Цачева е против да се мести паметникът на Цар Освободител

Тя не е привърженик на подмяна на какъвто и да е паметник
Обновена: 7 сеп 2012 19:45 | 7 сеп 2012 19:45, Елка Василева
318
Цачева е против да се мести паметникът на Цар Освободител
Председателят на Народното събрание Цачева е против идеята за преместване на паметника на Цар Освободител. Снимка: БТА

Председателят на парламента Цецка Цачева се обяви против идеята на депутата от Синята коалиция Лъчезар Тошев за преместване на паметника на Цар Освободител.

Цачева заяви за БТА, че не е привърженик на каквато и да е подмяна на какъвто и да е паметник с оглед на историческия момент, на отдалечеността от конкретни исторически факти.

По думите й обективно паметникът на Цар Освободител има място на централен софийски площад.

Още по темата

След като нашите предци са избрали това място, би било скандално да се поставя въпросът за неговото преместване, допълни Цачева.

Депутатът Лъчезар Тошев предложи на паметникът на Цар Освободител да се премести с нужното уважение на друго централно място в столицата, а точно срещу Народното събрание да се постави паметник на хан Аспарух.

В мотивите на народния представител се казва, че преекспонирането на паметници на видни руски личности в центъра на София е довело до това, че няма къде да се поставят паметници на видни български личности. Това според Тошев създава впечатлението, че ние не уважаваме достатъчно собствените си заслужили държавни дейци, на които дължим създаването на нашата държава, църква и нация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
О.К. Всеки има право на мнение. Ако продължа ще ме сметнете или за туркофил или за фен на Правителството, което предпочита турските фирми в повечето търгове. Хайде със здрав и успех в търсенето на работа в ЕС.По темата. Никой няма да маха паметника на Цар Освободите. Както ви е известно, дори гениалните младежи показващи ПопАрт върху паметника на Съветската Армия не си позволяват да закачат паметниците в памет на Русия. Впрочем, всичките са били в покрайнините на София, когато са строени.
175
2
 
4
 
! Отговори
до 260 преди 11 години
Монголия изостанала? Та там копаят самородно злато със стотици тонове --Да, изостанала е. БВП на човек е 3000 длр., България - 7000 длр.Кратко и ясно. Далеч по-изостанала от България.
174
2
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До БВП 255Монголия изостанала? Вярно че са били 90 години под съветско робство. Та там копаят самородно злато със стотици тонове Кога за последен път си говорил с монголец.Бях в Турция и се срещах с техни професори. Далеч си от истината за интелектуалното им развитие.
173
2
 
2
 
! Отговори
до 253 преди 11 години
Спонги престани да ме разсмиваш с глупостите си. Толкова развитата турция не може да изхрани собственото си население.--Покупателната способност на БВП на човек на Турция и България са почти еднакви. Разликата е, че в Турция има невероятно изостанали райони, които са още в каменния век.
172
1
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 253Ха ха ха ха . Отиди и виж. Чуждите инвестиции са като река, не като потоп са. Назначават специалисти от целия Свят, защото си признават, че все още нямат достатъчно. Много наши сънародници отиват да се лекуват в Истанбул. Съжалявам, че ти развалям фалшивото самочувствие, но те са много, ама много по-добре от нас. Изключение прави кюрдската област, по разбираеми диктаторски причини. Погледни каква е регистрацията на ТИровете по нашите пътища - 2от3 са турски. Те не се разхождат.
171
3
 
2
 
! Отговори
БВП преди 11 години
Темпът на нарастване на БВП понякога може да е много подвеждащ. Класацията е такава:Катар - 18.7 %Гана - 13.5Тюркменистан - 9.9Ирак - 9.6Китай - 9.5Папуа Нова Гвинея - 9Аржентина - 8.8Монголия 8.5Нарастването на БВП е много хубаво нещо, но много държави са толкова изостанали, че нарастването трябва да продължи стотици години, за да стигне средноевропейското ниво на стандарт. Да не говорим, че държави като Папуа, Турция, Монголия ... са адски изостанали интелектуално.
170
2
 
2
 
! Отговори
а преди 11 години
Дошла "Хубавата" Цецка от с. Драгана, Угурчинско на жълтите павета, пък и акъл дава.
169
2
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Изтрили са някой. Отговорът ми е до 247 или друг ако изтрият още.
168
1
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 248Ха ха ха ха . Наистина си ***. Ръстът на икономиката по време на Световна криза е най-високият след този на Китай. Естествено, че брутният продукт не може да се мери с този на дву милиарден Китай. Чети , не се оставай само с Винету.
167
1
 
8
 
! Отговори
до 248 преди 11 години
Да, гордост е, че България е оцеляла. Хиляди народи не са оцелели. Стотици хиляди езици са изчезнали. И то говоря за империи. Египет, примерно, вече няма египетски език, а говорят арабски. Мога да ти изброя десетки империи от миналото, които вече не съществуват
166
0
 
1
 
! Отговори
въпросче преди 11 години
Тук на няколко пъти се споменава за ромеи. Какви са били те? Някой знае ли? Защо все за тях говорите?
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** всичко друго си оправи, цъфна и завърза-сега само паметниците са му проблема. Злобата, неблагодарността и омразата ще го унищожат-друго не му трябва. Такова племе, което отрича историята си нищо друго не заслужава, освен тая участ.
164
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 236/И като е стара държавата какво от това-200 години под византийско, 500 години под турско, 50 под комунистическо, а сега 23 г и последната дупка на кавала в целия ЕС и нормален човешки свят. Голяма гордост е.
163
4
 
3
 
! Отговори
а преди 11 години
"Неоразимата" Цецка да се занимава с проблемите на родното си плевенско село, а тази работа да я остави на по-разбиращи хора.
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До коректорЕ, не си напълно прав. Ще го поръчаме на Веждито.
161
1
 
2
 
! Отговори
до 242 преди 11 години
Да повторим, ПОПИТАХ ТЕ от къде и какви са "прабългарите"- тюрки, сармати, марсианци или някакви други СПОРЕД ромейските извори.--Ромеите са прочути са лъжци от хиладолетия. И сега са такива. Лъгаха ЕС в икономическите доклади, лъжат, че ще извършат реформи според договорите с тройката. Ромеите и *** са един дол лъжци. А ти искаш да им вярваме. Никой в света не им вярва. Май ти си единствения мераклия.
160
5
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 238:))) Ти не си редовен, като повечето сляпо влюбени в СССР другари. Фактът си е факт. Турция е на второ място след Китай по икономически растеж. Отиди в Турция и виж. Не съм фен на исляма, ако си прочел внимателно какво съм написал. А армията им е наистина над 1 милион и е най-модерната в този район на Света. Не случайно Русия е в много добри отношения с Турция.
159
1
 
6
 
! Отговори
коректор преди 11 години
Не бива да се обръща внимание на подобни *** като въпросния депутат. Дори и да беше уместно да се смени паметника, днес няма жив скулптор който да стъпи на малкия пръст на Арнолдо Дзоки.
158
0
 
2
 
! Отговори
до 245 преди 11 години
Тези за които говориш не са български царе, а прабългарски ханове. Има голяма разлика.--Не съм имигранта, но каква е разликата? Името България произхожда стотици години преди идването им днешната територия на страната им. Кхан сюбиги са били лидери на България. Цар произхожда от името на Gaius Iulius Caesar, оттам цезар, кесар, цар и означава същото.
157
0
 
4
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 11 години
TOZI TOSHEV , ZASHTO NE GO PREMESTITE V NQKOQ PSIXIATRI4NA BOLNIZA !