Вземете имотите на мафията, настоя и посланик Алън

Преглед на печата за 5 март 2012 година
5 мар 2012 07:12,
92
Вземете имотите на мафията, настоя и посланик Алън
Посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън. Снимка: Булфото

В интервю за "Труд" новият посланик на Великобритания в София Джонатан Алън, заявява: "Вземете имотите на мафията. Какво означава това - хората, за които всички чуваме и които не могат да докажат откъде е богатството им, да се разделят с него. Ако си бос на мафията - отиваш в затвора. Безпокои ни оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (Тодор Коларов). Питаме се какво означава това", резюмира посланикът.

След няколкомесечно пазене на мълчание социалният министър Тотю Младенов излезе с нова социална идея - да се въведе допълнителна осигуровка от 1% върху трудовите доходи, коментира "Капитал Daily".

Със събраните средства от нея трябва да се осигурят допълнителни пари за здравни грижи и строеж на домове за възрастни хора. По своята същност предложението е опит за вдигане на осигурителната тежест. Нищо че правителството постоянно декларира, че няма да вдига ставки.

От НЗОК са категорични: "Здравното министерство не направи необходимото за поевтиняване на лекарствата", пише "Класа". Касата може да договаря само лекарства, които се заплащат 100% от фонда и са без аналог. Това заяви в свое официално становище екипът на касата.

Огласената позиция е в отговор на предупреждението за нови уволнения, което бе отправено от здравния министър Стефан Константинов. "Всеки, който не си върши добре задълженията, се разделя с поста си", заяви Константинов.

Поводът бе пропускът на Националната здравна каса в продължение на една година да договори по-изгодни цени за лекарствата, които осигурява.

"Забраняват екскурзии на гимназисти без учител", пише на първа страница "24 часа". Ще важи и за абитуриенти, така спират туровете за напиване.

Това предвижда нова наредба на министерството на икономиката, която трябва да влезе в сила най-късно от догодина. Учител задължително ще има при всички организирани екскурзии на ученици до 19-годишна възраст.

В момента масова практика е 16-годишни да пътуват без учител из страната, за да се напият. Обсъжда се още в наредбата да бъде записано, че детски групи могат да се настаняват само до третия етаж в хотелите и в стаи без тераси. Все още обаче не е ясно дали това ще стане факт заради протести на хотелиери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
8
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Този слуша ли се какво говори?Как да се вземат имотите на мафията, като самото правителство си е част от нея.
72
7
 
5
 
! Отговори
Жално мий преди 12 години
Болен ми лежи Боко Тиквата. На глава му стои старата му майка, милно го гледа, жално го жали.-Стани ми, стани, мило мое чедо, твоите другари по бардаци одат, жални песни пеят, бонуси раздават, цените вдигат, тебе споменуват. Бог да го прости Бойко ***, Бойко *** си народ ограби, си народ ограби, за пусти хамериканци.
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А как харесват, Англичаните, парите на Роман Абрамович! Но не викат че е лош, сигурно от Ленин си е наследил милиардите.
70
4
 
8
 
! Отговори
Alabala преди 12 години
Да се докаже произход на пари е много лесно - който има милиони, има и схема за тяхното изпиране - бъдете сигурни. Подобни изказвания са чист популизъм. Трябва да е някой много загубен, за да има примерно 6 апартамента и да каже, че тъщата и тъста са спестявали и са му давали, но дори и тях не ги закача никой...
69
2
 
14
 
! Отговори
visies преди 12 години
Основният проблем като наследство и бъдеще е комунистическата олигархия... Намя спасение от нея ! ! !Председартел на НС, президент.... олигарси... всичко е с комунистически корени..... Добре, че има кой да ни натиска от вън.... та поне малко от малко нещата да се пооправят ! ! !
68
3
 
5
 
! Отговори
DA-BE преди 12 години
..mr Alan..nov e 4ovekat ne e v 4as na BG SITUACIATAE KAK TO4NO DA STANE-NA KOGO I OT KOY TO4NO 6TE VZEMAT...poglednete ot gore ...na doluNA KOGO SA 4ISTI PARITE-na BB-I C.BORISOVA..CVA.CVA...i MINISTRI ...zam..na4alnici na kabineti...i tn "ADMINISTRACIA" centralna i gradska..koi to4no 6te sa "vzema6tite" sa "OT NEZAVISIMATA" sadebna sistema...4e tam sa samo SOC SLABI potomstveni ili familno svarzani...nay to4no "VSI4KI SA NAVARZANI"..koy sin ili de6terq NA..jenen ili RODNINA-MILICIONER -
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aлън, ти каго английски шпионин не знаеш ли кой спонсорира "демокрадечната риволюция" в България? Та нали САЩ, Великобритания и ЕС подкрепят крадците на народното имущество? Да, сега тези бандюги са омаскарени и трябва да се сменят, не ви вършат работа. Но кой ще ги замести? *** като Дянков, който изпълнява лудите заповеди на Световната банка и МВФ? Отивай си Алън, добро не ви чака тук!
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Алън,без Ваша помощ(разбирай ЕС и НАТО) това няма как да стане.Почти невероятно е.
65
1
 
17
 
! Отговори
Едгар преди 12 години
Съгласен съм с н.пр. Алън. Но да се започне първо на приватизаторите на Кремиковци (например, как бившия му шеф си постори голф-игрище в Тунис), киноцентъра Бояна (кой и как владее земята под киноцентъра), авиокомпания Балкан (какво стана с недвижимите й имоти по света), СО МАТ (къде отидоха 5000 камиона), кой сега владее собственноста на бившите външно-търговски дружества по света и т.н.И как е спазена процедурата за изкупуване на български земи от чужди "инвеститори" (и то онези извън ЕС)
64
4
 
5
 
! Отговори
Тъжно е... преди 12 години
Тъжно е ...но нищо не се променя. Когато се дава заповеди да са върнат бонуси...това ще стане,защото ще вземем после нови...но да се отнеме имущество...е чак дотам ли? БЯГАЙТЕ ОТ БГ , иначе сте обречени на : Ив.Костов, С.Станишев и Б. Борисов в компанията на лудия Сидеров и благия Доган.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хей АЛЪН -на българина никой не може да даде акъл.Не може да се налее като в чаша.Виш- ако беше к.р зорлем щяха да ни го набият но акъл-не може.
62
2
 
23
 
! Отговори
666 преди 12 години
Тоя амбасадор чува ли се какви ги дрънка , нали ако посегнат да вземат да вземат нещо на някоя групировка като *** това означава военно положение на момента. И кой ще е тоя смелчага който ще се опита да направи подобно нещо? Мисията е определено невъзможна , даже абсурдна.пс.Нали снимаха с камери от въртолети маса незаконни селища на митничари и други бандити , някой направи ли нещо? Бутнаха ли поне 1 ?
61
1
 
17
 
! Отговори
МИТКО преди 12 години
МНОГО Е ЛЕСНО ДА СЕ КАЖЕ, НО ТАКА СТАВА, КОГАТО НЕ СА ТИ ЯСНИ НЕЩАТА... А В БЪЛГАРИЯ "МАФИЯ" И ДЪРЖАВА СА ЕДНО И СЪЩО И ЗАТОВА МИСИЯТА Е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНА!
60
2
 
6
 
! Отговори
АЙДУК преди 12 години
Айдук на АЙДУК..... ПРОЩАВА ЗА 100години.............ха ха ха хаааа..това съм го запомнил от един американски филм........НЕ ПИПАИТЕ МАФИЯТА ..НЕ БЪРКАЙТЕ ТАМ КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА
59
5
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
И шестте апартамента на Цв.Цв. ли?
58
2
 
8
 
! Отговори
EmoG преди 12 години
Vuprosut e koi e ot mafiqta i koe ne e, tui kato ponqtieto 'mafia" v Bulgariq e dosta promito.
57
3
 
10
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Мафията е проблем за онзи държавник, който не знае как да я използва в ползу народу и ползу държаву.
56
1
 
36
 
! Отговори
А бе, г-н посланик, преди 12 години
Как ще отнемеш имуществото на всички, които не могат да докажат откъде имат първия си милион?!Ами че ти искаш да бъдат докарани до просешка тояга децата и внуците на бившата комунистическа висша и средна номенклатура!Не знаеш ли в чии ръце отива лъвският пай от печалбите на всички онези никому неизвестни Сульовци и Пульовци, които се оказаха милионери след 1989 г.? Това са бутафорни фигури, лесно заменими, а всички знаят кои са действителните собственици на парите, ограбени от нашите джобове!
55
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОКАТО НЕ СТАНЕ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НИКОГА ,АМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ
54
1
 
19
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
....да го вземат!,.... ама тия където са в Парламента, ще останата без имоти.