Уорлик: Наистина ли ще кажете "не" на Шеврон?

Рисковете от добива на шистов газ са спекулации, заяви посланикът
Обновена: 18 яну 2012 11:06 | 18 яну 2012 11:04,
559
Уорлик: Наистина ли ще кажете "не" на Шеврон?
Снимка: архив Булфото

"Шеврон" искат просто да помогнат на българското правителство, заяви американският посланик у нас Джеймс Уорлик пред Нова телевизия.

Според него компанията ще доведе милиони долари инвестиции и ще отвори много нови работни места за българите. "Наистина ли сте готови да кажете твърдо "не"?", попита Уорлик.

Според него в България има вакум на информация.

Още по темата

"Българите плащат двойна цена за природния газ. Много хора се опитват да извлекат дивиденти от това и в момента чувате тяхната гледна точка, а не тази на еколозите", допълни Уорлик.

Американският посланик смята, че страната ни трябва да въведе регулация на добива и проучването на шистов газ, а не да го забранява напълно.

"При разработването на всички енергийни източници има рискове. Едва ли има човек, които ще ви каже, че атомната енергия е абсолютно безопасна. По същия начин стои въпроса и с шистовия газ", убеден е Уорлик.

Той каза още, че "Шеврон" е много отговорна мултинационална компания, която не би си позволила да накърни репутацията си като поема излишни рискове за околната среда.

Американският посланик отхвърли голяма част от информацията за щетите, които е нанесла компанията на околната среда в страни като Еквадор например. Според него това били силно преувеличени спекулации.

"Ако бях българин бих искал да знам дали в страната има шистов газ и какво е качеството му. Точно това иска и "Шеврон", заяви Уорлик.

Според него пред България има два варианта. Единият е добивът и проучвананията на шистов газ да бъдат забранени напълно. По думите му по-умният избор обаче е да се въведат регулации, които да защитават околната среда.

Джеймс Уорлик заяви още, че опасностите за околната среда при метода "хидравлично разбиване" също са силно преувеличени.

Той обясни, че в САЩ “Шеврон“ разработват много находища на шистов газ, като някои от тях дори са в зони, където има население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
36
 
! Отговори
Българин преди 12 години
България не иска шистов газ! България не иска Уорлик!
58
3
 
19
 
! Отговори
gun преди 12 години
да го духа уорлик да не му направя проучване в задния двор може да има шистов газ
57
2
 
21
 
! Отговори
edin преди 12 години
мамка им интерчийска ,вън и да забравят за проучване и добив в България. А този от снимката съм го виждал на живо каква блят е мекотелото.
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този няма ли да го разкарат от България ?
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да но не сте българин господин уорлик така че ще правите каквото ние ви кажем.Шистов газ в България няма да се извлича и евреите от шеврон може да си натикат парите там където слънце не ги е огрявало
54
1
 
30
 
! Отговори
Не на нас тея преди 12 години
Видиш ли американец и евреин да се "загрижат" за някого...очаквай да го съблекат, ограбят и изнасилят.От нас зависи дали ще им позволим.Що не си е*ат мамата.... и тоя *** от снимката и държавата му скапана.
53
1
 
34
 
! Отговори
Чиба преди 12 години
Уродлик, взимай си Шеврон и изчезвай! Не ти щем шистовия *** в България!
52
1
 
25
 
! Отговори
123 преди 12 години
да си тровят щатите..ние искаме чисти води и земи...а не да ни тровят..нас и децата ни!Представяте ли си колко болести,колко ракови заболявания ще има,ако това стане факт..ужас! :(
51
1
 
25
 
! Отговори
simeon.mihaylov преди 12 години
Абе този като лъже, айде поне да се вписва в някакви рамки, на които поне балъците ще се вържат!<<"Шеврон" е много отговорна мултинационална компания>>Ти подиграваш ли ни се, бе Генерал-губернаторе?!?Ние на Еквадор ли ти приличаме? Макар че в някои отношения, индианците вече са по-светнати от нас. Ама и те ядоха американския 40 години, докато им дойде акъла. Ние имаме да чакаме още 20.
50
1
 
34
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Наистина ще кажем "не" на Шеврон, Ваше Превъзходителство: 1. Защото това е голяма, но скандална компания; 2. Защото добивът на шистов газ в житницата на БГ не е безопасен; 3.Защото Вие ни препоръчахте производството на шистов газ, и понеже сте дипломат, а не инженер, въобще не си направихте сметка,че можем да съсипем земята. Но Вие сте типичен янки: нагъл, свикнал да командва и да чукат токовете пред него с роболепното "Слушам". Е, не винаги ще е така...
49
3
 
11
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
Tukmo kogato si pomisli 4e nie vurzal nas bulgarite i hop , iznenadaaa. Ne sme tolkova lesni Amerika4e. SHte vi smajem i durjavata nqkoi den :D:D
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя още ли не са го излитали към САЩ, с какво право се меси и то за пореден път? А видяхте ти го как се е закръглил, явно е придобил доста от българо-управленските черти.
47
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бой се, Уорни. Утре мутрата си идва и пак ще извърти ***.
46
2
 
12
 
! Отговори
танкист преди 12 години
ся за хамериканците или лошо или нищо, един пример от не далечното минало, хаити до стъпването на американски крак в островната държава всичко е било перфектно или почти, силно развото земеделие, износ, икономика за около 30 години амариканците успяват да докарат хаити до просешка тояга. Относно уорлик еми всички понякога губим не може само да се печели, да казваме НЕ, друг е въпроса , че на бойко нещо не му фатам вяра ама хич, да не се извърти след месец както обикновенно се случва, дано не.
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ооооо да! Искрено се надявам Шеврон да си тръгне. Нека си проучват на други места, не и тук.
44
2
 
27
 
! Отговори
Sven преди 12 години
Тоя евреиски *** пък кой е да взима отношение по вътрешни за страната ми решения. Аз не съм го избирал да ми дава акъл. Нещастна долна еврюга отивай си да лижеш черното дупе на сещаш се кой в твойта си родина. Шушумиго!!!
43
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н посланник, ако имах власт отдавна бих Ви изритал от България. Вие господине се наменсвате във вътрешните работи на една суверенна държава, което е недопустимо. Нека българите решават кое е по-добре за тях. Или сте на мнението, че българския народ е по-глупав от вас и се опитвате всячески да го докажете. Време е да си вървите, българския народ не ви иска, нежелан сте в моята страна. Нищо против американския народ, против такива особи.
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да те дупчат тебе УОРЛИКО за шистов газ, ние не щем. Ние сме консервативни хорица.. Марш оттука, вън , къш , баста, изчезвай и не се връщай ако не си станал на 134 години и искаш да ходиш на кални бани в банкя, там има един теляк ще те изтърка..
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбра се най-накрая чий е интереса и кой натиска навсякъде из страната да се правят проучвания. В тяхната си страна, дано и в най-гъсто населените райони да добиват тяхната ........ .
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя няма ли кой да го убие бе :(