Камикадзе взривил автобуса в Бургас

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем
Обновена: 19 юли 2012 08:45 | 19 юли 2012 08:40, Петя Славова
329
Камикадзе взривил автобуса в Бургас
Снимка: Булфото

Атентатор камикадзе е взривил автобуса в Бургас, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като пристигна в морския град, за да се запознае на място със ситуацията.

Министър-председателят е помолил прокуратурата да разпространят снимка на извършителя, за да се установи самоличността му.

По първоначални данни атентаторът е мъж с дълга коса. Той е заснет от камерите на летището. В дрехите му са открити фалшиви документи за самоличност на жител от щата Мичиган.

Още по темата

Тялото на атентатора е най-обезобразеното от взрива. Пръстовите му отпечатъци не са в базата данни на ФБР. Няма го и в регистрите на нашата "Гранична полиция".

Снети са му пръстови отпечатъци, назначена е ДНК експертиза. От видеозапис се вижда, че атентаторът по нищо не се е отличавал от останалите туристи, бил е с къси панталони, раница на гърба.

Взривът е станал в багажното отделение на автобуса. Установява се неговата мощност.

Вчера около 17.30 часа на летището в Бургас се взриви автобус с израелски туристи.

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем, след като една от жените, откарана в критично състояние в болницата в морския град, е починала късно снощи.

32-ма са ранените, 28 са настанени в Бургаската болница.Трима от пострадалите, които са в тежко състояние, са настанени в "Пирогов" и ВМА. Сред тях е и жена на 23 години с опасност за живота.

По-леко пострадалите ще бъдат превозени с израелски самолети.

По нареждане на премиера правителственият "Еърбъс" излита за Бургас. Той също ще осъществи полет до Израел, с който ще бъдат върнати около 70 израелски туристи, които са прекарали тази нощ на летище "Сарафово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как са му оцелели документите на тоя... че и четливи даже...
147
6
 
1
 
! Отговори
GoGo преди 11 години
истината е че зад 'шоуто' стоят хората на ГЕРБ, няма АлКайда, Хезболах или други групировки (ако имаше от тях не само летището го нямаше но и Сарафово и част от Бургас щтяха да са изтрити вече от картата, нямаше да се размине самос трима, а с поне 40-50 души), а т'ва е организирано от тъпите мутри които не мислят и само се чудят как да развалят туристическиият бизнес... (и после идват БойкоМадо с версия за камикадзета) жалко за туристите... отиваш да избухваш па се прибираш в чувал...
146
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
abe xora kvo se xva6tate na tiq partenki amerikancite i evreite sa naro4ili Iran za6toto ne im igraqt po svirkata,pak evreite s koi li ne se zaqjdat spomnete si turskiq korab,edva ne otvorixa voina ne trqbva da puskame takiva xara kato tqx v stranata ni 6te ni vavlekat v bedstvie
145
1
 
16
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Още нещо ми прави впечатление - защо никоя фанатизирана групировка не пое отговорност до сега? Друг път веднага излзиат с клипчета как се радват, че атентата им се е получил! Сега няма и гък! Никоя *** не видях със запис! Нещо не е съвсем както изглежда... Има нещо гнило.. Също така не виждам смисъл Иран да прави такъв атентат, иранците не са чак толкова глупави и определено знаят,ч е такъв *** атентат е идеален за започване на война! Много, много мирише цялата работа...
144
1
 
3
 
! Отговори
Fuck ГЕРБ преди 11 години
197 явно много си запознат бе? Я малко ни просветли, че нещо леко ама съвсем леко ми убягват глупостите които говориш? Порасни!! :) Чукча писател, чукча нет читател.
143
1
 
7
 
! Отговори
ПФ преди 11 години
Мисля че ако е останал един нормален човек в тая чалгарска феодална държава, трябва да ритнем столчето на тия самозабравили се *** до 10 дена... След всичките мъдри дела, за капак станахме и мишена на терористи... Няма ли да излезе оня да каже сега за дюнерите нещо?
142
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какв е влезнал терориста ,как е намерил експлозиви? Едва ли се е подговял сам! Цветанов къде отива по един милиард лева за национална сигурност? Оставка некадърнико!
141
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
рост, която е грешна и води до непрекъснато проблеми. Трябва да има управление , което не е човешко, а управлявано от наместник на Всемогъщия Бог. Нито едно човешко управление до сега не е постигнало напълно целите си. Това е доказано от историята. Човек не може да управлява, защото той властва над човека за негова вреда. Затова приканвам хората да се обърнат към Бога, към този, който е създал абсолютно всичко и да търсят мъдрост от него, а не от себе си или от разни научни трудове на други хора
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до вчера наште политици разбираха от всичко ----обаче днес мълчат
139
4
 
12
 
! Отговори
БОКО ДЮНЕРА преди 11 години
'С АРАБСКИЯ СВЯТ И С ПАЛЕСТИНА,И С ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ТАМ СМЕ В ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ.АРАБСКИЯ СВЯТ ПРАВИ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ-НА ВСЕКИ ЪГЪЛ ИМА ДЮНЕР..НАДЯВАМ СЕ ДА ГО ОТЧИТАТ ХОРАТА,КОИТО ВИМАТ РЕШЕНИЯ ЗА ПОДОБНИ АКТОВЕ,ЗАЩОТО ТЕ СЕ ВЗЕМАТ ЦЕНТРАЛИЗИРАНО И СЕ НАБЛЮДАВА И ПОВЕДЕНИЕТО НА ДАДЕНИ ДЪРЖАВИ".ЕТО ТОВА Е НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА ПО СИГУРНОСТТА ПО МАХЛЕНСКИЯ НАЧИН НА ГЕРБ И НАЙ-ВЕЧЕ НА ТЪПАКА,КОЙТО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА.КОНГРАЧУЛЕЙШЪН ШМЕНТИ КАПЕЛИ И БОНЖУАР,ТИКВО ПРОСТА.
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките трагедии, които стават по света се дължат на безброй многото фалшиви религии, които пораждат омраза между хората. Ясно е, че трябва да бъдат забранени религиите и по този начин конфликтите ще изчезнат на база расова и религиозна дискриминация. Толкова ли не можете да прозрете, че това е корена на проблема. В Библията съвсем ясно го пише, но кой ли я чете и прилага Божиите принципи в живота си, освен една истинска религия, която няма да я споменавам. Хората разчитат на собствената си мъд
137
3
 
6
 
! Отговори
сволачЪТ преди 11 години
за първи път се нарупава суверенитета на България по такъв начин. Това е безпрецедентно. Намирам за разумно всякакви крайни мерки за да се прекъсне това още в зародиш. Войната оправдава целта. Стига дасе докаже че Иран стой зад този терористичен акт. Утре може да взривят софийското метро или някой МОЛ
136
1
 
2
 
! Отговори
Жител на Земята 7 преди 11 години
.... Напълно подкрепям и този,който е написал КОМЕНТАР 170 !!!!! И аз мисля че е точно така.... Смятам че има спомагане от "бойни другари" от Българско-турски произход.... Точно такива,който навремето "организираха" няколко малки но за огромно съжаление взели жертви атентати в Майка България! Гара Буново,Автогара Пловдив( където има една жертва,която ми е съгражданка...) Летище Варна.... :( ! БОГ ДА ПРОСТИ НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ ОТ ВСЯКАКЪВ ПРОИЗХОД НА ГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧЕСКО-ИКОНОМИЧЕСКИ ИГРИ В СВЕТА!!
135
3
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Странни неща стават след посещението на Хилъри Клинтън, ПРЩ.. Земетресения разни, атентати.. Хмм.. Конспирация? МОСАД и ЦРУ, заедно срещу ИРАН с косвени жертви от ИЗРАЕЛСКИ произход като предтекст за война?
134
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
страната никога не е била толкова безпомощна
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нема такава държава
132
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много са жалки Израел и САЩ! Сега ще си изфабрикуват серия от атентати за да си оправдаят войната с Иран!
131
2
 
2
 
! Отговори
тончо преди 11 години
Бойчето, ще го хване терориста работи с ЦРУ,ФБР спокойно !!!!! Той е номер 1 !!!!!!
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, нещата хич не са за смях! Ние с едни *** не можем да се справим, пък представям си ако става дума за добре обучени терористи! А най-лошото е, че вече са ни набелязали. До сега просто никой от тях не знаеше за нас, но сега... страх ме е, че това е само първия атентат и ще има и други. Дано да греша!
129
9
 
9
 
! Отговори
тити преди 11 години
Гербове носите напоследък само нещастия !!!!!!