Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място

ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева сигурни за НС
12 окт 2012 15:18,
394
Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място
Снимка: архив, Булфото

Работата на правителството е одобрявана от 31% от българите, а неодобрението е значително по-високо и възлиза на 55%. Личният рейтинг на премиера Бойко Борисов обаче не се променя спрямо юли.  46 на сто не го харесват,  а 45% одобряват работата му.

Това сочат резултатите от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 20 и 27 септември.

Лиляна Павлова е най-одобряваният министър. На второ място е земеделският министър Мирослав Найденов, следван от вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на културата Вежди Рашидов, Николай Младенов.

Десислава Атанасова е министърът, който в най-голяма степен разочарова българите през изминалите месеци - неодобрението към работата й нараства със 7 на сто и става 40,3 процента, докато одобрението е 25,5 на сто.

Над половината българи нямат мнение или не познават работата на министъра на транспорта Ивайло Московски. Голям е и делът на хората, които нямат мнение за министъра на околната среда и на министъра на правосъдието.

Най-нехаресваният министър в кабинета „Борисов“ е вицепремиерът Симеон Дянков. Одобрението за него е 23,9 на сто, докато неодобрението достига 64,8 на сто.

 Веднага след него е социалният министър Тотю Младенов с 51 процента неодобрение и 25,7 на сто одобрение.

Класацията на най-одобряваните политици отново оглавява Кристалина Георгиева - 66 на сто одобрение. Социолозите обаче отново уточняват, че еврокомисарят ни не може да бъде съпоставяна директно с политиците, които работят в страната.

Росен Плевнелиев е най-одобряваният политик в България с 53 на сто рейтинг и неодобрение - 32 процента.  Второто място си поделят премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова, които имат еднакво одобрение от по 45 процента.

Критичните настроения към премиера обаче са по-изразителни от тези към министъра на регионалното развитие, коментират социолозите.

Меглена Кунева заема дванадесето място в листата на харесваните политици.  Според социолозите след
основаването на партия "България на гражданите" Кунева губи 5 на сто одобрение.

Четири партии със сигурност щяха да влязат в парламента, ако изборите бяха днес. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "България на гражданите".

За ГЕРБ подкрепа декларират 26, 8 на сто, БСП би получила 17, 5 процента, ДПС е трета политическа сила с подкрепа от 7 на сто, а "България на гражданите" - четвърта с 4,3 на сто.

Според данните на този етап самостоятелното електорално влияние на партиите от Синята коалиция не им гарантира участие в следващ състав на Народното събрание. Общият им резултат е 3,3 процента.

Евентуална коалиция между Атака и ВМРО, поне засега, изглежда успешна по отношение на възможността за попадане в следващ парламент. 

Общо 32, 7 на сто от анкетираните заявяват, че няма да  гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
2
 
! Отговори
ИСТИНСКИ ПРОКУРОР преди 11 години
До Анонимен1 000 000лв. НА ДЕН ОТ МЕТРОТО, 25% ОТ ВСИЧКИ ПРОГРАМИ ПО ЕВРОФОНДОВЕТЕ, МИНИМУМ 50% РЕКЕТ ОТ ВСИЧКИ ЧАСТНИЦИ В СТРАНАТА, АКО ЛИ НЕ ФАЛИТ ИЛИ ГДБОП !!!АКО НА ТОВА МУ ВИКАТЕ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЕВАЛАРКАТА ВИ ПРАВИМ !!!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, ДА ПУКНАТ ДАНО, АКО ЛИ НЕ ЩЕ ИМ ПОМОГНЕМ!!!
286
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен шит са тия цифри ,нищо общо с действителността.Вече не познавам никой ,който да не ги псува по цял дентия герберасти. Сами си отрязаха клона на който седяти то за жълти стотинки. Догодина народа ще им се изпикаена гроба.
285
0
 
4
 
! Отговори
tired преди 11 години
Защо са ни лъжи. Оставете го оня да си мисли че сме "матрял". Да не сме слепи, та да не виждаме "народната любов".
284
0
 
4
 
! Отговори
За ЧОВЕК, СТАТКОВ преди 11 години
НЕСЕРИОЗНА БЪЛГАРИЯ И СМЕШНИ УПРАВНИЦИ. НЯМА РАЗУМ И СЪВЕСТ НА БЕЗОТГОВОРНОСТ И НАРОДА СТРАДА. НОВ ДАНЪК 20% НА ВСЕКИ ШУТ.
283
0
 
8
 
! Отговори
Салонен управител преди 11 години
ХА хаха келнера първи по рейтинг ..е такава манипулация никога не е имало ,тия се самозабравиха
282
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко е фалшиво,нагласено,платено,уйдурдисано за заблуждение и манипулиране на населението.Тия много добре знаят,че могат мнооого малко да се надяват на подкрепа от интелигентните и информираните хора и манипулират яко по-неграмотната част от населението на България.Какво става,когато неграмотните и незнаещите,манипулативните и заблудените,които се купуват за жълти стотинки,определят властта в държавата.АКО ПАК Е ГРОБ,ЗАКОПАНИ СМЕ.
281
0
 
6
 
! Отговори
ДЯДО преди 11 години
За Павлова е вероятно,но за другите е поръчково.Ходейки между хората знам какво се говори.Има една приказка за момък оправил някаква мома,но не след дълго момата се оженила и ударили тъпана,че е честна-момъка казал пред приятелите си - на х...си ли да вярвам или на тъпана.Та и с тези проучвания.А и като се знае,че такива проучвания имаше и по времето на Костов и също го хвалеха,а после- знаем какво стана.
280
1
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 11 години
Поредната подготовка за ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборите!
279
2
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Мисля,че Плевнелиев нито помага на държавата, нито пречи, затова рейтингът му е висок. Мин.Павлова се доказа,че е амбициозен и енергичен министър, затова бързо напредна с рейтинга сии скоро ще надмине премиера. Само че Борисов е Слънцето на кабинета и няма да допусне министър да го изпревари - само да усети,че Павлова е с 3-4% пред него и веднага ще я махне. За назиданите на другите министри - да знаят, че Слънцето е пред всички и свети на всички!
278
1
 
10
 
! Отговори
герберска глупост преди 11 години
ти управление ли му викаш на това,доведоха държавата до падение.
277
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен никога не ми се е случвало да ме питат за подобни статистки и проучвания
276
1
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
Има защо да е толкова висок рейтинга на Найденов, областта му е пряко свързана с ежедневието на българите и затова няма как да не се работи прозрачно. Точно заради добрият му диалог с хората, той получава тяхното доверие.
275
2
 
12
 
! Отговори
олелеееее преди 11 години
къде гледаш бе Тикво намери си жена и не гледай повече на чуждите жени в пазвата
274
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
първо място -безработицата, второ- ***, трето- престъпността..продължете
273
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цирк, смях, кодош!!!!
272
0
 
13
 
! Отговори
дядо преди 11 години
ако е истина - българите много ***
271
0
 
18
 
! Отговори
... преди 11 години
Боже, Боже, ама кой ги измисля тези стакмистики? Л.Павлова на 2-ро място, Плевнелиев на 1-во???Смехотворници!
270
0
 
6
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
тази статистика да не е от 2 г/ че чак сега е пишат/е който си има вестник така е / и аз имам 99% при младите *** / ама те дали знаят/
269
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен смях.
268
0
 
20
 
! Отговори
СБОГОМ К..ВИ ГЕРБ преди 11 години
НЦИОМ ЛЪЖАТ,ЗАЩОТО СА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО *** .НЯМАМ ПОЗНАТИ,КОИТО ДА КАЗВАТ И ЕДНА ДОБРА ДУМА ЗА ПРОСТАКА,КОЙТО НИ УПРАВЛЯВА.ТАКА ЧЕ ,МИСЛИ МУ МУТРО ПРОСТА И ЛОГОРЕЕЩА.ВЯРВАМ НА БОРЯНА ДИМИТРОВА И АГЕНЦИЯТА Й,ЗАЩОТО НЕ Е ПРЕДУБЕДЕНА. А ТЯ ПОКАЗВА ИСТИНСКАТА ПОДКРЕПА ЗА МУТРЕНСКОТО КРАДЛИВО И НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ.НЯКАКВИ НЕЩАСТНИ 18%.И ОЩЕ ЩЕ ПАДАТ. АМИН!