Почина и самозапалилият се мъж от Раднево

Човекът издъхна в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив
10 мар 2013 10:48, Петя Славова
306
Почина и самозапалилият се мъж от Раднево
Снимка: Булфото

В Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив в 4,05 часа тази сутрин почина 53-годишният Венцислав Василев от Раднево, който се замозапали пред общината в града. Това съобщиха от пресцентъра на болницата, пише БТА.

Причинита за смъртта са несъвместими с живота дълбоки изгаряния, които са покривали 75 на сто от повърхността на кожата му. Той бе приет в пловдивскатаклиника на 26 февруари в кризисно състояние, през което време лекарите се бореха за живота му. Пациентът бе и в тежък шок и вдишване на топли пушечни газове, припомнят от клиниката.

Още по темата

На 28 февруари на Василев са направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката. До последно той бе в изключително критично състояние в Интензивния сектор на клиниката, където медицинските му показатели бяха под непрекъснат лекарски контрол, уточниха от болницата.

На 3 март почина и Пламен Горанов. Мъжът се превърна в символ на протестите във Варна. Той се самозапали на 20 февруари пред сградата на Община Варна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
14
 
! Отговори
до 243 преди 11 години
Лъжеш като дърт ***. А богатия винаги го е било страх само от улицата. Ако му спретнат истински стачки, временно почва да чува... Иначе е глух и сляп и презира работниците си!!!
187
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да живеят олигарсите и техните слуги....партийците от всички партийни централи....ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ.....ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!!!
186
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната жертва на убийците Борисов и палачите от ГЕРБ.
185
1
 
14
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Борисов , мутро живота на този *** , оставен без бъдеще и надежда е на твоята съвест, ако ти изобщо знаеш какво е съвест и морал. Само затвор за тебе и цветанов и всички други аругатни гейбераси.
184
8
 
4
 
! Отговори
до 239 преди 11 години
Пълни глупости, моето семейство имаме няколко предприятия и даваме работа на няколко стотин човека. Някои ни определят като богати, но това е друга тема. Сега да ти отговоря за страха - имали сме фалирали бизнеси поне 3-4 пъти и всеки път се оправяме, така че моля те не ми говори кой колко го е страх ...защото поне едно 30% от служителите ни са по - умни и кадъри от мен, но нямат топки да рискуват и да почнат свой бизнес, те искат друг да рискува и друг да носи отговорнист и затова са на заплати
183
5
 
1
 
! Отговори
мастит бизнесмен преди 11 години
да *** бе - тия бездарници!! нали нас не ни пипат
182
0
 
6
 
! Отговори
Тиквун великолепни преди 11 години
Да ходите да копате картофите, че ще пратя Цецо
181
0
 
15
 
! Отговори
до 220 преди 11 години
Богатите не се трогват, но не са и толкова *** да останат съвсем без рая. Срещу този вид неподчинение не могат да направят нищо...когато народа няма какво да губи и е склонен на саможертва...те имат какво да губят и ще се замислят по примера на западните си приятели да пуснат повече фъндък на хората....Не можете да си представите колко ги е страх богатите да не загубят влиянието си и парите си...
180
0
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Пиша като анонимен, да се похваля и защитя че няма кой.
179
1
 
2
 
! Отговори
Петър Костов преди 11 години
За съжаление от коментарите си личи колко *** има в тая държава...Чак ме е срам от вас, господа... Ходете в кварталната кръчма да пиете три ракии на лизинг и не се опитвайте да разсъждавате за живота, щото той и без друго ви е убягнал...
178
1
 
2
 
! Отговори
скъпи 223 преди 11 години
Щом се чувстваш, че те третират зле и като овца, значи това е твоето самоопределение. И пак ти казвам ако ти е писано да живееш х- години Бог ще те сложи в такава ситуация, че да си идеш, а пък ти си мисли, за овци и палци. И всъщност ако това са глупости, не им обръщай внимание, иначе пак ще се чувстваш зле. Приятен ден.
177
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не приемам самоубийството като форма на борба.Приемам себеотрицателни постъпки, с които, чувството, че можеш да бъдеш лидер и да оглавиш едно недоволство, трябва да те водят към действия за организация, а не демонстрации на жертвоготовност, без да е постигнато нещо в резултат на борбата.Мога да оправдая бащата на 5 деца за отчаянието му в бита, но на човек с широки възможности и възгледи, самозапалването е израз на незрелост и егоистична самоизолираща се некомуникативност и неудовлетвореност.
176
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роби сме-това е. Гърците се смляха от протести и няма да спрат докато не получат каквото искат.Тука най бедните в ЕС и на 124-то място в света се правят на културни интелектуалци и от два домата се уплашиха да не станело гражданска война. Роби.
175
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АТАНАС ПЕТРОС -Гръцката армия , ще напои с мръсната си кръв - България ! Нали знаете какво се случва когато Русия набере сила ? - славяните забогатяват , а гърци , турци и всякаква друга *** , се връщат в палеолита. Така беше до 1989 год. , когато СССР беше надвиснал, като ръката ми над муха и само чакаше да гъкнат гърци , *** или албанци ... и да ги смажем!Така , че палете свещи накъдрени гръцки хипита , защото Русия отново е суперсила и спря имперският марш на запада, за колонизация на света ... те никога няма да влязат в Сирия и Иран !
174
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странджата е истински патриот за разлика от мафиотите на трактора дето го хулят.
173
8
 
2
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Странджата затвори устите на всички членове на младежкото бсп в скромното хотелче край град Радомир.
172
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека не забравяме, че първият самозапалил се, беше във Велико Търново. За умрелия или хубаво, или нищо!Дразни ме отношението към трите различни случая, поднесени от "журналистите". Имаше и други случаи на самоубийства, но явно това за тези в кавичките не е достатъчно кариерно-атрактивно.Отчаянието е лош съветник, но малко хора се поддават на това, позата - също.Сравнението с Палах и Пламен е безкрайно неуместна!Светла памет на хората, на които всеобщото отчаяние ги доведе до фаталния край.
171
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам Странджата да се самозапали в знак на солидарност с Бб и Цц. За Странджата на никой няма да му е мъчно със сигурност.
170
2
 
3
 
! Отговори
Учиндплския скопец преди 11 години
На мен не ми пука, аз искам парка до НДК
169
0
 
5
 
! Отговори
до 204 преди 11 години
По голяма глупост скоро не бях чел!!!! Ами да си събуем и гащите и да се хванем за палците? Това, че ме третират като овца и непрекъснато се мъчат да ме направят такъв, не означава, че съм съгласен и ще стане!