Камикадзе взривил автобуса в Бургас

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем
Обновена: 19 юли 2012 08:45 | 19 юли 2012 08:40, Петя Славова
329
Камикадзе взривил автобуса в Бургас
Снимка: Булфото

Атентатор камикадзе е взривил автобуса в Бургас, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като пристигна в морския град, за да се запознае на място със ситуацията.

Министър-председателят е помолил прокуратурата да разпространят снимка на извършителя, за да се установи самоличността му.

По първоначални данни атентаторът е мъж с дълга коса. Той е заснет от камерите на летището. В дрехите му са открити фалшиви документи за самоличност на жител от щата Мичиган.

Още по темата

Тялото на атентатора е най-обезобразеното от взрива. Пръстовите му отпечатъци не са в базата данни на ФБР. Няма го и в регистрите на нашата "Гранична полиция".

Снети са му пръстови отпечатъци, назначена е ДНК експертиза. От видеозапис се вижда, че атентаторът по нищо не се е отличавал от останалите туристи, бил е с къси панталони, раница на гърба.

Взривът е станал в багажното отделение на автобуса. Установява се неговата мощност.

Вчера около 17.30 часа на летището в Бургас се взриви автобус с израелски туристи.

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем, след като една от жените, откарана в критично състояние в болницата в морския град, е починала късно снощи.

32-ма са ранените, 28 са настанени в Бургаската болница.Трима от пострадалите, които са в тежко състояние, са настанени в "Пирогов" и ВМА. Сред тях е и жена на 23 години с опасност за живота.

По-леко пострадалите ще бъдат превозени с израелски самолети.

По нареждане на премиера правителственият "Еърбъс" излита за Бургас. Той също ще осъществи полет до Израел, с който ще бъдат върнати около 70 израелски туристи, които са прекарали тази нощ на летище "Сарафово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
4
 
! Отговори
galya преди 11 години
А, къде са ДАНС питам аз, с какво точно се занимават? А какви заплати вземат само, но най се гордеят със служебната карта и безпроблемно не спазват законите на страната ни.
187
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момиче на 17 малък ти е умствения капацитет за да разбираш нещатати си деградирала щом си толкова елементарна да вярваш на еврейската пропаганда
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 257 То в самолета тъй или иначе няма ни пилот ни помощник-пилот а само стюардеси и луксозни пасажери,качили се да опоскат кетъринга.
185
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в повечето израелски медии читателите казват почти едно и също: 'ердоган, бургас не ти е далеко, а и имаш хора там, нали?'; 'очевидно границата на европа с турция е слаба'; 'колко удобно е на турците да обвинят българите' и т.н. взех да се замислям дали нямат причина да го казват.
184
0
 
2
 
! Отговори
ТАКА Е! преди 11 години
С такива "кадри" --на ПРЕХОДА-23г. ---КАЛИНКИ ,.....ТОЛКОВА !И все така ,....още 23 изгубени ,проспани,...годинки!
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се какви служби за сигурност имаме, след като с едно такова събитие може да съберат всички ръководни фигури в държавата на куп пред една камера. Ами ако има още едно камикадзе с камера? Какво правим? Кой ще управлява или минаваме на варианта: " Има ли пилот в самолета?"
182
0
 
4
 
! Отговори
САМО в Бг преди 11 години
И с хАМЕРИКАНЦИТЕ станахме "ПРИЯТЕЛИ",...и отново нещата са ---ЗЛЕ!До късмет ли е ,или до ---ГЛУПОСТ?
181
0
 
7
 
! Отговори
"не може да бъд преди 11 години
Точно пък САЩ да имат пръст...?ТЕ никога и никъде не се "НАМЕСВАТ",... ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ !САЩ е единствената държава ,която произвежда --''ПРИЯТЕЛСКИ РАКЕТИ'и води---"ХУМАННИ ВОЙНИ",......!?
180
2
 
2
 
! Отговори
manaf преди 11 години
Да,ама Бог ми се струва няма намерение скоро да вземе власта..хаха Така че ще трябва сами да се оправяме
179
1
 
3
 
! Отговори
ДО 244 преди 11 години
Как защо,......нали отдавна са им МЕРАКЛИИ да ги нападат ,и сега ХОП---причинаааа!
178
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега да видим ЦРУ какво ще скалъпят
177
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израел пренесе проблемите си в нашата страна и уби български гражданиТова трябва да е заглавието
176
2
 
3
 
! Отговори
ЗАВИЖДАЙТЕ преди 11 години
А бай Тошко Живковия ,...си беше приятел с ВСИЧКИ !НАУЧЕТЕ ПОНЕ МААААЛКО,... ОТ НЕГО!
175
2
 
4
 
! Отговори
що се праИм на 2.5 преди 11 години
Естествено е ,че сме ВСЕ с тези които не трябва ,а после О,ЛЕЛЕ!Целият свят е против САЩ ,а ние сме с него ,и какво да очакваме ,.....НЕНАВИСТ !
174
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали бяхме готови за Шенген,нали сме силната външна граница на Европа, и зведнъж - камикадзе с с фалшива самоличност и икакви ли още не версии...поредното доказателство,че България за нищо не осъществява превенция. иначе сме много силни в критиките и думите !
173
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
toq kamikadze na mojal da presko4i do Sofia da sa gramne v parlamenta
172
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като се знае с какви привилегии се ползват в Бг американските граждани,близо е до акъла, че именно такива документи ще влезе в държавата...
171
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи терористът е бил американец от Мичиган? Почват да се навръзват нещата...Ама защо Израел обвинява Иран.... това не ми е ясно
170
0
 
3
 
! Отговори
MANGASAR преди 11 години
ЗАПОЧНА СЕ И ТУКА
169
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям резил! По загубено нещо от български политик няма. Може ли целия кабинет да се блещи зад камерите малоумно като на предизборна кампания. Сигурно вече са на плажа. Сега остава кабинета да обяви "война на тероризма" и да излезе в отпуска. Поне няма да бият още един път до морето.

Спонсорирани публикации