Кошмарът в Бисер – престъпна небрежност на институциите

Преглед на печата за 7 февруари 2012 година
Обновена: 7 фев 2012 09:25 | 7 фев 2012 07:50,
160
Кошмарът в Бисер – престъпна небрежност на институциите
Снимка: БТА

Във фокуса на всекидневниците днес е тежката обстановка в Южна България. Престъпната небрежност на институциите у нас взе нови жертви, коментира под глава "Сега". 9 души загубиха живота си във водите на поредния прелял язовир - "Иваново". Водата помете цели села в Хасковско, животът на стотици бе застрашен. Цяла Южна България се оказа под вода от преливащи реки и язовири.

Тъй като бедствието се повтаря всяка година, то не бе изненада за институциите. Никой обаче не пое вина - нито за конкретния случай, нито за бездействието при натрупването на проблемите през годините. След установяването на точния брой на жертвите България за пореден път ще бъде в национален траур.

"Труд" и "24 часа" информират на първа страница, че жертвите на триметровото цунами са не 9, а 11.

Външно министерство уведоми гръцките и турските власти за високите води на язовир "Ивайловград". Южните ни съседки са предупредени и за високата вълна по р. Марица.

В интервю за "Стандарт" екоминистърът Нона Караджова подчертава: "Състоянието на нивото на водите в малките язовири не е под наш контрол. Това, което можем да направим, е да даваме предупреждения кога се очакват валежи, снеготопене и извънредни климатични ситуации.

Заради ниските температури софиянци ще платят до 21% по-висока сметка за януарско парно в сравнение с декември 2011 г., допълва "Монитор". В друга статия вестникът алармира още, че българските железници не отопляват вагоните на влаковете.

България няма причини да се отказва от шистовия газ, казва в интервю за "24 часа" експертът по международна сигурност Алекс Алексиев.

"В Америка в момента има 35 000 шистови кладенеца, всяка година се прибавят още 4-5 хиляди и досега не е имало екопроблем. Ако наистина беше вярно това, което говорят тук - да чакаме земетресения, отравяне, не знам какво си, то Америка досега щеше да изчезне. А изгодата от шистовия газ е просто невероятна. В Америка от 2008 г. досега цената на електричеството е намаляла два пъти", аргументира се Алексиев.

Според експерта протестите у не са само екологични. "Истинските причини са руските интереси, които са много силни в нашата държава и те се налагат по един или друг начин. Ако човек си зададе въпроса чия ще е ползата от мораториума, е ясно, че това са "Газпром" и руската енергийна мафия.

Интересно е, че в България никой не споменава, че през ноември самият Путин започна да описва големите вреди от изследването за шистов газ", посочва Алексиев.

Българинът ще усети излизане от кризата едва в началото на 2013 г., информира "Труд" на икономическата си страница. Това става ясно от последния доклад за състоянието на икономиката на Центъра за икономическо развитие.

Според анализаторите на организацията в края на 2012 г. икономиката на страната ще достигне върховите си нива от преди кризата, които бяха отчетени в последното тримесечие на 2008 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
16
 
! Отговори
МИТАКА преди 12 години
ДОКАТО ГЛЕДАМЕ САМО СОФИЯ ДА Е ДОБРЕ, НЯМА ДА ИМА ОПРАВИЯ,КАК ПРЕДИ НЯМАШЕ СКЪСВАНЕ НА ДИГИ ,ЗАЩОТО ИМАШЕ КОНТРОЛ, А СЕГА АНАРХИЯ,СЕГА НА КОГОТО Е БИЛ ЯЗОВИРА ДА ГО ОТНАСЯ,ЩОМ НЕ СЕ Е ГРИЖИЛ ЗА НЕГО
81
3
 
2
 
! Отговори
4i4o преди 12 години
abe journalisti, deto vse znaete bez mnogo da mislite-poglednete saborenite ot vodata postrojki- te sa ot kirpi4 be! ami toj mozea da padne i samo ot dazda.taka sa si gi postroili horata-a vie:tozi vinovenonzi vinoven.mislete be!
80
11
 
5
 
! Отговори
Де е тая мъка преди 12 години
Още преди да вляза си знаех, че ще има поне един *** дето да е написал, че Герб са виновни. Да така е, след 20 години преход и перфектна работа на държавата, Герб провалиха всичко, хората умират, не се търпи. Не ви ли е срам да политизирате тази трагедия!!!!! Ние сме виновни, не Герб, не Станишев лалугера мръсен. Престанете с глупавите коментари и се замислете, че кметовете и чиновниците са едни от нас и това, че са мързеливи и глупави е общо българска черта! На никой за нищо не му пука!
79
1
 
6
 
! Отговори
Бойко Комунето преди 12 години
БлагодаретеВсяко чудо за 3 дни най лошото за 9
78
3
 
6
 
! Отговори
Марти преди 12 години
до 85Спора верно е безмислен .Не знам за кутевци,ама ти си празна кратуна.Първото нещо ,микроязовира е собственостт на МО,второ,общината си е свършила работата ,като е уведомила с писма за проблемите по стената.А съответните държавни институции не са си мръднали пръстта.Това са фактите.И не само ГЕРБ,а и предишните не са обърнали внимание.Така че като защитаваш вожда си,защитаваш и Станишев.Но тъй като платените писачи на ГЕРБ,са особено ***,не можеш го разбра това.
77
0
 
4
 
! Отговори
2 в 1 преди 12 години
Журналята направиха от 1 сататия две - да се начешат и по въпроса за шистовия газ.
76
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 12 години
Кой е виновника е повече от ясно - собствениците на язовира и държавните институции, които трябва да контролират собствениците. И в двата случая опираме все до ГЕРБ. Собственик е или областната управа или военното министерство, а държвните институиции се ръководят от ГЕРБ.
75
3
 
17
 
! Отговори
ДО 91 преди 12 години
МАЛОУМНИЯ СИ ТИ,не е работа на премиера да се прави на рамбо,а да предотврати чрез МИСЛЕНЕ И РАБОТА такива ПРЕСТЪПЛЕНИЯ от некадърност и недоглеждане,а не да рита безуспешно топка и да реже лентички!затова има цял държавен апарат,да накаже злоупотребяващите и да спре злоупотребите!А не да плюе наляво и надясно!Бат ти Бойко не сме го избрали да ми дрънка по Тв,а да работи!!Да организира,не да се разхожда и да тупа хората по гърба!ДА МИСЛИ!!!ама кат няма с какво..
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
91,не се ли сещаш, че не е работа на министри и премиери да се пречкат там, къдетио има да се спасяват хора? Те не са обучени за това, а нашите не са обучени за нищо освен да разнасят папки по коридорите. Пречкането на министрите на ГЕРБ е пак евтин PR на гурба на бедстващите хора.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kakwa e tazi statiq? Parwo goworite za tragediqta s nawodneniqta, a posle za niskite temperaturi ot kydeto spomenawate za 6ISTOWIQ GAZ?!?!?!?! i ostanalata polowina ot statiqta pi6ete za 6istowiq gaz. ALOOO!!! Razdeletze pone statiqta na dwe.
72
4
 
11
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
Той голям герой тоа бат бойко, че отишъл с хеликоптер и с риск за животане забравяй че това е неговата версияхората с такива хеликоптери летят и даже стрелят по тях с ракети
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
държавните институции ги ръководят хора.а тези хора ги турга правителството за да ни го тургат на нас,изглежда-не оневинявайте гадните ....пиклювци и дришли по на 25-30 години,дето са плод на чалгата и мутренския модел на бибитко!те ръководят и те трябва да бъдат дадени на съд!
70
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Престанете с това БСП, СДС, ТКЗС и т.н.Още ли не сте разбрали, че всички са от БКП?Толкова ли сте наивни, да не казвам прости?
69
15
 
6
 
! Отговори
До 78 преди 12 години
До 78-я *** комунистически клес! Абе мушмурок, вчера Бат Бойко отиде ли с хеликоптери с риск на живота да организира спасяването на бедстващите. Този човек е герой, а такива *** като тебе ядат уайна по цял ден и му лапат дедовия от сутрин до вечер! Какво е виновен Бойко ,а ? Че лакомите общинари от БСП, щото там са общини на БСП и ДПС, са иззели микроязовирите от Водно стопанство за да правят бизнес, но не се грижат за тях, а само за парата! И ти ще ми говориш глупости от 1001 нощ, че не трябва да споменавамие магистрали, ами не ги споменавайте. Коментара ми беше насочен към малоумния ти колега Кутевец!
68
0
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Пич, ама ти спориш със себе си. Ограмоти се, проучи как стоят нещата и тогава се изказвай. Иначе само лъсва простотията ти.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Алексиев го помня,беше някакъв съветник на Филип Димитров с две думи,американска ***.Един от инициаторите да признаем Македония през 92 гд.Мръсен долен,гаден предател,че му дават възможност и да се изказва.Комунистите и седесарите трябва да се изчистят от лицето на БГ.
66
1
 
13
 
! Отговори
ядосан преди 12 години
настоящите ни управници са късогледи и се возят само по т.н. магистрали.Какво се случва встрани от магистралите въобще не ги интересува.Само оправдания с предишни правителства и какви ли не други простотии.Какво направиха за близо три години управление?Стига оправдания и демонстрация на некомпетентност и бездействие!!!!!!!!!!!!!!!!!
65
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
При кмет от БСП - колкото и да пише никой от герб няма да му откликне на молбата - защо да помагат на опонентите, пък сега оле-ле. Бойко мълчи, защото знае, че СТЕНАТА НА ЯЗОВИРА Е ПРОБЛЕМ НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, - нивото на водата се контролира от напоителни системи и басейн. дирекция, др-ко Караджова вие сте министър на Министерството на околната среда и ВОДИТЕ!?!? Кой да ги контролира - ако е за разрешителни и лицензи вие прибирате парите и рушветите, а сега .... Аньо ми ти къде се криеш..
64
8
 
4
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
Контрола на микроязовирите е на общинско ниво.Има създадени ДЪРЖАВНИ правила, но не се спазват и контролират!Отговора-той е ясен-общината и кмета е от БСП.Спирам вече с безсмислените спорове с Кутевците.
63
1
 
13
 
! Отговори
Здравейте ИДИОТИ преди 12 години
Понеже ви стана известана една житейска микротрагедия искам да ви информирам, че всеки ден в милата ни и демократична таковина се случват подбни.Та то не са тефонни измами (жена се обеси дори), та то не са имотни измами, та то не е полицейски, прокурорски, съдебен, административен произвол, та то не са лекарски грешки, та то не е престъпно бездействие на контролно-охранителни органи, мога да пръдъла 1 час така.Обаче не лаете за тези "другите" микротрагедии...колко сте СЪСТРАДАТЕЛНИ...ЛИЦЕМЕРИ

Спонсорирани публикации