Аварията в Чернобил виновна за болестта на Стилиян Петров

Английският таблоид "Сън" цитира лекаря на националния отбор Михаил Илиев
Обновена: 8 апр 2012 22:01 | 8 апр 2012 14:47, Красимир Ангелов
359
Аварията в Чернобил виновна за болестта на Стилиян Петров
Стилиян Петров може да е станал жертва на радиацията от Чернобил. Снимка: Reuters

Болният от остра левкемия капитан на Астън Вила и националния отбор по футбол Стилиян Петров е станал жертва на радиацията от ядрената катастрофа в Чернобил през 1986 година, съобщава английският таблоид  "Сън", който цитира лекарят на националите Михаил Илиев.

Изданието изчислява, че капитанът на Астън Вила е бил на шест години по времето на аварията в Чернобилската АЕЦ.

Тя предизвика облак от радиоактивни частици, който премина над части от СССР и Източна Европа, включително и България. Радиацията в Монтана, където халфът е израснал, е била от 1000 до 1300 пъти над нормалните нива, отчитат англичаните, цитирайки д-р Илиев.

"Беше късна пролет, хората похапваха пресни радиоактивни зеленчуци и други храни. Много хора, които бяха деца тогава, сега са болни от рак по тази причина”, допълва д-р Михаил Илиев и продължава:

Още по темата

"Наричаме ги "Децата на Чернобил". Повечето бяха родени в същия регион като Стилиян".

По думите на лекаря на националния отбор в семейството на Стилиян Петров няма други случаи на такава болест.

Самият футболист, в началото на тази седмица, стартира лечението си срещу тежката болест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
4
 
! Отговори
АСЕН преди 12 години
По време на Чернобил, бях войник и мръсните *** ни изкараха на маневри в Божурище. Същата година се разболях от бъбреци, а военна болница беше буквално претъпкана с бъбречно болни войници и момчетата здрави и едри като канари мряха като мухи от бъбречна недостатъчност. Аз също се бях простил с живота, но Господ ме запази, вечно да се слави името му. Сега идете в Иван Рилски и ще видите колко деца се раждат с мозъчни болести. Питах лекарите и всички казват че определено след Сърбия е това.
307
4
 
0
 
! Отговори
vela преди 12 години
Здравейте!! Искам да ви кажа че това не е точно така много хора по онова време не са знаели за аварията в Чернобил и много от тях за доживели до 80 -90 години днешни дни. Има деца които в момента се раждат и до няма и годинка развиват рак с неговите разновидности. Според мен напреднатото ежедневие постоянното притеснение и редица друго фактори.Моя съвет към всички е по - малко се притеснявайте живейте си живота защото е много кратък и преди всичко бъдете здрави.
306
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли да обясните по какъв начин ви бърка в здравето обеднения уран, след като той затова се използва, защото е обеднен до безопасна концентрация и освен това няма как да долети от Сърбия в България, защото просто пада и остава в почвата, там където е употребен.
305
4
 
4
 
! Отговори
Сталин преди 12 години
България след 1989 год. я опоскаха и не оставиха камък върху камък не комунистите и социалистите , а тъй наречените демократи ,в основата на които бяха стари недоутрепани фашаги ! Няма да споменавам имена ,защото повечето от тях не са вече между живите .
304
2
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 12 години
То , да е само в Сърбия , с локум да ги нахраниш ! Западняците и САЩ умъртвиха цели народи,не само Стилиян!
303
0
 
3
 
! Отговори
един човек преди 12 години
даа,верно е-на всички гейберчета са засегнати мозъците...това е истината...ама дали е от радиацията на чернобил,или от бомбите с обеднен уран и всички гадости дето има в изкуствените плодове и зеленчуци,дето ги правят в камъняка по гръцко и турско..във водата-непочистена,стреса,в саламите и по месата от чуждите резерви-не е ясно,айе със здраве
302
5
 
3
 
! Отговори
RT% преди 12 години
А хвърлените бомби с обеднен уран от НАТО в Сърбия нямат нищо общо!
301
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то ядем цялата менделеева таблица в насипен вид, кое е истинско? Подобрители, подсладители, че и ГМО-та... Всичко това води до бавно, но неизбежно генетично и биологично ***, организма все пак има ограничени възможности за присособяване и реакция към отровите. Сирене без мляко, майонеза без яйца,безалкохолни от лабораторията на чирака, мазнини от палми ... И най-смешното е, че на всички доказано вредни храни стои надпис: диетично! А облъчването? Безкрайна тема...
300
1
 
6
 
! Отговори
ДЯДО ГОШО преди 12 години
НАЙ ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В СЕГАШНО ВРЕМЕ Е ПОЗВАНЕТО ВЪВ ВСИЧКИ ХРАНИ НА РАЗНИ "ПОДОБРИТЕЛИ" 1500- Е-та. СЪС СИГОРНОСТ ТОВА ЩЕ СЕ ОТЧЕТЕ НО ЩЕ БЪДЕ МНОГО КЪСНО. ФАКТ Е ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ РАЖДАТ С АНОМАЛИИ ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ТЪРСЯТ ПОМОЩ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ТУК И ТАМ.
299
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
аз бях дете на 11, и ядяхме зелени сливи от дърветата около блока, марули и краставици. бяхме голяма тайфа деца, засега не ми е известно на някой от тях да се е случило нещо подобно и слава богу, че не е. става дума за североизточна българия.
298
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даа, за съжаление, всички сме засегнати, особено родените през 86-та, защото майките ни са яли радиоактивни черешки и марулки бременни, а правителството е криело информацията за аварията.
297
5
 
1
 
! Отговори
4ernobil i Fedoska преди 12 години
abe ako 4ernobilskata radiacia e vinovna- kak stre obiasnite kak edin pojarnikar se prevrysta v Tikvai kak detetnceto na sefiorina staa MVRist ta drunka s edna vrzka kliu4ove za aaah-parta-Mentituk nito edin ne popita koia krvan grupa e Stilian, kakav e markera na kostnia mozak ot koito Stilian ste se nujdae.kolko ot vas sa gotovi da legnat do nego i da dariat krv, plazma i mozak?pone ne mi obiasniavaite zasto Fedoska e tolkova finna v zadnika i debelaska v Pravoto- i tva li e ot 4ernobo
296
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление си е точно така. Цялото наше поколение е заплашено. А и прави ли ви впечатление още нещо, че младите жени масово имат проблеми със забременяването? Това също се дължи на Чернобил. Ядяхме си плодове и зеленчуци, пиехме си мляко... и сега се чудим от къде ни е дошло.
295
1
 
5
 
! Отговори
да да да преди 12 години
322 за съжаление е прав!Толкова много са начините да ни тровят и физически и психически, че едва ли вече има начин да се опазим. Микоплазма..... скритата причина за бум на пневмониите миналата година, но.... фармацевтичните компании си реализираха печалбите.
294
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чернобил, ама друг път! По никакви показатели болните у нас не са повече от тези в други страни. А всичките ла*на на този свят идват от англичаните. Исторически факт.Дано момчето се излекува и Бог да му е на помощ.
293
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
322,вероятно си прав.Но българите не знаят за всички тези вредности,може би само за някои от тях.Въобще някой правил ли е изследване какви са причините за масовите злокачествени заболявания в страната,в това число и влиянието на Чернобил.Изследват ли се зеленчуците и храната която използваме за съдържание на опасни компоненти или това се прави отвреме на време и основно след сигнали или журналистически разследвания.
292
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Успех на Стенли и на останалите борещи се с рака! Но само Чернобил ли е виновен? Много вредни и отровни съставки са включени УМИШЛЕНО в чов. живот за да СЕ РЕДУЦИРА БРОЯ НА ХОРАТА уж по законен начин: живак в жив. амалгама и разл. козм. продукти, използване на канцерогенния алуминий за готв. съдове и кутийки, флуорид в пастите за зъби, тефлон, аспартам като подсладител, доказано канцерогенен, ГМО продукти, разл. подобрители, антисъстарители, оцветители и др. в храна и напитки, пръскане с кемтрейлс чрез самалети и насищане на въздуха с: радиоактивен барий, стронций, наночастици алуминий, вируси, канцерогенни бактерии, мукоплазма вече 6 години в БГ!!! Това не ви разболява? Къде сте българи? Защо спите? Какво ядете, какво пиете, какво дишате?
291
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
312, ти поне 12 години имаш ли? Ако махнем настрана неграмотността ти и непознаването на родната кирилица, пак остава въпросчето - коя дъщеря на Тодор Живков е жива? Защото той една щерка имаше и тя почина преди него. Да се върнем на неграямотността, сега юридическа - наказания се налагат на виновния, не на наследниците му, приятелите му, съучениците му или някой друг.Абе с две думи - завърши поне 3-ти клас. И в следващите 10-ина години пиши само във форумите на разните онлайн игрички.
290
0
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
Спомням си тия години. Тогава бях на 10 година след аварията се раболях от диабет а едно комшииче 2 години след това получи рак на стомаха и почина 4 години след като му го откриха. Друг приятел от махалата години по късно получи някакъв рак на костите или нещо подобно! Не ни предупредиха тогава! Спомням си!
289
2
 
14
 
! Отговори
VDCH преди 12 години
Причините за повишаване на злокачествените заболявания са десетки (храни, начин на живот и др.) Преди 100 г. България е била страната с най-висока продължителност на живот в Европа. Да не би някаква авария да е станала след това. Така че причината за заболяванията са най-различни и не мога да понасям, когато тези теми се политизират.