Камикадзе взривил автобуса в Бургас

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем
Обновена: 19 юли 2012 08:45 | 19 юли 2012 08:40, Петя Славова
329
Камикадзе взривил автобуса в Бургас
Снимка: Булфото

Атентатор камикадзе е взривил автобуса в Бургас, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като пристигна в морския град, за да се запознае на място със ситуацията.

Министър-председателят е помолил прокуратурата да разпространят снимка на извършителя, за да се установи самоличността му.

По първоначални данни атентаторът е мъж с дълга коса. Той е заснет от камерите на летището. В дрехите му са открити фалшиви документи за самоличност на жител от щата Мичиган.

Още по темата

Тялото на атентатора е най-обезобразеното от взрива. Пръстовите му отпечатъци не са в базата данни на ФБР. Няма го и в регистрите на нашата "Гранична полиция".

Снети са му пръстови отпечатъци, назначена е ДНК експертиза. От видеозапис се вижда, че атентаторът по нищо не се е отличавал от останалите туристи, бил е с къси панталони, раница на гърба.

Взривът е станал в багажното отделение на автобуса. Установява се неговата мощност.

Вчера около 17.30 часа на летището в Бургас се взриви автобус с израелски туристи.

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем, след като една от жените, откарана в критично състояние в болницата в морския град, е починала късно снощи.

32-ма са ранените, 28 са настанени в Бургаската болница.Трима от пострадалите, които са в тежко състояние, са настанени в "Пирогов" и ВМА. Сред тях е и жена на 23 години с опасност за живота.

По-леко пострадалите ще бъдат превозени с израелски самолети.

По нареждане на премиера правителственият "Еърбъс" излита за Бургас. Той също ще осъществи полет до Израел, с който ще бъдат върнати около 70 израелски туристи, които са прекарали тази нощ на летище "Сарафово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без да искам да те обиждам, билблията е една от най-големите литературни глупости, измисляна някога. А проблема за който ти говориш всъщност е причинен от друго - от факта че от както детето почне да разбира реч, от всякъде го заливат идиотщини от сорта на идеята за равенство, братство бла-бла... ВСЕКИ ЧОВЕК Е РАЗЛИЧЕН И НИТО ЕДНА СИСТЕМА ИЛИ ИДЕОЛОГИЯ НЯМА ДА ГО ПРОМЕНИ ТОВА, ТАКА ЧЕ ВМЕСТО ДА СЕ ЧУДИМЕ ЗАЩО ЗЕМНИТЕ БЛАГА НЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ РАВНОМЕРНО, ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ В РАЗЛИЧИЯТА СИ!
167
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и на мен ми намирисва на ЦРУ-Мосад разработка. За купите близнаци, 2-3 месеца преди атентата на военните им отрязаха над 500 милиарда за някакъв проект, щеше да се преразглежда и хоп атентатче ... естествено на преразглеждането прие се с мнозинство :) сега искат да ползват България за ударите в Иран, неизбежни са! Хайде атентатче че да ни дадат летища и подкрепа... целта оправдава средствата, а за тези хора човешкия живот не струва и стотинка, ако не е техния личен!!!
166
1
 
5
 
! Отговори
do 220 преди 11 години
***, това е ПЪРВИЯ атентат срещу ОРГАНИЗИРАНО пътуване! Не ми говори как "се случвало навсякъде". Работата на Държавата е да ПРЕДОТВРАТЯВА подобни неща! Естествено, че вина за случилото се има МВР, което по съвпадение е и най-некадърното такова от години ( за справка погледни ПОРЕДНИЯ доклад на ЕС, или го забравихте вече ?!? )
165
2
 
3
 
! Отговори
nec преди 11 години
За мен има няколко версии! Или американците си търсят причини, за да започнат война с Иран, или БСП и другите са се спекли, че пак няма да се докопат до кокала на властта.
164
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак обикновени хора страдат заради мръсните игри на ционистите -сатанисти -родшилд и рокфелер,те станаха причина да има такава държава Израел за да използват за вечните си воини ,нищо не им коства да пожертват и някой и друг от своите за гнусния си план да ударят Иран и след като анексират иранската територия да я използват за удар срещу Китай и Русия това е целта ,защо родшилдови и рокфелерови не живеят в Израел,зами защото не им пука какво става там ,важно е да си изпълнят завета с дявола
163
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Летище бургас е разграден двор от както държавата го даде на мутрите пълно е с държанки тъпуци специалистите отдавна ги няма
162
0
 
5
 
! Отговори
Толкова жалко преди 11 години
На целия хал в България сега и този атентат.Много жалко за загиналите.Казват,че и фирмата организатор била предупредена за атентата.Но като всичко в цялата държава нещата ще се замажат и покрият.Това не е държава и сега цял свят ще ни разбере,че нямаме полиция и прокуратура.По сме зле от Зимбабве,Камерун и Нигерия.Сега да видим бай Бойко какви ще ги дипли.Нямаме и лекари да лекуват болните и по тази причина веднага дойдоха лекари от Израел.И там знаят какво пропаднало здравеопазване имаме.
161
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора явно не виждате, че не е важно кой управлява защото е записано в Еклисиаст 8:9 През цялото време, човек владее над човека за негова вреда. Който и управител да дойде на власт, ще е същото. Защо се заблуждавате? Като слепци сте! Тези които управляляват не се страхуват от Бога, а разчитат на собствените си замисли, които обаче са задкулисни, грешни и егоистични. Докато не се намеси Бог и не установи едно Божие управление, няма да се оправят нещата. Ще има трагедии непрекъснато и ежедневно.
160
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И експлозивите ли си е внесъл?! Да не са от Челопечене или Петолъчката...
159
2
 
2
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 11 години
ВЕЛИКИЯТ ПРОРОК БОКО РЕЧЕ: "БЛУЖДАЕЩО ИЗ ЛИТИЩЕТО КАМИКАДЗЕ ПО БИКИНИ", А ДАЛИ ВИСШЕСТОЯЩИЯТ ШЕФ ГО ПОТВЪРДИЛ, НЕ ГО РЕЧЕ !! ЕХ ШЕФЕ, ШЕФЕ, ТВОЯТ ЗЕМЕН НАМЕСТНИМК, МАЙ Е РЕШИЛ ДА ТЕ ИЗМЕСТИ !!!
158
2
 
4
 
! Отговори
. преди 11 години
Друг път с месеци мълчат и само предположения и версии коментират, а сега - Израел категорични че в основата е Иран, Борисов категоричен че атентатора е американец, кога гръмна автобуса, кога завършиха разследването. Странна работа.
157
0
 
5
 
! Отговори
съмнение преди 11 години
Дали няма и някой Бг-служител ,който се е ПРОДАЛ за пари/за мнооого пари/?Не че в Бг, това е "възможно"...!
156
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
kadeto ima evrei vinagi ima voini i teroristi4ni aktove s koi li ne sa v konflikt s iranci,s turci i s koi li ne,trqbva da stranim ot takiva xora i da ne gi dopuskame u nas
155
4
 
5
 
! Отговори
КГБСП преди 11 години
Да се провери къде са били в часа на атентататерориста Доган и неговите ятаци Гоце и СерГей Ага !!!! Ако не е имало нищо откраднато в големи размери по това време случая е изяснен
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
страх ме е
153
0
 
17
 
! Отговори
младеж преди 11 години
Нещо не се връзва в цялата история. Камикадзе, с фалшиви американски документи лети до България, за да взриви автобус.....? Добре известно е, че от Израел е невъзможно да долети терорист, а и защо да долети, нали може още там да се взриви? От каква националност е терориста? И на фона на всичко това от Израел вече обявиха, че Иран били замесени....
152
7
 
6
 
! Отговори
виолета преди 11 години
Колко сте безсилни гербери нещастни. Хайде да ви видим.
151
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има много лесен начин да се справим с това, но нямаме държавници и политици с топки. много е просто. Извикват се посланиците на съответните държави, Израел, САЩ, Арабите такива и имк се казва, че са нежелани в БГ. Полицията ги мята и принудителна екстрадиция на всички ***, къдрици и фанатици от БГ. Исляма и Юдаизма се забраняват като опасни за страната и населението религии и се бие шута на неолибералната толерастия. Възстановява се контрола по границите, най вече този с Турция, кльонове и т.н
150
3
 
1
 
! Отговори
До 204 преди 11 години
Не използвай ситуацията, за да проповядваш своята слабост. Ватиканът е държава, която се управлява от "Бог". Ако имаш предвид сами Бог да слезе - е, до сега той не е показал никакви признаци, че ще се меси в делата ни.Доказа го и снощи, когато остави автобус с малки деца в него да бъде взривен. Ако твърдиш, че "Бог ни изпитва", то бих могъл да те смятам само за нещастен ***; хиена и мършояд.
149
1
 
1
 
! Отговори
До 45 и 46 преди 11 години
Жалко , че повечето хора още не са прогледнали, каквото им се каже по телевизията и повтарят като папагали.Но е добре , че има и такива като Радостин Радуков и No 45. Абсолютно противоречива статия за ***.

Спонсорирани публикации