секретар, който да координира работата между институциите и фондацията на свещеника.

„Бог ще ни помогне. Това, което сме предприели, ще се реализира. Смятам, че ще направим един образцов дом. Длъжни сме да помагаме на бедните хора. Всичко върви добре. Децата са спокойни. Животът си тече при нас мирно и спокойно”, каза свещеникът.

На 23 януари ще се проведе нова среща за уточняване на процедурите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Нови хан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
38
 
! Отговори
Мария преди 12 години
За отец Иван зная от телевизията. Това което прави е прекрасно. За мен такива хора са святи.Бог да го благослови.
30
8
 
45
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Отец Иван е пример за православен християнин,а не като онези гейове-варненският и пловдивският изчадия адови!
29
9
 
35
 
! Отговори
Месия преди 12 години
Е време беше!
28
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЕЛИК е.
27
9
 
60
 
! Отговори
86531 преди 12 години
Случаят с отец Иван много ми напомня на този с ДДС-то върху дарителските СМС-си. Хем държавата не си върши добре работата /никаква я няма/ хем не пропуска да си вземе своето от нашите дарения. Аналогично в случая с отец Иван - при наличието на толкова незаконни строежи като митничарското село, те точно него го спукаха от проверки. А не си дават сметка, че този човек е по-ефективен от работата на 100 чиновника в социалното министерство и десетките агенции за закрила на който си щете
26
35
 
37
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Щото малко *** има, ами и този ненормалник ги хрантути в църквата. Ама каква църква, там само к*рвари, педофили, гейове и далавераджии ! А ти 24 да ми ядеш мадете !
25
9
 
54
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Днес в едно интервю един сляп уличен музикант каза: " Животът е море и всеки плува кой както може. Нека бъдем добри и да не натискаме главите на плуващите около нас...." Не е хубаво това напрежение и тормоз, на които подлагат отец Иван. Аз лично съм възмутена до + - безкрайност!!!!! Оставете хората на мира !!!!!
24
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един наистина Свят човек в нашата църква Дано Бог да му помага
23
9
 
47
 
! Отговори
до 18 ти и 19 ти ! преди 12 години
За това ,че КОЩУНСТВАТЕ тепърва ЩЕ СЕ КАЕТЕ ГОРЧИВО ...запомнете Богохулните си думи...!!!!
22
9
 
56
 
! Отговори
И С Т И Н А Т А : преди 12 години
Няма ненаказано добро ...
21
10
 
37
 
! Отговори
do19 преди 12 години
Da izklatja maika ti az ot zad govedo mrasno ,da i go zabija
20
10
 
46
 
! Отговори
osata преди 12 години
"Ще се създаде и офис в София със секретар, който да координира работата между институциите и фондацията на свещеника." Е, и пак ли чиновници ще се намесят? Та досега как са преживявали ? Нещо не разбирам.
19
15
 
40
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Бях писал,че Лилито е внучка на ***,партизанин-кокошкар,палил църкви и обирал мандри,сражавали се с ранени воиници на Вермахта.Прости им Господи,дотам им стигнала,доблестта и смеластта.Жалко,крушата не пада по далече от дървото и Лилито,посегна на църква,прийт,сътворена от свят за мене човек.Лиле,Лиле и ти излезе,много тъпо парче,но неисе,тои и шефа ти същият,да се свети името Му.
18
65
 
36
 
! Отговори
Светагодуха.амин преди 12 години
Дедо поп на дърти години клати *** и к*рви.. че и децата им прибира, дай боже всеки повече самотни майки до него, че и безпарични. За 5 лева чудеса правят..
17
10
 
40
 
! Отговори
??? преди 12 години
"Сградите ще бъдат премахнати доброволно, съхранявайки тяхната цялост, така че материалите да бъдат използвани за изграждане на законни постройки, уточни министърът."аххх, неее тук не е проблема само в герберите ... има нещо инфантилно в тоя народ! какво значи това сега? а на плевнята бараката край морето, и тя ли ще се премахне доброволно, а?
16
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сградите ще бъдат премахнати доброволно, съхранявайки тяхната цялост,..., уточни министърът. ---------------- Лиляно, колкото по уточняваш, по не ти разбирам...
15
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв е маханизъма държавата да дари земя на някого безвъзмездно? Особено на фондация. Мое ли да ви *** майката? :))
14
26
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няколко неща не могат да се отрекат:1.Всички постройки на приюта,строени в продължение на 20 години са незаконни.Това не може да не се знае от отеца,който е строителен техник.2.Отецът е бил сътрудник на ДС3.Черквата на селото,която се намира в двора на приюта, е в плачевно състояние.Достъпът до нея е ограничен.4.Силно е замърсена околната среда около приюта.5.Лансираше се версията,че приютът е за сираци.Сега нищо не се споменава за това, защото там няма сираци.
13
14
 
34
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
MAI ZABRAVIHTE ..SVETA NEDELIA...------TVA NIE GO NA
12
14
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Държавата безвъзмездно ще дари на фондацията на отец Иван терен от 78 дка в Ихтиман. Той е в гориста местност и ще е подходящ за развиване на земеделската дейност на фондацията на отец Иван!??"Каква ли земеделска дейност е подходяща за развиване в гориста местност,а?Събиране на жълъди и отглеждане на диви *** що ли??